Korábbi Ferrari-mérnök a Williamsnél!

írta: M4Sport
2016. szeptember 09. 10:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönen és a Ferrari korábbi szakemberével erősített a Williams. A csapat speciális feladattal látta el új szerzeményét.

A grove-i istálló pénteken közleményben jelentette be, hogy szerződést kötött a Ferrarinál korábban a gumik teljesítményéért felelős, de Kimi Räikkönen versenymérnökeként is dolgozó Antonio Spagnolóval. Elmondásuk szerint a szakember ezen a héten csatlakozott a Williams műveleti csoportjához, ahol számítógépes elemzőként dolgozik, s az ellenfelek teljesítményét a sajátjukkal összevető mérnökcsoport vezetője lesz.

„Ebben a szerepkörben az autók teljesítményét méri majd fel, Antonio az ellenfelek erősségeinek felmérésével foglalkozik, valamint rangsorolja a fejlesztésre szoruló területeket. A Ferrarinál szerzett tapasztalatait természetesen szintén ki fogjuk használni az átszervezett gumiteljesítményért felelős csoportunk irányításánál, hogy a gumik teljesítményét elméletben és gyakorlatban is jobban megérthessük” – magyarázta a csapat Spagnolo feladatát.

A mérnök 2005 óta szolgálta a Ferrarit, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen teljesítménymérnökeként is dolgozott – 2007-ben a Jégember csapatának tagjaként ünnepelhetett világbajnoki címet. Spagnolót 2014-ben léptették elő Räikkönen versenymérnökének, ám a finn nem igazán találta vele a közös hangot – év végén egy brit, Dave Greenwood váltotta őt.

Érkezésével a Williams máris jelét adta annak, hogy nem nézi tétlenül az idei formahanyatlásukat. Az istállónál korábban elismerték, kudarcot vallottak a fejlesztések terén. Miközben az elmúlt két évben fő erősségüket éppen hatékonyságuk jelentette, ezúttal nem váltak be maradéktalanul újításaik, ráadásul az őket évek óta hátraáltató gumikezelési problémákra sem találtak orvosságot.

Pat Symonds technikai igazgató abban bízik, most mindkét területen komoly fejlődést érhetnek el. „A Williams szeretné megőrizni a 2014 óta tartó lendületét, az új igazolásokkal pedig abban bízik, hogy még erősebbé válhat. Folyamatosan keressük a fejlődés lehetőségét a teljesítmény és a versenypályán elvégzett munka terén is, és hiszem, hogy Antonio értékes segítség lesz ezen folyamatban. csapatként mindent megteszünk azért, hogy jó helyezést érjünk el a konstruktőri bajnokságban idén, de a következő években is” – fogalmazott a rutinos brit.

Spagnolo nem az első mérnök, akit a Ferraritól csábítottak át Grove-ba – a Williams teljesítményét felelős főmérnöke, Rob Smedley korábban többek között vele is együtt dolgozott Maranellóban.

Érdekesség, hogy eközben a Williams korábbi gumiteljesítményért felelős mérnöke, Ernesto Fina pár hónapja éppen a Ferrarihoz csatlakozott.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#1 Masters_Of_Hardcore 2016. szeptember 10. 00:24  

A Red Bulltól érdemesebb lenne igazolgatni...FORMA-1 HÍREK

Austin

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

552016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta