Kvjat kap még egy esélyt?

írta: M4Sport
2016. augusztus 12. 15:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a csapatváltás óta rendre kikap márkatársától, az orosz sajtó pedig biztosra vette, mennie kell, most úgy tűnik, Danyiil Kvjat megtarthatja helyét a Toro Rossónál – nemrég a csapatvezető és a Red Bull tanácsadója is egyértelművé tette, kitart a pilóta mellett.

Az orosz a Red Bull pilótájaként kezdte az évet, hazai versenye után azonban a csapat úgy határozott, Max Verstappent ülteti autójába, őt pedig „visszaküldi” a második számú alakulathoz. Kvjat a napokban elismerte, a döntés alaposan letörte önbizalmát. Ez az eredményein is megfigyelhető, új csapattársa, Carlos Sainz ugyanis huszonnéggyel több pontot szerzett.

Orosz sajtóértesülések szerint a bikások ezt a gyenge teljesítményt látva már eldöntötték, 2016 végén menesztik Kvjatot, akitől azt várták, a Toro Rosso vezéregyénisége lesz. Egyesek már azt is tudni vélik, a Red Bull a GP2 bajnoki címéért küzdő Pierre Gasly-t ülteti a helyére a következető szezonban. Kvjat azonban „cáfolta” a híreszteléseket, mégpedig meglehetősen dühösen. „Az orosz sajtónak kur***a fogalma sincs semmiről” – kezdte.

„Úgy vélem, ezek egyszerű pletykák, és most nem vagyok olyan hangulatban, hogy kommentáljam őket. Nem akarom erre pazarolni a kib***ott időmet” – folytatta ingerülten az orosz pilóta, aki a Német Nagydíj helyszínén, az újabb csalódást keltő időmérős teljesítmény után ennek ellenére elismerte, ha továbbra is így folytatja, Forma–1-es jövője nem lesz túl fényes.

Vasárnap már valamivel magabiztosabbnak tűnt, sőt kijelentette, a futamon sokkal jobban érezte magát autójában, a nyári szünet után – amire „mindenkinél nagyobb szüksége van” – pedig próbál összeszedettebben visszatérni. Úgy tűnik, a csapat és (a szezon elején történtek ellenére) a Red Bull is mellette áll, a vezetőség ugyanis biztosra veszi, hamarosan megtalálja a fonalat.

Sőt, a Toro Rosso csapatvezetője nemrég kijelentette, örülne, ha Kvjat a következő szezont is náluk töltené. „Én személy szerint bízom abban, hogy velünk marad, mert biztosra veszem, hogy előbb-utóbb gyorsul és ismét a régi formájában versenyez majd. Remélem, már a következő versenyeken összekapja magát, mi pedig ütőképes autót biztosítunk számára. Ha fut pár jó versenyt, akkor az önbizalma is vissza fog térni” – nyilatkozta Franz Tost.

A pilótapárosról azonban nem ő egyedül dönt, sőt a Red Bull tanácsadójának, Helmut Markónak általában nagyobb beleszólása van abba, kik alkossák a Toro Rosso kettősét. Ő pedig keménységéről híres, és arról, hogy kevés versenyzőnek ad második esélyt – a héten azonban ő is úgy nyilatkozott, mint honfitársa. „Kitartunk Kvjat mellett. Csak egy-két jó versenyre van szüksége, hogy nyerjen egy kis önbizalmat” – ecsetelte, majd jelezte, az orosznak a csapattól is több támogatást kell kapnia a szezon második felében. „Az előző futamon a Toro Rosso annyira nem volt a helyzet magaslatán, ami a fejlesztéseket illeti. Az autó nem volt túl jól beállítva” – mondta.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#5 f1m12 2016. augusztus 15. 14:10  
HumorHerold:
Tegyük hozzá, hogy hányszor volt balszerencséje is. Oké, jelenleg szerintem sem alkalmas, hogy egy olyan élcsapatnál versenyezzen, mint a RedBull, de lehet, hogy csak egy kis időre, egy jó pszichológusra vagy menedzserre lenne szüksége. Manapság borzasztó gyorsan cserélődnek a pilóták az F1-ben, és közben lehet, hogy néhány olyan tehetséget is elveszít a sorozat, akik képesek lennének maradandót alkotni.

nem ő mondta, h nem kér pszichológusból? ráerőszakolni nem lehet
én az ő helyében biztosan elmennék, pénz nem akadály, csak az egója

HumorHerold
#4 HumorHerold 2016. augusztus 15. 09:56  

Tegyük hozzá, hogy hányszor volt balszerencséje is. Oké, jelenleg szerintem sem alkalmas, hogy egy olyan élcsapatnál versenyezzen, mint a RedBull, de lehet, hogy csak egy kis időre, egy jó pszichológusra vagy menedzserre lenne szüksége. Manapság borzasztó gyorsan cserélődnek a pilóták az F1-ben, és közben lehet, hogy néhány olyan tehetséget is elveszít a sorozat, akik képesek lennének maradandót alkotni.

Balrog
#3 Balrog 2016. augusztus 14. 13:30  
albutr:
Buemi még ennyi esélyt se kapott pedig ő sokkal jobb versenyzőaz orosznál.

Na persze. Egy Mercedes szinten domináns autóval is majdnem elbalfaszkodta az idei FE címet is. És akkor még ezek után F1-es szereplés lehetőségéről beszélnek nála...

albutr
#2 albutr 2016. augusztus 12. 18:11  

Buemi még ennyi esélyt se kapott pedig ő sokkal jobb versenyzőaz orosznál.

G0007
#1 G0007 2016. augusztus 12. 17:12  

viccFORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

12016.10.21. 22:31

Rosberg Ricciardo előtt húzta be a második edzést – törmelékhullás Austinban

Folyamatosan "morzsolódtak" az autók a kerékvetőkön

02016.10.21. 21:49

Úgy tűnik, eldőlt a tesztvita

A felek megtalálták a közös nevezőt

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak