Kijött a kórházból Magnussen

írta: M4Sport
2016. augusztus 28. 19:00
FOTÓ: ©Formula1/Twitter

Kevin Magnussen jelezte, szerinte nem lesz akadálya annak, hogy versenyezzen a jövő hétvégi monzai futamon. A Renault versenyzője nagy tempójú bukást úszott meg kis sérüléssel.

Egy ijesztő bukással, már a 6. körben véget ért a Belga Nagydíj Kevin Magnussen számára. A dán Renault-jának hasa nagy tempóban, az Eau Rouge dombjának tetején ért le a kerékvetőre, tapadását vesztette, majd amikor sofőrje korrigálni próbált, irányíthatatlanul, félig háttal, félig oldalt a gumifalba csapódott.

A roncsot saját lábán, de sántikálva elhagyó Magnussent előbb a pálya orvosi központjába vitték, majd további kivizsgálásokra egy belgiumi kórházba. Kiderült, valójában csak a bokáján keletkezett egy vágás – ezt leszámítva ép bőrrel megúszta az esetet.

Közösségi oldalán máris egy képpel üzent szurkolóinak, melyben jelezte, mindenképp rajthoz áll a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon. „Mindenkinek köszönöm az üzeneteket! Már úton vagyok hazafelé egy fájó bokával. De Monzára rendben leszek” – ígérte.

Bár úgy tűnik, nem lesz szükség helyettesre, érdekesség, hogy a Renault hivatalos tartalékja az az Esteban Ocon, aki éppen Belgiumban mutatkozott be a Manorral. Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója aláhúzta, ha a Renault-nak beugrót kellene keresnie, biztosan nem a francia lenne az, mert az ő helye egész évre biztosított a Manornál.

Magnussen főnöke, Fréderic Vasseur egy nevetés kíséretében jelezte, inkább bele se mer gondolni, mennyi munka vár most rájuk a teljesen ripityára tört autó rendbe hozásával. „Nos, az oda-vissza futamokkal nem lesz egyszerű…” – fogalmazott a Sky Sportsnak. „Kevet az orvosi központba vitték, aztán a vágással a bokáján egy kórházba, ahol röntgenezték és vizsgálták. Jók a visszajelzések. A fizikoterapeutája volt vele, azt mondta, minden rendben van, ami jó hír. Ez most a legfontosabb hír.”

A kérdésre, tudják-e már, hogy mi okozhatta a balesetet, esetleg egyéni hibáról volt-e szó, nyomatékosította, hogy nem kíván találgatni. „Egyelőre nehéz megmondani, mi okozta a balesetet, mert még nem elemeztük ki. A felvételeken az látszott, hogy a kerékvetőn egyszerűen túlságosan kipörögtek a kerekei. De ezt még át kell vizsgálnunk – de már nem röntgennel” – viccelődött. „Meglátjuk, mik a valós okok. Idő kell az elemzéshez. Sosem fogom a versenyzőt okolni ilyesmiért. Nem is akarok erről beszélni. Előbb vizsgálódunk, aztán beszélünk róla.”

Végül előrebocsátotta, biztosan új karosszériával, motorral és váltóval állnak majd fel a monzai rajtrácsra – reményei szerint mindennel időben el tudnak készülni.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

andrewv84
#2 andrewv84 2016. augusztus 29. 11:26  

A felvételeken tisztán látszott, hogy a jobb hátsó kereke az eau rouge tetején lévő balos törésben elemelkedik a földtől, mert a kocsi alja felfekszik az aszfaltra és/vagy kerékvetőre. Azonnal meg is csúszott, túlkorrigálta, kész is volt a baj.

f1m12
#1 f1m12 2016. augusztus 28. 21:57  

ez egy jó hír. az autó totálkár, a gumifal megjavításához le kellett állítani a futamot, akkora tempóval ment bele, a fejbiztosító rész kirepült, ilyet még nem is láttam, s a srácnak mindössze a bokája fáj. zseniális biztonság

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Felipe Massa

02016.10.26. 09:46

Közel a Dennis-korszak vége a McLarennél – Whitmarsh is az utódjelöltek között?

Egyre erősebb a távozásáról szóló pletyka

22016.10.26. 08:44

Tanulj, öcskös! – Marko kritizálja Verstappent

„Így sem versenyeket, sem világbajnokságokat nem lehet nyerni”

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban