„Könyörgünk, bocsáss meg!”

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 18. 10:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jótékonykodással próbálja jóvátenni hibáját és visszanyerni Sergio Pérez kegyeit a Donald Trumppal viccelődő szponzor.

A Hawkers napszemüvegmárka Donald Trump amerikai elnökké választása után az üzletember korábbi kijelentésére reagálva viccelődött azzal, hogy a mexikóiaknak mostantól már csak azért is érdemes lesz megvásárolniuk az ő termékeiket, hogy eltakarják vele kisírt szemüket, amikor Trump elkezdi megépíteni a falakat az USA, Mexikó határon. Sergio Pérez olyannyira ízléstelennek találta ezt a tréfát, hogy azonnal jelezte, megszakítja a kapcsolatát a szponzorával.

A cég számára ez már csak azért is fájó, mert éppen nem sokkal előtte dobta piacra Mexikóban a Pérez nevével fémjelzett limitált kiadású napszemüvegeit, melyből összesen 20 ezer példány készült.

A Hawkers azóta olyannyira megbánta viccelődését, hogy a héten egy teljes oldalnyi reklámot vásárolt az El Universal című lapban, s jelezte, Pérez nevével létrehoz egy alapítványt, mely a szegény gyerekeket támogatja. A Dear Sergio x Hawkers Foundationnek máris 25 ezer dolláros alaptőkét biztosított az alapító, mely nyílt levélben is megszólította az F1-es versenyzőt, s a bocsánatáért esedezett.

„Kedves Sergio! Olykor történnek balesetek. Ezt te mindenkinél jobban tudhatod. Bár nem várjuk el, hogy felejtsd el a balesetünket, de minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ne történjen meg újra. Továbbra is veled és a mexikói emberekkel leszünk, és mindenkivel, aki ellenzi a diszkriminációt és a rasszizmust a nagyvilágban” – állt üzenetükben, mely azt is kiemelte, hogy a Trumppal kapcsolatos viccük egyik reklámmenedzserük hibája volt.

Pérez egyelőre nem reagált volt szponzora lépésére.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra