Kihívója lehet-e a Red Bull a Mercedesnek?

írta: M4Sport
2016. augusztus 26. 17:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem hagyja megtéveszteni magát a Red Bull pénteki edzéselsősége után. Ígéretes formában vannak, de tudják, a Mercedes többre képes ennél.

Magabiztos kettős siker a spái szabadedzésen – igen ám, de ezúttal nem a Mercedes, hanem a Red Bull aratta. Max Verstappen egy későn megfutott szuperlágy gumis körével 0,256 másodpercet vert Daniel Ricciardóra, s ezzel elsőséggel indította félig hazai versenyét – miközben Nico Rosberg csak a 6., Lewis Hamilton pedig a 13. lett.

Az osztrákok előnyére azonban árnyékot vet, hogy az Ezüstnyilak nem futottak „időmérős” kört a leggyorsabbnak számító szuperlágy abroncsokon – és ezt Verstappenék sem felejtik el. „Az biztos, hogy versenyképesek lesznek. Meglátjuk, mi lesz. Mi határozottan tudunk ennél többet is, az meg majd kiderül, ők mire képesek. A rajt mindenesetre jó volt” – nyilatkozta a holland. „Este sok elemzést elvégzünk majd; biztosra veszem, hogy a Mercedes nagyon erős lesz holnap. De összességében ez egy nagyon jó nap volt. Közel vagyunk, de még ők és mások is javulhatnak.”

Daniel Ricciardo elsősorban saját formájukra összpontosít – azzal pedig elégedett. „Egész jó nap volt. A két Red Bull áll az élen, ami nem is rossz. A Mercedes viszont úgy tudom, nem használta a szuperlágy gumikat, és a Force India is elég közel volt hozzánk. Szerintem gyorsabbak is tudunk lenni ennél” – értékelt a háromszoros futamgyőztes. „Elkaptuk a ritmust, már senki sem nyaral, mindenki munka üzemmódba kapcsolt, amit jó látni. Úgy éreztem, a garázson belül remek hangulat uralkodott. A beállításokon még tudunk javítani, van még pár dolog, amivel nem vagyunk teljesen elégedettek, de összességében jó érzés újra vezetni.”

Eltérő programon a Mercedes

Ami a Mercedeseket illeti, Lewis Hamilton büntetése miatt érthető módon nem foglalkozott az egykörös tempóval – de Nico Rosberg is inkább a két keményebb gumi teljesítményére és a hosszabb etapokra helyezte a hangsúlyt. Nem is tűnt úgy, hogy a német aggódna formájuk miatt. „A tempónk jó. A sorrend kicsit a feje tetejére állt délután, mivel más-más gumikkal mentünk. Érdekes lesz látni, hogy alakul a verseny. A hosszú etapos tempó meghatározó, és itt előzni is lehet. Még nem tudom, mire lehetünk képesek, de a gumik nagyon gyorsan koptak, ezért a kezelésük vasárnap kulcsfontosságú lesz” – vélekedett Rosberg.

Hamilton eközben a kétszeri motorcsere kapcsán dicsérte az övéit. „Nagy tisztelet és köszönet mindenkinek, aki keményen dolgozott! Sima nap volt ez számomra, de nehéz a szerelők számára” – nyilatkozta. „Nem könnyű óvni a gumikat, mivel a guminyomás nagyon magas. Ez persze mindenki számára fejtörést okoz. A lényeg, hogy végigcsináltuk a programunkat. Én csak arra fókuszáltam, hogy a lehető legjobban beállítsuk az autót a versenyre, arra pedig nem figyeltem, mit csinál Nico.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"