Kiderült, hány zsetont használt fel a Renault

írta: M4Sport
2016. május 28. 12:00
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault mindössze három módosító pontot használt fel erőforrása továbbfejlesztéséhez, a folytatásban tehát még huszonegy zsetonból gazdálkodhat – derült ki a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szombati közleményéből.

A Renault a korábbi tervekkel ellentétben – a sikeres barcelonai teszt után – már Monacóban pályára vitte új erőforrását, igaz, egyelőre a gyári csapat és a Red Bull is csak egyet kapott az egységből; ezt a bikásoknál Daniel Ricciardo használja, míg a másik példányt Kevin Magnussen. A franciák már jelezték, a változtatáshoz csak kevés módosító pontot használtak.

Szombaton, az FIA hivatalos közleményéből kiderült, egészen pontosan hármat játszottak ki az újításhoz, tehát miután a télen mindössze hetet, az oroszországi módosításhoz pedig csak egyet „lőttek el”, még huszonegy maradt nekik az év további részére. Ez pedig lényegesen több, mint amennyivel a rivális gyártók gazdálkodhatnak.

Az FIA táblázata szerint ugyanis a Mercedes már csak tizenegy maradt (ők a hírek szerint Kanadában vetnek majd be egy továbbfejlesztett erőforrást), a Ferrarinak hat (ők Szocsiban újítottak), a Hondának pedig tizennégy. Ami a japánokat illeti, sportigazgatójuk elmondta, pont a zsetonok miatt taktikáznak az új motor bevetésével, ami a hírek szerint a következő hétvégén érkezik.

FIA
Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

renault4
#1 renault4 2016. május 28. 19:35  

Remélem még van valami a tarsolyában a Renault-nak.
A mostani fejlesztés az lóerő fejlődés mellett remélhetőleg megbízható marad,ami reményekkel kecsegtetheti a gyári csapatot is.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Szurkolók, Mexikó

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

192016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka