Kifizetetlen bérek a Saubernél

írta: M4Sport
2016. március 07. 17:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

A hinwilliek egyik sajtószóvivője megerősítette, hogy nem a teljes dolgozói béreket fizették ki februárban. Egyes információk szerint mindenkinek azonos arányban megvágott juttatást utaltak.

Az Autosport információi szerint a svájciak problémáinak hátterében elsődlegesen pénzáramlási gondok állnak – ugyanakkor a mértékadó szaklap arra is felhívta a figyelmet, hogy amennyire azt tudni lehet, a csapat aktuális szponzorainak nincsenek elmaradásaik a kifizetéseikkel.

Ezzel párhuzamosan kiszivárgott a hír, miszerint a Sauber a napokban előrehaladott tárgyalásokat folytat egy lehetséges névadó szponzorral, ám eddig még semmiféle megállapodást nem írtak alá, előzetes kifizetésekről pedig nincs tudomásunk.

A lap úgy értesült, hogy a Sauber részvétele a melbourne-i szezonnyitón a fentiek ellenére nincs komoly veszélyben.

Mint ismeretes, a kiscsapat egyike volt annak a három privát együttesnek – a Force India és a Manor mellett – akik 2015 novemberében előzetes kifizetési kérelemmel álltak Bernie Ecclestone elé a konstruktőrök versenyében elért év végi helyezéseikért járó pénzdíjaikat illetően. Miközben az évközi fejlesztési programokat az alapjaiban már adott technika mellett viszonylag rugalmasan alakíthatják az istállók, az új autó megépítésének év eleji hajrája pénzügyileg is mindig nagy nyomást helyez az egyes alakulatokra.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt