Kiderült, mi történt Verstappen fékjeivel

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 28. 19:23
FOTÓ: ©Formula1/Twitter

Mindössze 10 kört teljesített, és csak 14. helyen zárt Max Verstappen a délelőtti mexikói szabadedzésen. Csapatfőnöke elmondta, mi volt a gond majdnem kigyulladó fékjeivel.

A Red Bull 19 éves tehetsége a Mexikói Nagydíj első szabadedzésének közepén állt ki a boxba, ám szerelőinek azonnal le kellett venniük a hátsó kerekét, miután fékjei teljesen fölhevültek. Elővigyázatosságból le is fújták poroltóval az izzó kerékagyat, majd miután szétszedték, kiderült, hogy kisebb károk is keletkeztek.

Christian Horner a leintés után elárulta, mi történt. „Problémánk volt a hátsó fékekkel. Túlmelegedtek, az energia-visszanyerő rendszert úgy állítottuk be, hogy elvesztettük az irányítást. Ez kárt tett az elektronikai hálózatban, és a javítás miatt időt veszítettünk” – nyilatkozta a csapatfőnök a Sky Sportsnak. „Amikor bejött a boxba, a levezető körben túlhevült a fék, és mikor megállt, kárt tett a vezetékekben.”

Megerősítette, a második edzésen már nem lesz probléma, az autót megjavították.

Csapata egyelőre nem tündökölt a közép-amerikai pályán. Daniel Ricciardo 0,8 másodperces hátránnyal lett 8., miközben a fékekre nála is külön figyelmet fordítottak csapattársa esete után. Bár az osztrákok általában csak a második edzésen szoktak igazán felgyorsulni, Horner előrebocsátotta, a pálya karaktere miatt nem számítanak könnyű hétvégére. „Nehéz, hiszen a motorok is meghatározóak, főleg ilyen nagy tengerszint feletti magasságnál. Tavaly csak a célegyenesben öt-hat tizedet vesztettünk. Idén ez jóval kevesebb lesz, de a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest még mindig le vagyunk maradva. Ezt a középső szektorban kell kompenzálnunk” – mondta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél