Kvjat elismerte, az év elején még aggódott

írta: M4Sport
2016. január 08. 15:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull orosz versenyzője, Danyiil Kvjat egy évig erősítette a bikások második számú alakulatát, mielőtt csatlakozott az anyacsapathoz, a 2015-ös évad elején azonban korábbi istállója tűnt ütőképesebbnek, amit – ahogyan azt most elismerte – kezdetben aggasztónak talált.

A tavalyi szezon nem úgy indult, ahogyan a fiatal orosz eltervezte, az első öt megmérettetésen ugyanis mindössze öt világbajnoki egységet gyűjtött, miközben szinte folyamatosan meggyűlt a baja a Renault-erőforrások megbízhatatlanságával. A Red Bull szigorú tanácsadója, Helmut Marko ráadásul az ő teljesítményével sem volt teljesen elégedett, miközben a Toro Rosso újoncait – akik egy meglepően versenyképes autót hajtottak – rendre dicsérettel illette.

Kvjat végül fordított sorsán: Monacóban negyedikként ért célba, majd a Magyar Nagydíjon megszerezte első dobogós helyezését az év végén pedig több pont került a neve mellé, mint rutinosabb csapattársának, Daniel Ricciardónak. Amikor a vártnál gyengébb évkezdés kapcsán az Autosport munkatársa megkérdezte, nem volt-e korai a csapatváltás, az orosz így válaszolt. „Nincs ok a sajnálkozásra! Véletlen egybeesés volt, hogy a Toro Rosso ilyen remek autót készített, ami több alkalommal is felvette a versenyt a mi versenygépünkkel!”

„Az már más kérdés, hogy az év elején nekem nem volt egyszerű elfogadni ezt. Meg kellett szabadulnom ezektől a gondolatoktól, az év végén pedig több pontot szereztünk náluk. Az összehasonlítás igazságos, hiszen az autóink eléggé hasonlóak voltak. A szezon elején, vagy a közepén könnyű volt elrontani a dolgokat, de úgy érzem, sikerült kimásznom ebből az egészből, szóval nem mondanám, hogy túlságosan korai volt (a váltás)” – nyomatékosítja.

A 2015-ös szezon után Ricciardo és a Red Bullt vezető Christian Horner is elmondta, a nehézségek csak erősebbé tették a csapatot, ami a jövőben még egységesebb lehet, a dolgozók pedig még több tapasztalattal várhatják a folytatást. Most Kvjat is hasonló gondolatokat fogalmazott meg második Forma-1-es szezonjával kapcsolatban. „Nem te határozod meg a tökéletes pillanatokat; ezek a dolgok pedig csak még erősebbé tesznek. Ilyenkor alkalmazkodnod kell, én pedig pont ezt tettem. Összességében elégedett vagyok azzal, ahogyan ez a váltás zajlott” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Valtteri Bottas

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához

62016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni