Kvjat: Idén is legyőzhettem volna Ricciardót

írta: M4Sport
2016. május 25. 11:14
FOTÓ: ©xpbimages.com

Danyiil Kvjat hiszi, ha a Red Bull hagyja őt tovább dolgozni, idén is legyőzte volna Daniel Ricciardót a bajnokságban.

Az orosz versenyző úgy tűnik, nehezen tudja feldolgozni, hogy a Red Bull az Orosz Nagydíj után váratlanul beültette a helyére Max Verstappent, őt pedig visszasorolta a Toro Rossóhoz. Danyiil Kvjat a döntés után többször is jelezte, nem érzi úgy, hogy rossz munkát végzett volna Milton Keynesben – most pedig nyomatékosította is ezen álláspontját.

A csapat idei első dobogós helyezését Kínában megszerző versenyző távozásakor 15 pontos hátrányban volt a bajnokságban Daniel Ricciardóval szemben, a múlt évben viszont három egységgel megelőzte az ausztrált. Elmondása szerint utóbbi mutatója azt igazolja, hogy nem volt korai a nagycsapatba emelni őt – és szerinte még idén is minden esélye meglett volna fordítani csapattársával szemben.

„Amikor megérkeztem a Red Bullhoz, a körülmények nem voltak jók, mivel az autó rosszabb volt, mint egy évvel korábban. Szerintem a körülmények akkoriban nem kedveztek nekem, de aztán fokozatosan egyre jobbak lettek” – nyilatkozta az Autosportnak Kvjat. „Az év második felében a Red Bull és én is stabillá váltunk. Képes voltam tartani Daniel szintjét, legyőzni őt, és több pontot szereztem Danielnél. Szerintem idén is hasonló lett volna a helyzet. Tehát az csak zagyvaság, hogy túl korán érkeztem.”

A Red Bull persze nem alaptalanul mondta, hogy Kvjat nem nyújtotta azt az év elején, amit előzetesen várt tőle. Kvjat Ausztráliában és Bahreinben sem tudott bejutni az időmérő Q3-as szakaszába, Szocsiban pedig első körös ütközéseivel nemcsak Sebastian Vettel és saját versenyét tette tönkre, de Daniel Ricciardóét is.

A versenyző szerint ugyanakkor e „hibalista” nem elég érv elküldése mellett. „Szerintem elég jól teljesítettem. Én szállítottam az idei első dobogós helyezésüket. A tempónk egyre jobb és jobb lett. Azt kapták tőlem, amit elvártak, én csak ennyit mondhatok. Szerintem mindent jól csináltam, mindent teljesen jól” – vélekedett.

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Kepano
#8 Kepano 2016. május 25. 18:26  
albutr:
nem lennék meglepve ha jövőre Sainz-Gasly páros lesz.

Gasly? Még futamot sem nyert a GP2-ben. Akkor már inkább Alex Lynn jöjjön, ő is RB-s nevelt.

Utoljára módosítva: 2016. május 25. 18:26

albutr
#7 albutr 2016. május 25. 16:34  

nem lennék meglepve ha jövőre Sainz-Gasly páros lesz.

f1m12
#6 f1m12 2016. május 25. 14:42  

szánalmas, sajnos.
biztos legyőzhette volna, ha annyiszor peches, m tavaly. még ha egy szurkoló sértettségében így beszél, mert nem érti, ok. de ennek nem tűnt fel, h hogyan szerezte dobogóit???
elég jól teljesíteni rohadtul nem elég. hogy van az, h egy négyszeres folyton a látja a hibáit, és önmaga legnagyobb kritikusa, míg egy középszerű pilóta nem tudja elhinni, h nem neki van igaza, és persze mindent jól csinált???? sértetten nyilatkozik, picsog, tempó meg sehol. netán ha kiesik előle a csapattárs lenyilatkozza, hogy több pontot szerzett.
de nem bírtam a fejét soha, s úgy látom ez nem is fog változni
megjegyzem se Ricsit, se Maxit nem kedvelem különösebben, de hogy mind a kettő tisztán láthatóan jobb pilóta, m ő, az biztos. miért ne az A kategóriás versenyzők versenyezzenek a jobbik csapatban???

Thibczy
#5 Thibczy 2016. május 25. 14:40  

Az lehet, hogy papíron több pontot szerzett Ricsinél, de hogy nem ok nélkül döntött így a RB, az biztos. Azt pedig ne feledjük, hogy Ricsi tavaly kb. vagy 50 pontot bukott önhibán kívül, míg Kvjatnál ez a mennyiség nem számottevő.

trialboj
#4 trialboj 2016. május 25. 12:52  

Nem értem mire fel hőbörög még mindig. Én mellette voltam mikor visszarakták, aztán meglepődtem mikor igazuk lett. Alapból Sainznak drukkoltam, mert nem szeretem ha valakit túlsztárolnak, Kvyatnak előbb el kellene verni Sainzt 2-3x, és utána lehet nagy az arca. Eddig viszont 1 futam ment le ahol ez nem jött össze.

grabowsky78
#3 grabowsky78 2016. május 25. 12:09  

Ha mindent olyan jól csinált volna akkor most nem lenne ilyen helyzetben! Miért nem Ricciardot sorolták vissza annak ellenére, hogy tavaly "kikapott" Kvyattól? Szerintem Kvyatnak addig kéne élveznie ezt az egészet amíg lehet, jövőre már nem biztos, hogy megteheti! Nem egy rossz pilóta lenne is helye ebben a mezőnyben, de mentálisan szerintem nem túl erős bizonyítják ezt a nyilatkozatai és a hullámzó teljesítménye is!

fist1
#2 fist1 2016. május 25. 11:49  
Lombardo:
Megindult az ’elbarrichellósodás’ útján. Most hiteti el magával, hogy ő nagyon jó volt, mindent jól csinált, csak minden összefogott ellene, a körülmények és a háttérhatalmak szerencsétlen áldozatává vált. Most kéne őszintén szembenézni azzal, hogy mit nem csinált jól, és megpróbálni élni a második lehetőséggel, különben egész életében frusztrált marad. Jó, persze könnyű mondani. Ha kéthavonta egyszer lemegyek gokartozni, még nekem is szarul esik, ha valaki gyorsabb nálam, akkor milyen lehet annak, aki az egész életét erre teszi fel, és úgy nevelkedett, hogy ő a legjobb abban, amit csinál, aztán egyszer csak szembesül azzal, hogy az igazán jókhoz képest ő csak középszerű.

Talán épp azért középszerű, mert nem elég önkritikus. Ő mindent jól csinál, semmi hibát nem követ el. Így nem lehet tanulni, ahhoz maximalistának kell lenni önmagával szemben is.

Utoljára módosítva: 2016. május 25. 11:51

Lombardo
#1 Lombardo 2016. május 25. 11:28  

Megindult az ’elbarrichellósodás’ útján. Most hiteti el magával, hogy ő nagyon jó volt, mindent jól csinált, csak minden összefogott ellene, a körülmények és a háttérhatalmak szerencsétlen áldozatává vált.
Most kéne őszintén szembenézni azzal, hogy mit nem csinált jól, és megpróbálni élni a második lehetőséggel, különben egész életében frusztrált marad.

Jó, persze könnyű mondani. Ha kéthavonta egyszer lemegyek gokartozni, még nekem is szarul esik, ha valaki gyorsabb nálam, akkor milyen lehet annak, aki az egész életét erre teszi fel, és úgy nevelkedett, hogy ő a legjobb abban, amit csinál, aztán egyszer csak szembesül azzal, hogy az igazán jókhoz képest ő csak középszerű.

Utoljára módosítva: 2016. május 25. 11:38

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”