Kifizette a bérhátralékait a Sauber

írta: M4Sport
2016. március 09. 20:16
FOTÓ: ©xpbimages.com

A szerdai nap során minden dolgozóját kifizette a Sauber, akiknek a néhány nappal ezelőtti fizetési határidőig csak arányosan csökkentett vagy semmiféle februári juttatást nem adtak, értesült az Autosport szaklap hivatalos forrásból.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Monisha Kaltenborn csapatfőnök két nappal ezelőtt személyesen erősítette meg, hogy egy nagyobb összegű külföldi szponzorpénz átutalásával akadtak problémáik és ez okozta a késedelmet. A szakember kiemelte, hogy a 2016-os autó megépítésének és tesztelésének szoros határidői miatt az előszezon kivételesen „költségérzékeny” szakasza az évnek.

A ThisIsF1 weboldal szerint azonban az egyik svájci televíziós szakkommentátor a napokban rámutatott, hogy a bérekkel való mostani elmaradás teljességgel egyedülálló esemény a csapat történelmében, ami szükségképpen azt jelenti, hogy a Sauber helyzete súlyos. Az oldal egy zürich-i újságot is idéz, amely úgy véli, hogy már az istálló Ausztrál Nagydíj utáni sorsa is nagyon bizonytalan – a szakkommentátor szerint viszont a szurkolóknak „csak” 2017-től kezdve lehet érdemi okuk az aggodalomra.

Az immáron rendezett bérek mellett az Autosport egyébként azt is megismételte, hogy a Sauber szereplése a melbourne-i idénynyitón szinte egyáltalán nem forog veszélyben.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

VettelFactor
#2 VettelFactor 2016. március 10. 10:39  
ernike:
Mióta Sauber papa már kiöregedett ez már nem ugyanaz a csapat. Régen tele volt tehetségesebbnél tehetségesebb emberekkel.

Azóta van ez a szopóroller amióta Monisha a csapatfőnök. Annál a nőnél rosszabb választás nem is lehetett volna.

ernike
#1 ernike 2016. március 09. 20:47  

Mióta Sauber papa már kiöregedett ez már nem ugyanaz a csapat. Régen tele volt tehetségesebbnél tehetségesebb emberekkel.FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők

752016.10.22. 21:01

Először az austini első rajtkockában Hamilton!

A két Red Bull megosztott taktikával próbálja kizökkenteni a Mercedest