Kinek hány módosító pontja maradt?

írta: M4Sport
2016. július 01. 11:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint a Ferrari újabb módosító pontot használt fel az Osztrák Nagydíj előtt. A szövetség természetesen azt is közölte, hány felhasználható zsetonjuk van még a gyártóknak.

Nem úgy indult a szezon, ahogyan a vörösök eltervezték, a bajnoki címről azonban még nem akarnak lemondani, sőt a folytatásban is keményen dolgoznak majd autójuk és erőforrásuk javításán. Az Osztrák Nagydíjon például egy továbbfejlesztett MGU-K-t használnak – ezt az eredeti tervek szerint Silverstone-ban mutatták volna be, egy héttel azonban előrébb hozták bevetését.

A hírről először a brit és a német szaklapok adtak hírt, pénteken pedig az FIA is megerősítette, hogy a Ferrari ismét felhasznált egy fejlesztési zsetont. A vörösök egyébként eddig „toronymagasan vezetik” azt a listát, ami az elhasznált módosító pontokat számlálja, eddig ugyanis a rendelkezésükre álló harminckettőből huszonkilencet „lőttek el”.

A Ferrari tehát már csak három zsetonnal gazdálkodhat a folytatásban, míg például a Renault-nak 21 áll még a rendelkezésére. A francia gyár a Red Bull állítása szerint egyelőre vár a felhasználással, hiszen következő komoly csomagját csak a Japán Nagydíjon veti be. A másik két gyár nagyjából azonos szinten van: a Mercedesnek 11, a Hondának 12 zsetonja maradt.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa