Kvjat az egyik nagy esélyes Massa ülésére?

írta: M4Sport
2016. június 08. 08:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Danyiil Kvjat esélyes lehet a Williams egyik ülésére –állítja az orosz autós szövetség tanácsadója. A Toro Rosso versenyzője Kanadában lemosná magáról a „rosszfiú” jelzőt.

Három verseny, három ütközés, büntetések – nem Danyiil Kvjat hetei ezek. A kínai dobogós helyezést követően indult meg a lejtőn: Szocsiban Sebastian Vettelbe rohant bele kétszer, ami után a Red Bull visszaküldte őt a Toro Rossóhoz, Monacóban pedig korai műszaki hibája utáni igyekezetében Kevin Magnussennel ütközött, amiért három rajthelyes büntetést kapott Kanadára.

Kvjat a hercegségben kapott büntetőpontjaival már a vonatkozó lista élére került, s egyesek szemében máris Pastor Maldonado örökébe lépett a mezőny „rosszfiújának” szerepében. Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója szerint túlzás annak tekinteni őt. „Igen, érintett volt balesetekben, amelyekért meg is büntették. De ettől ő még egy nagyon jó versenyző, akit nagyon kedvelek és nagyon tisztelek. Igen, voltak balesetei, de nem gondolnám, hogy most már ő lesz a fő bűnöző” – reagált a kritikákra a szakember.

Kvjatnak mindazonáltal össze kell szednie magát, mivel Toro Rossóhoz küldése érezhetően megviselte őt, pályafutásának alakulása szempontjából pedig közel sem mindegy, milyen teljesítményt nyújt az év hátralévő részében. Monacóban a verseny első köreiben autója a boxutcai sebességkorlátozó programban ragadt, ami egyúttal a remélt jó helyezésre is esélytelenné tette. A futam után bosszúsan nyilatkozott, s elárulta, nem feltétlenül a Red Bullnál és Toro Rossónál képzeli el a jövőjét, s körül fog nézni más csapatoknál is.

Elsősorban a Williamsszel hozták összefüggésbe, ahol Felipe Massát válthatja. Az orosz automobil-szövetség elnöki tanácsadója, Igor Jermilin úgy tudja, a grove-iakat valóban érdekli Kvjat. „A Forma–1-ben minden nap új, egymásnak ellentmondó pletykák jelennek meg. Az viszont nem titok, hogy több csapat, így a Williams is érdeklődik iránta. De sok minden múlik azon, hogyan alakul a szezonja a folytatásban” – nyilatkozta az orosz a Sport Expressnek.

Kvjat is tudja ezt, ezért három rajthelyes büntetése ellenére mindent megtesz Kanadában a javításért. „Kissé tehetetlennek éreztem magam Monacóban, és nem jó érzés tehetetlennek lenni. Fájó, amikor már a rajt előtt elszáll minden esélyed, de erősnek kell lennünk, mert az autónk igazán jó. Ezek az apróságok ezt elfedik – Carlos is több pontot szerezhetett volna, de egyikünknek sem sikerült. Gatyába kell ráznunk magunkat.”

„A monacói verseny miatt érzett frusztrációm már a múlté, most még elszántabb vagyok, hogy bizonyítsam, mire is vagyok képes. Amióta hazatértem, a figyelmem már a Kanadai Nagydíjra összpontosult” – nyilatkozta Kvjat.

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#8 albutr 2016. június 08. 21:15  
Zasalamel:
Azt hiszem nagy licit harc lesz Kvjat és Maldi között az egyik willi ülésért.

majd győznek az orosz támogatók.

Lewisthebest
#7 Lewisthebest 2016. június 08. 13:27  
Rikii:
Nevetseges. Lehet Massa nem tartozik a legjobbak koze, de Kvyatnak meg Felipehez sincsen koze.

Abba azért nem lennék biztos. Ricciardo szerintem sz*rrá alázná Massát ugyanúgy ahogy Alonso a Ferraris éveikben Kvyat meg azért nem volt lealázva csak konstansan elverve szóval a Brazilhoz képest lehet előrelépés és nála jóval fiatalabb meg fizetést se nagyon kér (nincs abban a pozícióban). Így Williamses szempontból logikus lenne a szerződtetése.

Rikii
#6 Rikii 2016. június 08. 13:01  

Nevetseges. Lehet Massa nem tartozik a legjobbak koze, de Kvyatnak meg Felipehez sincsen koze.

Zasalamel
#5 Zasalamel 2016. június 08. 12:25  

Azt hiszem nagy licit harc lesz Kvjat és Maldi között az egyik willi ülésért.

Jadeite
#4 Jadeite 2016. június 08. 12:11  

Most, h a Ferrariba már jósoltak 8-9 nagy esélyest egyetlen autóba, most jöhet a Williams, ahová szerintem 1 eseménytelenebb verseny után Maldonádot is esélyesként fogják emlegetni.

ThatsMe
#3 ThatsMe 2016. június 08. 11:49  

csak azt nem tudom, hogy ez a sok eselyes hogy fog beferni egyetlen autoba???

csaby_massa
#2 csaby_massa 2016. június 08. 09:35  
autopeti:
A Williamsnél azt mondták maguk szertnék eldönteni kit versenyeztetnek, de ebben a Kvjat sztoriban megint nem a versenyzői tudást, hanem az orosz szponzorokat vélem felfedezni. Ahhoz képest hogy a Williams 2014-ben ott volt az élbolyban, mára Merci motorral is úgy visszaestek hogy nyilván ismét fizetős pilótákkal szeretnének több pénzt találni a fejlesztésekhez. Felipét pedig sajnálnám, de volt elég éve arra, hogy bizonyítson, ám most valahogy nem látom benne azt a lehetőséget hogy még futamokat nyerjen.

szerintem egy jó autóval meg tudná még csinálni, de jelenleg Bottasnak sincs esélye, sőt az utóbbi futamokat látva, azt mondhatjuk, hogy már az is csoda ha pontot szereznek. Nagyon erős a középmezőny, A Merci, RB, Ferrari elfoglalja az első 6 helyet ha nincs balhé a futamon, marad 4 helyre a Wili, Force I, Torro, Mclaren, Haas, 10 autó. Nagyon erős a a mezőny.

autopeti
#1 autopeti 2016. június 08. 09:18  

A Williamsnél azt mondták maguk szertnék eldönteni kit versenyeztetnek, de ebben a Kvjat sztoriban megint nem a versenyzői tudást, hanem az orosz szponzorokat vélem felfedezni.
Ahhoz képest hogy a Williams 2014-ben ott volt az élbolyban, mára Merci motorral is úgy visszaestek hogy nyilván ismét fizetős pilótákkal szeretnének több pénzt találni a fejlesztésekhez.
Felipét pedig sajnálnám, de volt elég éve arra, hogy bizonyítson, ám most valahogy nem látom benne azt a lehetőséget hogy még futamokat nyerjen.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa