Kijárna már egy bajnoki cím Rosbergnek Hamilton édesapja szerint

írta: M4Sport
2016. október 07. 15:37
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kijárna egy világbajnoki cím Nico Rosbergnek Lewis Hamilton édesapja szerint. Niki Lauda amondó, a német idén képes volt emelni a szinten.

Lewis Hamilton sepangi motorhibája és az idén őt sújtó technikai problémák után Nico Rosberg bajnoki győzelme esetén minden bizonnyal szembesülni lesz kénytelen a kritikákkal, melyek a szemére vetik majd: azért nyerhetett csupán, mert szerencsésebb volt csapattársánál. Bár kétségtelen, hogy a technika ördöge idén gyakoribb vendég a garázs másik oldalán, azt mégis igazságtalanság lenne elvitatni, hogy a sokak által 2015-ben már leírt, második számúként elkönyvelt német versenyző fejlődni tudott 2016-ban.

Niki Lauda tanácsadó is így látja ezt. Az Auto Motor und Sporttal való beszélgetése során nem győzte hangsúlyozni: Rosberg nem érdemtelenül vezeti a tabellát. „Nico kiegyensúlyozottabb és jobb, mint tavaly volt. Lewis mindig magas szinten versenyez. Nicónak viszont most sikerült kompenzálnia a Lewisszal szembeni apróbb hátrányait. Ez a múlt év végén kezdődött, amikor megnyerte az utolsó három versenyt. Idén négy győzelmet csapott még hozzá. Nico erősebb lett – ez az alapja annak, hogy most a végsőkig harcolnak egymással a győzelemért.”

„Ha vannak gyengeségeik, általában minden olyan versenyző képes továbbfejlődni, amely elismeri ezeket, amely őszinte magával. Ilyenkor elkezdi megfelelően használni a fejét – és Nico ezen a téren sikeresen ki is használta a nagy előnyét. Egyszerűen jobb lett, agresszívebb, szuper munkát végez. Senkinek egy szava sem lehet vele szemben” – vélekedett a háromszoros bajnok.

Tudja, miről beszél. Számos alkalommal mesélt már arról, hogy amikor 1984-ben Alain Prost csapattársa volt a McLarennél, bajnoki sikere alapját éppen a beismerés jelentette, hogy csapattársa gyorsabb nála. Lauda emiatt rutinját igyekezett felhasználni ellene – sikerrel járt. Értelmezhetnénk gyengeségként is, ilyen tekintetben mégis hasonló beismerésnek számít, hogy Nico Rosberg idén rendszeresen hangoztatja: számára Hamilton jelenti a mércét, akinek legyőzése különleges elégedettséget jelent számára.

A címvédő édesapja, Anthony Hamilton gyerekkora óta ismeri Rosberget, s elmondása szerint akkor sem lenne szomorú, ha ezúttal ő ünnepelne a szezonzárón. „Ha valaki, akkor Nico megérdemel egy bajnoki címet” – nyilatkozta ki a Sky Sportsnak.

Mindez persze távolról sem jelenti azt, hogy ő már odaadná a címet a németnek. Elmondása szerint fia nagyon is képes lehet ledolgozni 23 pontos hátrányát. „Lewis mindig hisz abban, hogy lehetségessé teheti a lehetetlent. Amikor olyasmi történik, mint ami a legutóbbi hétvégén, ha a motorod elszáll, és úgy érzed, ez nem igazságos veled szemben, az teljesen normális emberi reakció ilyenkor. Éppen azt szeretjük Lewisban, hogy így működik. Ezek nem allűrök, egyszerűen csak minden áron nyerni akar, és ha nem sikerül neki, akkor mérges. De ez nem jelenti azt, hogy feladja.”

„Lewis mindig nagyon-nagyon keményen dolgozik. Nem szívesen beszél erről, de mindig mindent belead. Ha Nico azért nyer, mert Lewis nem képes úgy teljesíteni, akkor Lewis lesz az első, aki odamegy Nicóhoz, hogy kezet rázzanak, és azt mondja neki: »Tudod, Nico, ezt jól csináltad!«”

Hogy megtörténik-e, az vélhetően csak 5 futam múlva fog kiderülni.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. október 07. 20:33  

korrekt.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához