Kórházba ment Gutiérrez az azerbajdzsáni futam után

írta: M4Sport
2016. július 03. 10:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kórházban járt Esteban Gutiérrez a két héttel ezelőtti azerbajdzsáni futam után – árulta el Spielbergben.

A mexikói versenyző már a bakui hétvégén is beszélt rejtélyes betegségéről, mely a Kanadai Nagydíjon komolyan hátráltatta őt. Elmondása szerint a versenyen minden egyes féktávon gyomorfájdalmat érzett, de rázta a hideg és lázas is volt Montrealban. Még az Európa Nagydíjon sem volt százszázalékos állapotban, és most Ausztriában azt is elárulta, nemrég egy mexikói kórházban vizsgáltatta ki magát.

„Baku után visszatértem Mexikóba, és egy napot kórházban töltöttem, ahol tetőtől talpig megvizsgáltak” – nyilatkozta Gutiérrez, aki szombaton idei legjobb időmérőjét futva a 11. rajthelyet szerezte meg. „Előtte kicsit aggódtam, azt gondoltam, valami nincs rendben, mivel úgy három-négy héten át tartott. Vírusos és bakteriális fertőzésem volt. És a sok utazás miatt a testem nem tudott gyorsan regenerálódni. Bakuba érkezve annyira fáradt voltam egész hétvégén. És ha nem érzi jól magát az ember, akkor a motivációja sem ugyanolyan. De most már minden rendben, visszatértem!”

„Nem csak a víruson múlt, hanem azon is, hogy végig utazgatni kellett. Ráadásul a hideg és meleg időjárás váltogatta egymást. Monacóban meleg volt, aztán Mexikóba mentem, Kanadában hűvös idő fogadott, majd Bakuba utaztam a világ másik végébe, ahol forróság volt. De már mindez a múlté”

Gutiérrez állítja, teljesítményére nem volt különösebb hatással betegsége. „Ha jobban érzed magad, jobban élvezed. Kanadában nem mentem végig a pályán csütörtökön, helyette egyből beültem az autóba, és csak vezettem. Nem volt rossz a teljesítményem, de nem is volt kellemes. Nem jó, ha folyton azzal foglalkozol, hogy nem vagy teljesen jól, és miközben próbálsz meggyógyulni, nem tudsz. Most viszont a pozitívumokat nézem, és örülök, hogy teljesítettem az idei legjobb időmérőmet. Jó lett volna a legjobb tízbe kerülni, de így a pálya tiszta oldalán állok, ami nem is rossz” – tekintett előre a futamra a Haas versenyzője.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Verstappen

72016.10.28. 18:31

Hamilton egy hajszállal a Ferrarik előtt délelőtt – Rosberg csak 7. lett

Fékprobléma hátráltatta a Red Bullt a piros zászlót is hozó első edzésen

42016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek