Kvjat a Force Indiánál?

írta: M4Sport
2016. október 20. 20:41
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mióta hivatalossá vált, hogy Nico Hülkenberg eligazol, a Force India szabaddá váló versenyzői ülése lett a legfelkapottabb a középmezőny pilótáinak körében: a Motorsport információ szerint a jelöltek listája ismét bővült, a csapat ugyanis komoly lehetőségként számol Danyiil Kvjattal.

A mértékadó internetes oldal úgy tudja, az orosz pilóta mellett két újonc pályázik még jó eséllyel a Force India megüresedő versenyzői ülésére, név szerint Jolyon Palmer és Esteban Ocon. Az istálló figyelmét mindketten az utóbbi futamokon nyújtott „meggyőző teljesítményüknek” köszönhetik, és annak, hogy jövőre már egyikük sem lesz teljesen zöldfülű.

Újoncot ugyanis nem szeretnétek igazolni Sergio Pérez mellé a jelentős szabályváltozásokat hozó 2017-es évre. A képbe tehát Kvjat is tökéletesen beleillik, hiszen jövőre negyedik teljes szezonját futhatja. Noha a Red Bull és a Toro Rosso még nem döntött az orosz jövőjéről és ő maga is azt hangoztatta, szívesen maradna a bikások kötelékében, a váltás mindenképpen jót tenne neki, hiszen egy új környezetben próbálhatná újraépíteni versenyzői pályafutását.

Magát a csapatot egyébként Ocon és Palmer is ismeri már, a múltban ugyanis mindketten teszteltek a Force Indiával: a brit még a 2014-es év végén, mielőtt elkötelezte magát a Lotus mellett (itt egy évig volt tartalékpilóta), a francia pedig tavaly a spanyolországi és az ausztriai évközi gyakorláson. Korábban Ocon csapattársát, Pascal Wehrlein is esélyesnek tartották (aki szintén tesztelt már az istállóval), a német azonban a Motorsport cikke szerint nincs ott a jelöltek között.

Ocon mellett szólhat a Mercedes támogatása, míg Palmer komoly szponzorokat vihet az alacsony költségvetésből dolgozó istállóhoz, az anyagiak azonban a legújabb hírek szerint nem játszanak majd szerepet az indiaiak döntésében. Így fordulhat elő például az, hogy a Mercedesnek és a brit támogatónak is nemet mondva végül Kvjatot választják.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

_JuSuF_
#2 _JuSuF_ 2016. október 21. 08:38  

Jajj, csak ez ne! Ide ne jöjjjön!

Enveblo
#1 Enveblo 2016. október 20. 21:03  

én nem adnám neki, wehrlein-t 100x jobban megnézném itt

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”