Kulcsfigurája hagyja el a Saubert

írta: M4Sport
2016. január 08. 13:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

A hírek szerint másfél évtizede szolgáló főmérnöke int búcsút a Sauber-istállónak. A szakember inkább a DTM-ben folytatja.

Az olasz Gianpaolo Dall’Ara 2000 óta tagja a Saubernek, ám most úgy tűnik, a legutóbb a csapat főmérnökeként tevékenykedő 47 esztendős szakember 15 év után búcsút int Hinwilnek. Erről a Speedweek számolt be, amely lap azt írta, Dall’Ara már múlt ősszel fölmondott munkaadójánál, hogy az idei évben már a BMW DTM-csapatának tagjaként dolgozhasson.

Dall’Ara 1995-től a FIAT mérnökeként tevékenykedett, s éppen a túraautózással kezdődött motorsportos pályafutása: az Alfa Romeo DTM-csapatánál irányította a tesztcsapatot. Hasonló szerepkörben mutatkozott be 2000-ben a Saubernél, ahol aztán 2001 és 2003 között vezető tesztmérnök volt, 2004-től pedig versenymérnök. A többieket irányító vezető mérnöknek 2009-ben nevezték ki, de egy időben a stratégiáért is ő felelt.

A DTM-ben az MTEK-csapatnál fog dolgozni, amely a volt F1-es versenyzőt, Timo Glockot, valamint Bruno Spenglert foglalkoztatja. Bár a távozása már biztos, a Sauber egyelőre nem nyilatkozott arról, kivel fogják helyettesíteni szakemberüket.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary