Kockáztatott a Ferrarival, de bejött!

írta: M4Sport
2016. január 30. 11:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Haas-istálló mexikói pilótája, Esteban Gutiérrez úgy érzi, pályafutása során egyszer sem vállalt még akkora kockázatot, mint a 2014-es év végén, amikor tartalékversenyzőként csatlakozott a Ferrarihoz. Most már biztosra veszi, ez volt a helyes döntés.

Gutiérrez két évig versenyzett a Saubernél, a 2015-ös szezon előtt azonban elveszítette ülését, a Forma-1-től viszont nem kellett búcsút vennie, a Ferrari ugyanis lehetőséget biztosított számára. A tavalyi évet a vörösök tartalékversenyzőjeként töltötte, ez a lépés pedig magában hordozta azt a veszélyt, hogy idővel kikerül a királykategória körforgásából (ahogyan azt sok fiatal esetében láthattuk). Bár örömmel csatlakozott a vörösökhöz, ezzel ő is tisztában volt.

„Ekkor vállaltam a legnagyobb kockázatot életem során” – mondja a tartalékversenyzői szerződés elfogadásáról. „Néha azonban ezt kell tenned, sőt pont erre van szükséged! Nem szabad félni (ezektől a kihívásoktól). Én sem féltem! Tisztában voltam azzal, hogy a lépés rizikós, ugyanakkor azt is tudtam, hogy lehetőséghez juthatok, azaz a Ferrari révén bekerülhetek egy másik csapatba. Egyértelmű célokat tűztem ki magam elé és megtettem a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a következő szezonban már újra versenyezhessek” – magyarázza.

Terve végül bejött, hiszen 2016-ban ő lesz a Haas egyik versenyzője, szerződtetését pedig részben annak köszönheti, hogy az alakulat a Ferrari kiemelt technikai partnereként csatlakozik a Forma-1 mezőnyéhez. „Teljesen egyértelmű, hogy folyamatosan szemmel tartottam a Haast, és a ferraris kapcsolataimra is odafigyeltem. Remélem, mindez újabb lehetőségeket teremt számomra a jövőben, és segít abban, hogy feljussak a Forma-1 csúcsára” – jelenti ki magabiztosan.

A korábbi GP3-as bajnok ezúttal sem felejtette el megjegyezni, milyen sokat tanult a Ferrari világbajnokaitól (Sebastian Vetteltől és Kimi Räikkönentől). „Szeretek megfigyelni másokat, és ellesni a jó dolgokat; ez egész pályafutásom során így volt. Szerintem ez fontos, hiszen lehetőségem nyílik arra, hogy más szemszögből is megvizsgáljam a dolgokat. Most a legjobbaktól tanulhattam, a legjobb mérnököktől, a legjobb pilótáktól, a legjobb csapatvezetőtől, Maurizio Arrivabenétől, aki tényleg nagyszerű ember, valamint a csapat többi nagyságától!”

Bár a Saubernél töltött évek alatt nem voltak kiugró eredményei (csupán egyszer végzett a pontszerzők között), és csak küszködött a csapat pilótájaként, Gutiérrez úgy érzi, az a rutin is hasznára lesz, amit a svájci istállónál szerzett. „Az előző három évben tanultam a legtöbbet, vagy mondjuk inkább úgy, hogy ebben az időszakban tanultam meg a legfontosabb leckéket. A két dolgot (a Sauberrel való gyengélkedést és a Ferraritól tanultakat) össze lehet kötni, hiszen szükség van rájuk a fejlődéshez. Most felkészültnek érzem magam, és várom, hogy újra versenyezhessek.”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#2 Thibczy 2016. január 30. 16:46  

Nem mintha nagyon lett volna más választása, de meglátjuk megérdemli-e a bizalmat. Egyelőre inkább sajnálom, hogy elveszi az olyan potenciális ígéretektől a helyet, mint pl. Vandoorne.

albutr
#1 albutr 2016. január 30. 12:46  

kíváncsi leszek rá hogy idén hogyan teljesít.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

32016.10.21. 16:15

Amerikai Nagydíj – első szabadedzés

Beszámoló az eseményről

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

82016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"