Kiderült, tényleg nem „olyan hülye”…

írta: M4Sport
2016. szeptember 07. 20:00
FOTÓ: ©xpbimages.com

Tisztázta helyzetét és nagy port kavart kijelentését a Red Bull tehetsége, Pierre Gasly. Nem volt miért tartania Helmut Marko haragjától.

Futótűzként terjedt a hír a monzai paddockban vasárnap: a GP2-es bajnokságot vezető Pierre Gasly egy spanyol tévének azt nyilatkozta, Szingapúrtól ő ül a gyengén teljesítő Danyiil Kvjat Toro Rossójába. A vasárnapi futam leintését követően a Red Bull utánpótlásprogramjáért felelős Helmut Markót is megkérdezték erről, aki amellett, hogy meglepődött a pletykán, határozottan cáfolta azt.

Egyúttal azt is jelezte, mielőbb felhívja Gaslyt, hogy tisztázzák a helyzetet, mert nem tudja elképzelni, hogy ilyen felelőtlen kijelentéseket tegyen. „Nem lehet olyan hülye, hogy ilyesmit mondjon” – nyilatkozta az osztrák.

Mint kiderült, nem is volt.

Gasly már pár órával a megjelenő hírek után közölte közösségi oldalán: „Én sosem mondtam, hogy Danyiilt válthatom Szingapúrban, csak annyit, hogy remélem, mihamarabb az F1-be kerülök.”

Marko a Motorsport-Totalnak elmondta: „A mondatait kiragadták a kontextusukból. Küldött nekem egy e-mail-t, melyben leírta, hogy ő csak annyit mondott, szívesen versenyezne a jövőben a Toro Rossónál. Olyan kijelentést, hogy Szingapúrban biztosan versenyez, sosem tett. Az egész marhaság, nem fog megtörténni.”

A német portál annak is utánajárt, mi vezetett a félreértéshez. „Arról kérdeztek, hogy vannak olyan pletykák a paddockban, melyek szerint már Szingapúrban rajthoz állok. Az én válaszom az volt: »Valóban? Remélem, igazak, de erről még beszélnem kell Helmuttal.« Ennél többet nem is mondtam erről. Aztán a mondatomat teljesen kiragadták az összefüggésből, és sztorit csináltak a semmiből.”

Gasly azt persze tartja, továbbra is az F1-be vágyik. „A célom, hogy a Forma–1-ben versenyezzek. Amit nap mint nap teszek, mind ezért teszem. Mindenáron akarom. Jelenleg csak várom a lehetőséget. Az elsődleges célom a Toro Rosso. Ha nem jönne össze, akkor talán valami máson kezdek el gondolkodni” – tekintett a jövőbe.

Marko eközben nyomatékosította, nem inog a talaj Kvjat lába alatt. „Mostanság mágnesként vonz be mindent, ami rosszul sülhet el. Valamikor azonban meg kell oldódnia ennek.”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#1 f1m12 2016. szeptember 07. 22:13  

azért nagy játékos ez a srác. nem egy határozott nemmel válaszolt, ráadásul még hozzá is tette, h reméli igazak a pletykák....csak volt olyan hülye, h megemlítette Markot. annyira nem is kellett kiragadni a szöveget a kontextusból

HairHungary