Kiderült melyik 2015-ös motorváltozatot kapja a Toro Rosso a Ferraritól

írta: M4Sport
2016. február 16. 20:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

A faenzaiak a Ferrari legfejlettebb 2015-ös egységével vághatnak neki az új idénynek.

Mint ismeretes, a Red Bull tavalyi motorbeszállítói mizériájának idején végül is nem a nagycsapat, hanem a Toro Rosso lett az, amely elhagyta a „süllyedő hajót”, s egy év kitérőt követően visszaváltott az Ágaskodó Ló erőforrásaira. A Renault-val való tervezett szerződésbontás miatt azonban hosszú időre az energiaital-gyárosok fiókcsapata is ugyanolyan szorult helyzetbe került, mint a milton keynes-iek, s a Ferrari ezt kihasználva elérte, hogy Verstappenék csak egyéves motorokat kaphassanak 2016-ban.

Franz Tost csapatfőnök most elárulta, hogy a tavalyi specifikációk közül is pontosan melyik kerül majd az idei autó hátuljába.

„A motor, ami egy tavaly év végi modell, nagy előrelépést jelent, úgyhogy optimista vagyok” – jelentette ki. „Minden egy kicsit bonyolultabb, mint volt, de csak azért, mert olyan későn tudtuk meg, hogy milyen erőforrást használunk majd – és mert a mérnököknek mindkét fronton nagyon keményen kellett dolgozniuk, hogy minden beleférjen a kocsiba.”

Jól mutatja az elutasított Renault vélt versenyképtelenségét, hogy Max Verstappen pilóta egy korábbi nyilatkozata szerint csupán a 2015-ös Ferrari-motorokkal egy másodpercet gyorsulnak majd az idei szezonban – jóllehet a holland ezt még a maranellóiak fejlődéséről kiszivárgott közelmúltbeli híresztelések előtt mondta.

Az új Toro Rossóhoz a fent említett időszűke következtében még festést sem sikerült véglegesíteni, így aztán az első barcelonai teszten (február 22-25.) még egyenletes sötétkék festésben rója majd a köröket. Az új kinézet leleplezésére csak a második teszt előtt, február 29-én fog sor kerülni.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Sebees
#5 Sebees 2016. február 17. 12:37  

Az első időmérőn kiderül hogy melyik a gyorsabb autó, de ez még messze nem ad lehetőséget az egzakt összehasonlításra. A versenyzők és a karosszéria is komoly különbséget jelenthet.

Chris05
#4 Chris05 2016. február 17. 11:34  

Dehogy lesz jobb. Ide a bökőt, hogy az idei Renault gyengébb lesz, mint a tavalyi Ferka. Ez biztos.

p4x-639
#3 p4x-639 2016. február 17. 09:57  
HannaLill:
Azt a változatot amelyikkel esélyük sem lesz a Ferrarit megelőzni. Sajnos.

mert ötöd akkora költségvetésből az idei motorral menne nekik? Emlékszem hogy a Red Bull-t is rendszeresen verte a V8-os erában vagy épp tavaly meg azelőtt.
A kérdés itt inkább az, hogy ez a motor jobb lesz-e mint a Renault idei erőforrása, illetve hogy mennyire tudták integrálni az autójukba, mert szerintem még az is bőven benne van a pakliban, hogy a motor jobb lesz de a kevés pénz és a későn elkezdett munka miatt összességében mégiscsak hátrább lesznek.

Hombre B
#2 Hombre B 2016. február 17. 09:53  

Még mindig kérdés lehet, hogy melyik verzióról van is szó. Arról amit az utolsó futamokon használt a Ferrari, vagy arról amire ellőtték a maradék tokeneket, de nem vetették be.

HannaLill
#1 HannaLill 2016. február 17. 07:58  

Azt a változatot amelyikkel esélyük sem lesz a Ferrarit megelőzni. Sajnos.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat

02016.10.23. 12:52

Generációk háborúja: a "Verstappen-szabály" a rutin részsikere

"Tíz éve vagyok az F1-ben, és volt egy szabály, amihez a versenyzők tartották magukat. Aztán jöttek a fiatalok..."

02016.10.23. 01:07

Amerikai Nagydíj: végsebességek az időmérőn

A Manor visszatért a lista élére