Kvjat a Ferrari-motorról: Van benne potenciál!

írta: M4Sport
2016. május 13. 20:14
FOTÓ: ©xpbimages.com

Érdekes tapasztalatokat szerzett a Ferrari motorjáról Danyiil Kvjat a Toro Rossónál. Az orosz egyelőre még nem érzett rá az új autójára.

Danyiil Kvjat úgy érzi hazatért. Bár ha lehetett volna, nyilván elkerülte volna a Tor Rossó-s visszatérést, ám ha már így alakult, inkább örült annak, hogy régi ismerősökkel dolgozhat együtt. „Egyvalakit” leszámítva: az STR11-es versenygép ugyanis még teljesen ismeretlen volt számára.

„Összességében jónak éreztem az autót, és minden egyes körben jobbá váltam. Még van pár dolog, amin finomítani kell, dolgozunk még a részleteken. De a Toro Rossónak nagyon versenyképes csomagja van. Azok az autók a versenyképesek, amelyek jól melegítik fel a gumikat. Remélem, hogy hamarosan én is csatlakozom hozzájuk” – nyilatkozta a nap végén, utalva arra, hogy miközben a gumikat jól melegítő csapattársa, Carlos Sainz délután 5. volt, ő 1,2 másodpercet kapott tőle, s csak 15.-ként zárt.

Kvjatnak az autón túl a Ferrari 2015-os motorjával is barátkoznia kellett, mely teljesen más, mint az általa eddig használt Renault-hajtóegységek. „A Ferrariban komoly potenciál rejlik. Nagyon finoman vezethető motor, elégedett voltam a viselkedésével. Úgy éreztem, egy sokkal kiegyensúlyozottabb motor van mögöttem. Természetesen még van min változtatni, a karosszérián is sok múlik, de a motornak vannak bizonyos részletei, amik igazán érdekesek. Most, hogy már mindkettő motort vezethettem, elég érdekes tapasztalatokat szereztem.”

„Ahogy dolgozunk, egyre többet tudunk meg a motorról és a karosszériáról is. A legfontosabb, hogy ráérezzek az autóra, milyen, amikor igazán működnek a gumik. Ez ma még nem volt meg, de tudom, hogy jó irányba tartunk. Holnap nem lesz könnyű megoldást találni, de ha sikerül, minden rendben lesz.”

Ami régi-új csapatát illeti, Kvjat elmondta, nem volt nehéz a visszaszokás. „Amikor 2014 végén elköszöntem, úgy éreztem, az otthont hagyom el. Most olyan, mintha visszatértem volna, de persze ez nem ennyire egyszerű. A forma mindig változik, két év már eltelt azóta. A Toro Rosso csapatként sokat fejlődött, és most igazodnom kell ahhoz, ahogy a karosszériával és a motorral dolgoznak, valamint éreznem kell, milyen lehet a határon autózni. Ez sajnos még nem történt meg az első napon” – zárta gondolatát a kínai futam dobogósa.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája