Komoly változtatás a Toro Rossónál

írta: M4Sport
2016. január 05. 18:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Motorsport információi szerint komoly változtatásra szánja el magát a Red Bull második számú alakulata: mivel a Toro Rosso két év után ismét Ferrari-erőforrásokat használ a királykategóriában, a csapat megnöveli versenyautójának tengelytávját.

Hosszú ideig bizonytalan volt az olasz alakulat sorsa, hiszen a Red Bull vezetői elhintették, versenyképes erőforrás nélkül elhagyhatják a királykategóriát, ez a lépés pedig a testvércsapat sorsát is megpecsételte volna. A találgatások a szezonzáró után értek véget, amikor a cég bejelentette, folytatja együttműködését a Renault-val, a Toro Rosso pedig 2013 után ismét a Ferrari erőforrásait fogja használni, igaz, nem a legújabbakat, hanem a 2015-ös fejlesztésűt.

Noha a felek már jól ismerik egymást (a 2007-es és a 2013-as idény között folyamatosan együttműködtek), a kisebbik olasz alakulat a második turbókorszak kezdete óta csak a Renault hajtóegységeit használta, ebben az érában tehát most kell először beépíteniük versenyautójukba a vörösök erőforrásait. A Motorsport úgy tudja, a partnerváltás hatására a Toro Rosso egy komolyabb módosítást is végrehajt: megnövelik 2016-os versenyautójuk tengelytávját, hogy a sebességváltó megfelelően kapcsolódjon az mozgási energia-visszanyerő rendszerhez.

A legtöbb esetben megbízható információkat közlő amerikai hírportál a csapat versenygépének orrészéről is írt: úgy tudják, ez a következő szezonban is rövid marad (ahogyan azt az STR10-es továbbfejlesztett verziójának esetében is láthattuk). Később a kötelező töréstesztekről is szó esett, ezeket a csapat állítólag Bollatében fogja elvégezni, mégpedig február elején, vagyis néhány héttel az első barcelonai tesztsorozat kezdete előtt.

Egy biztos, az alkalmazottaknak igyekezniük kell, a már említett huzavona miatt ugyanis hátrányba kerültek, éppen ezért – ahogyan azt a csapatvezető nemrég elárulta – most három műszakban dolgoznak az új autó tervezésén és elkészítésén. „Eddig sohasem dolgoztunk ilyen sokáig 24 órában. Februárban, amikor befejezzük az új versenyautót, akkor néha előfordul, de normális esetben akkor is csak két-három napig. Most azonban decemberben, januárban és februárban is így dolgozunk, szóval két és fél hónapon keresztül” – nyilatkozta nemrég Franz Tost.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#4 Masters_Of_Hardcore 2016. január 06. 11:32  
HannaLill:
Azt a hajtásláncot fogják megkapni amivel biztosan nem tudják a Ferrarit megelőzni

Mondjuk elnézve hogy majdnem sikerült azzal a Reanult PU-val megelőzni (igaz száradó pályán) Vettelt, talán még lehet néhol esélyük rá.. Kár hogy ott lecsúszott a pályáról. Szép manőver volt! :) Remélem még párszor megelőzi Max Vettelt. :) Hogy üvöltött már Szujó is.. XD

f1m12
#3 f1m12 2016. január 05. 22:13  
HannaLill:
Azt a hajtásláncot fogják megkapni amivel biztosan nem tudják a Ferrarit megelőzni

nem is aggódtam volna emiatt.....

HannaLill
#2 HannaLill 2016. január 05. 19:36  
ernike:
Tehát akkor nem az átrendezett verziót kapják meg hanem az austinban bevetett hajtásláncot.

Azt a hajtásláncot fogják megkapni amivel biztosan nem tudják a Ferrarit megelőzni

ernike
#1 ernike 2016. január 05. 19:24  

Tehát akkor nem az átrendezett verziót kapják meg hanem az austinban bevetett hajtásláncot.

Utoljára módosítva: 2016. január 05. 19:24

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

koponya

32016.10.27. 19:16

Amiért Rosberg és Ecclestone nem lesznek cimborák…

Sok kérdés, egyféle válasz – "Miért beszélünk annyit mások véleményéről?"

142016.10.27. 17:28

Az újságíróknál Alonso az ász!

A rutinos tudósítók közül egy kivétellel valamennyien a spanyolt tartják a legjobbnak