„Ki sem próbáltam, honnan tudnám, jó-e?”

írta: M4Sport
2016. augusztus 11. 15:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

Továbbra sincs egyetértés a versenyzők között a glória bevezetését, illetve annak késleltetését illetően, a vélemények azonban sokat változtak az elmúlt hónapokban: Felipe Massa nem bosszankodik a halasztás miatt, Lewis Hamiltonnak viszont vannak kétségei.

Az év elején még a címvédő volt a fejvédő eszköz egyik legnagyobb ellenzője: „Ez a legocsmányabb újítás az F1 történetében. Könyörgöm ne!” – írta közösségi oldalán, a Magyar Nagydíjon megtekintett bemutató óta azonban megváltoztatta véleményét. Elmondta, az esztétikumot a biztonság mögé kell helyezni, a bevetés elhalasztásának hírét pedig kétkedve fogadta.

Elsősorban attól tart, az F1 lábon lövi magát a döntéssel, ez pedig mindenki számára nyilvánvalóvá válhat, ha jövőre történik egy súlyos baleset, amit a glória megelőzhetett volna. „Nem igazán tudom, miért nem lesz fenn az autókon a következő évben” – idézte szavait az ESPN. „Ha olyan balszerencsések leszünk, hogy lesz egy baleset, amit a glóriával elkerülhettünk volna, akkor sajnos tényleg kitoltunk saját magunkkal” – tette hozzá.

„Van egy megoldás, ami segíthet rajtunk – ez nagyszerű! Az FIA remek munkát végzett az előző 20 évben, hiszen folyamatosan javított a biztonságon. Való igaz, hogy nem néz ki túl jól, de ezt a 17 százalékot (az FIA szerint a glória ennyivel növeli a pilóták túlélési esélyeit – a szerk.) nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Csak remélni tudom, hogy senki sem sérül meg a bevezetésig” – magyarázta.

Miközben Hamilton ismét odaállt a glória mellé, annak egyik legnagyobb pártolója, Felipe Massa elmondta, nem bosszankodik a bevezetés késleltetése (a jelenlegi tervek szerint 2018-ban biztosan felszerelnek az autóra valamilyen fejvédőt) miatt. „Nehéz úgy beszélni erről, hogy még nem teszteltem. Fel kell tenni az autóra, és nemcsak installációs köröket kell futnunk. Az a legfontosabb, hogy teljesítsünk egy igazi tesztet, és akkor majd pontos választ tudunk adni. Az nem működik, hogy csak installációs köröket futsz. Nem ez a legjobb teszt” – fogalmazott.

„Fontos, hogy megértsük, valóban előrelépést jelent-e a glória. Ha igen, akkor jó lenne, hiszen biztonságosabbá válnak az autók. A legfontosabb pedig, hogy rendesen kipróbáljuk. Én például még sosem teszteltem, hogyan mondhatnám meg így, hogy jó-e vagy sem? Jó lenne, ha feltennénk az autóra, és megnéznénk, változtat-e a láthatóságon. Nem hiszem, hogy csak azért nem kellene bevezetni, mert csúnya. A biztonság sokkal fontosabb, és szerintem az emberek hamar megszoknák. Ha a biztonságról van szó, az FIA-nak kell döntenie” – zárta gondolatát.

FIA
Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#1 Thibczy 2016. augusztus 11. 19:15  

És mit mondanának, ha valaki pont a glória miatt sérülne meg?PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Susie Wolff és Toto Wolff

02016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

02016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

02016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”

02016.10.21. 13:01

Alonso szerint a rossz gumik agyonüthetik a 2017-es változásokat

„Nem fog érdekelni, hogy 5 másodperccel gyorsabbak vagyunk az első körben, ha utána 3-mal lassabbak”