Kinek hány módosító pontja maradt?

írta: M4Sport
2016. augusztus 26. 18:18
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legutóbbi hivatalos dokumentumában felfedte, hány módosító pontot használt fel a Honda és a Mercedes a Belga Nagydíj előtt, és mennyiből gazdálkodhatnak a gyártók az év hátralévő részében – ha egyáltalán ki akarják játszani őket...

Az már korábban kiderült, hogy a címvédő továbbfejlesztett erőforrással versenyez a belga hétvégén, hiszen most építették be az új egységeket Lewis Hamilton autójába, erre pedig csak akkor akartak sort keríteni, ha már készen állnak a fejlesztések. Nemrég maga a csapat, majd az FIA is megerősítette, az újításokhoz 5 fejlesztési zsetont használtak el.

Arról egyelőre nem érkeztek hírek, mely területeken javított a csapat, az újdonságokat azonban mindkét gyári pilóta megkapta (a partnercsapatok csak később jutnak majd hozzá). A csapat a folytatásban 6 zsetonnal gazdálkodhat, ha folytatni akarja az erőforrás fejlesztését. Amennyiben úgy határoznak, a maradék módosító pontot is felhasználják, a Motorsport cikke szerint a Japán Nagydíjon érkezhet az utolsó csomag – legalábbis ők ezt tartják legvalószínűbbnek.

Sokkal tisztább a helyzet a Honda esetében, ők ugyanis többször elmondták, minden zsetont ki akarnak játszani a 2016-os évben. Nekik csak három maradt, miután a Belga Nagydíjat megelőzően összesen hét módosító pontot használtak fel, hogy átalakítsák belső égésű motorjukat (a hengerfejeken fejlesztettek), turbófeltöltőjüket és kompresszorukat is.

Hozzájuk hasonlóan a Ferrarinak is három maradt, ők azonban hamarosan elérik a nullát, a legfrissebb hírek szerint ugyanis már elkészültek a legújabb fejlesztési csomaggal, ami az Olasz Nagydíjon debütál majd, és amitől állítólag komolyabb előrelépésre is számíthatnak. Ők tehát az összes zsetont kijátsszák, ellenben a Renault-val, ahol már egyet sem fognak, pedig a franciáknak még 21 maradt az év hátralévő részére.

Kinek hány zsetonja marad?

Ferrari: 3

Honda: 3

Mercedes: 6

Renault: 21

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.23. 22:56

Hülkenberg bosszús Vettel miatt

"Nem tudom, akarta-e egyáltalán használni azt a helyet"

4072016.10.23. 22:44

Életbevágó rajt-cél győzelem: Hamilton ismét meghódította Texast!

Verstappen és Räikkönen is kiesett