Korábbi Lotus-mérnök a Saubernél

írta: M4Sport
2016. szeptember 03. 11:07
FOTÓ: ©xpbimages.com

Folytatja szakembergárdája felduzzasztását a Sauber-istálló: a svájciak pénteken hivatalos közleményben tudtatták, szerződést kötöttek a Lotus korábbi mérnökével, Nicolas Hennel de Beaupreau-val, aki az aerodinamikai részleget fogja irányítani.

A szezon elején folyamatosan aggasztó hírek érkeztek a Sauber háza tájáról, a csapat anyagi problémái ugyanis egyre komolyabbá váltak. Dolgozóikat például több alkalommal is csak késve tudták kifizetni, és néhány hónap alatt több komoly beosztásban lévő szakember is elhagyta őket, az új tulajdonos (a Longbow Finance) segítségével azonban sikerült elmozdulni a holtpontról.

Az előző futamokon több új fejlesztést is bevetettek (a szezon első felében semmi sem került fel versenygépükre, így teljesítményük is egyre csak romlott), augusztusban pedig bejelentették első nagy igazolásukat, Max Verstappen korábbi versenymérnökét, Xevi Pujolart. A katalán szakember a nyári szünet alatt már munkába is állt az istállónál.

Pénteken újabb igazolásról adtak hírt, sikerült ugyanis megszerezniük a Lotus-istálló korábbi mérnökét. Nicolas Hennel de Beaupreau a hivatalos sajtóközlemény szerint az aerodinamikai részleg vezetője lesz. Ezen a poszton eddig két szakember „osztozott”.

„Örömmel jelentjük be, hogy egy kulcsfontosságú technikai szakembert alkalmazhatunk, az aerodinamikai részleget ugyanis ezentúl Nicolas Hennel de Beaupreau vezeti” – írták. „A 43 éves francia mérnök szeptemberben állt munkába a csapat főhadiszállásán. Korábban több Forma–1-es csapatnál is dolgozott; például aerodinamikai vezető volt a Lotusnál. Mariano Alperin-Bruvera és Seamus Mullarkey, akik eddig vezették ezt az osztályt, visszatérnek eredeti posztjukra.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Szurkolók, Mexikó

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

192016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka