Kvjat: Ez olyan, mint egy óvoda

írta: M4Sport
2016. november 10. 20:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

Komoly kritikával illette a Forma–1-es versenyzői eligazításokat a Toro Rosso orosz pilótája, Danyiil Kvjat. Elmondása szerint a találkozók olyanok, mint egy „nagy óvoda”, éppen ezért ő sokkal jobban szeret négyszemközt egyeztetni az FIA versenyigazgatójával.

A pilótáknak a hétvége elején a jól megszokott versenyzői eligazításokon nyílik lehetőségük az FIA képviselőivel való egyeztetésre. Ezeken rendre átbeszélik a hétvége sarkalatos pontjait (például a kanyarlevágások ügyét), és elmondhatják véleményüket a különböző incidensekről és módosításokról. Kvjat most ennek a rendszernek „ment neki”.

Úgy érzi, a Forma–1 vezetőinek változtatniuk kellene jelenlegi hozzáállásukon és a megbeszélések formátumán. „Meg szoktam vitatni az ötleteimet Charlie Whitinggal. Sokkal jobban szeretek szemtől szemben beszélni vele, hiszen ezek a találkozók néha egy kicsit olyanok, mint egy óvoda. És én – őszintén mondom – nem akarok ennek az óvodának a részese lenni. Vannak egész jó elképzeléseim; felvázolom őket, és meglátom, tetszik-e nekik” – nyilatkozta a Brazil Nagydíj sajtónapján.

Amikor megkérdezték, egészen pontosan milyen problémák vannak a jelenlegi megbeszélésekkel, az orosz így felelt: „Azt hiszem, sokkal privátabbnak kellene lenniük. Most ha az egyik srác felemeli a hangját, akkor a másik is elkezd kiabálni, aztán vannak olyanok is, akinek be sem áll a szájuk. Néha ezek a megbeszélések elképesztően hosszúak, ráadásul mindenféle ok nélkül, csak azért mert néhányan folyamatosan beszélni akarnak, mivel úgy érzik, beszélniük kell.”

„Szerintem Charlie-nak egy kicsit másképp kellene felépítenie ezt az egészet. Kikérné az egyik pilóta véleményét, majd egy másikét, és ezeket egyesítené. De nem is tudom… Még egyszer mondom, nem szeretném megmondani, mit tegyen Charlie, hiszen ő nagyon jól tudja, mit kell tennie” – folytatta.

Végül felvetették, a helyzet hasonló lehet ahhoz, amit a juniorkategóriákban tapasztalt, Kvjat azonban meglepő válasszal állt elő. „Nem ez a probléma. Ez a legviccesebb ebben az egész dologban. Amikor a Forma–Renault-ban vagy a GP3-ban versenyeztem, sehol sem volt olyan nagy az óvoda, mint itt. A Forma–1-ben ez az egész sokkal inkább hasonlít egy óvodára, mint a kisebb kategóriákban, ami azért eléggé furcsa” – zárta gondolatát a 22 éves pilóta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”