„Kib***ott jól dolgozom, de rossz pilótának tűnök”

írta: M4Sport
2016. május 14. 10:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

Úgy tűnik, most telt be a pohár a szezont balszerencsésen kezdő Esteban Gutiérreznél, aki a pénteki edzésnap után dühösen és csalódottan nyilatkozott az újságíróknak: kijelentette, a Haas problémái elfedik „remek teljesítményét”, sőt „rossz pilótaként” láttatják őt.

Barcelonában is folytatódott a fiatal mexikói pechsorozata: a tervezettnél már az első szabadedzésen is kevesebb időt töltött a pályán, délután pedig mindössze kilenc kört teljesített miután problémák adódtak versenyautója elektronikájával. Csapattársához hasonlóan ő is egész nap a gép kezelhetőségére panaszkodott, az edzések után pedig elszakadt a cérna; amikor az újságírók a gyakorlásokról kérdezték, nem rejtette véka alá a hibák miatti frusztráltságát.

„Őszintén mondom, kivonom magam ezek alól a dolgok alól, hiszen nem az én felelősségem, hogy megszereljem az autót” – kezdte. „Ezeket a problémákat a csapatnak kell megoldania. Én azért vagyok itt, hogy vezessek, olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak tudok. Ez az, amit igazán szeretek! Ez a helyzet nem jó, hiszen rossz színben tüntet fel a külvilág számára, versenyzőként és emberként is. Az a kib***ott jó munka, amit végzek, egyszerűen láthatatlan marad. Frusztráló, mert nem tudom megmutatni a tempóm. Gyors voltam, és remélem, olyan autót kapok, amilyet érdemlek, hogy papíron is szállítani tudjam az eredményeket” – tette hozzá bosszúsan.

Később ismét kiemelte, jelenleg a csapat vállán van plusz nyomás a hibák miatt, hiszen ezeket nekik kell orvosolniuk. „Nem aggódom a saját teljesítményem miatt; nagyon jól érzem magam, amikor az autóban ülök és folyamatosan a lehető legjobb formámat próbálom hozni. Rám ezek miatt nem nehezedik nyomást, ellenben azokkal, akiknek ez a feladatuk” – panaszolta a mexikói, aki idén még egyetlenegy pontot sem szerzett, ellenben a csapattárssal, akinek már 22 van a neve mellett.

Esteban GutiérrezA beszélgetés során ez is szóba került, Gutiérrez azonban nem akarta összehasonlítani teljesítményét az évet látványosan kezdő Romain Grosjeanéval, aki bár szintén panaszkodott néha az autóra, annyi problémával mégsem szembesült, mint ő. „Ez sem az én felelősségem. Erről kérdezzék a csapatot. Csak magamra koncentrálok, és eddig elégedett vagyok magammal. Ha nem lennék jó, az én ismerném el elsőként, de az adatokból látszik, hogy gyors voltam. Ez tény, csak szeretném bizonyítani, és remélem hamarosan az autó is összeáll ehhez. A beállításaink sokszor hasonlóak, ellenben néhány egyéb dologgal. De ezt kívülről is láthatják. Nekem több problémám volt.”

Amikor szembesítették Gutiérrez szavaival, a Haas csapatvezetője, Günther Steiner egyértelművé tette, megérti a versenyző csalódottságát, és azt is, miért fakadt ki az újságírók előtt. „Én is frusztrált vagyok, amiért nem vezethet. És ez nem olyan probléma, hogy nem találjuk meg a legjobb beállítást. Nekünk sem jó, ha nem vezethet, hiszen így csak feleannyi időt tölthetünk a pályán. Meg kell oldanunk ezeket a problémákat, mert amikor Esteban kinn van a pályán, akkor a tempója rendben van, viszont nem kapott még lehetőséget arra, hogy ez mindenkinek bizonyítsa!”

„Azt hiszem, nem kell részleteznem, miért csalódott. Nekem kell kezelnem ezt a helyzetet; meg kell őriznem a motivációját. El kell mondanom neki, hogy a csapat bízik benne, és nem kell aggódnia a problémák miatt. Ez is a munkám része. Egyébként higgadt, és hozza a szükséges köridőket. Egészen egyszerűen csak többet akar vezetni, mert eddig nem volt elég lehetősége. Tudja, mire képes és azt is, mit akar elérni, de ehhez több időt kell az autóban töltenie, hogy jobban megértse azt. Ha jobban megismered az autód, akkor gyorsabb lehetsz vele, és ehhez igazából csak arra van szükséged, hogy több időt tölts a volán mögött” – magyarázta.

Günther Steiner

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

F1890
#4 F1890 2016. május 14. 13:15  

mért nem motiválja a szerelőit?

MS_argo001
#3 MS_argo001 2016. május 14. 12:39  

2013-ban és 2014-ben sem tűnt valami világverő pilótának.

Nuevo León
#2 Nuevo León 2016. május 14. 12:36  

Aha azert tossz ő mert érdekes módon mindig az ő autója romlik el, okos meglàtàs

1. Ausztràlia: màr az első körök utàn bőven az Alonso ütközés előtt mondtak radion hogy szar a motor, valami gond van vele
2. Bahrain: a 6. Vagy 7. Helyről esett ki műszaki hiba miatt...
3. Kína: Grosjean előtt ér célba ahol acHaas nagyon szarul ment
4. Szocsi: az egyetlen ami eddig az övé, bàr lehet az sincs ha Kvyat miatt ott nem torlodik fel a mezony, de ezt hagyjuk, 1 hiba
5. Barcelona: megint technikai gondok, de Grosjeannak soha

Èn sajnalom Gutit, nincs szerencseje de nyomnia kell ez teny

MS_argo001
#1 MS_argo001 2016. május 14. 11:31  

Vagy csak szimplán tényleg rossz. :DFORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők

752016.10.22. 21:01

Először az austini első rajtkockában Hamilton!

A két Red Bull megosztott taktikával próbálja kizökkenteni a Mercedest