„Kvjat kib***ott agresszív volt – feleslegesen”

írta: M4Sport
2016. május 30. 17:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault gyári csapatának versenyigazgatója, Fréderic Vasseur nem kertelt, amikor arról kérdezték, miért ért véget idő előtt az istálló dán pilótájának versenye. A francia szakember szerint nyilvánvaló, hogy a „túlságosan agresszív” Danyiil Kvjat tehet Kevin Magnussen kieséséről.

A biztató időmérős szereplés után vasárnap néhány pillanat alatt szertefoszlottak Kvjat reményei, egy elektromos probléma miatt ugyanis már a Monacói Nagydíj elején körhátrányba került. Később megpróbálta visszavenni a kört ellenfeleitől, Magnussennel azonban meggyűlt a baja: a dánnal már az Uszodánál összeakadt, a Rascasse-ban pedig ütköztek is.

Bár a sportfelügyelők Kvjatot találták hibásnak, ő a verseny után ellenfelét okolta, aki elmondása szerint nem hagyott neki elég helyet. Nem meglepő, hogy a Renault versenyigazgatója egyetért a bírákkal; szerinte teljesen egyértelmű, hogy Magnussennek az orosszal történt ütközés miatt kellett feladnia a versenyt. „Kevin kérte, hogy hamar váltsunk köztes gumikra, ami jó húzásnak bizonyult. A bajnok akkor kezdődtek, amikor beragadtunk (Pascal) Wehrlein mögé” – kezdte értékelését.

„Aztán jött az ütközés Kvjattal, aki már le volt körözve! Egy, vagy két kör hátrányban volt, mégis kib***ott agresszív volt. Nagyon nagy kár ezért, mert tönkretette Kevin versenyét. Semmit sem nyert volna ezzel, és veszítenivalója sem volt, mert körhátrányban volt. A baleset hatására sajnos tönkrement Kevin padlólemeze. Lecseréltük a kerekeket és próbáltunk visszatérni a versenybe, de a padlólemez teljesen tönkrement. Két körrel később ez okozta a második ütközést” – folytatta.

Amikor a balesetről kérdezték, Magnussen sem fogta vissza magát: szerinte a Toro Rosso pilótája eszetlen manővert hajtott végre a Rascasse-ban. „Mi cseréltünk leghamarabb, és ez jó döntés volt. Jó pozícióban voltunk, hiszen sokaknak ki kereket kellett még cserélnie, és elég sok helyet nyertünk. Sajnos Kvjat elveszítette az eszét és nekem ütközött. Ez valóban a versenyem végét jelentette. Folytattuk, feltettük a száraz gumikat, mert nem volt veszítenivalónk, de nekiütköztem a falnak és megsérült az első szárnyam. Ekkor már több kör volt a hátrányunk, és az autó is eléggé sérült volt, szóval biztonságosabb volt feladni a futamot” – magyarázta.

Oszd meg!





3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Enveblo
#3 Enveblo 2016. május 30. 23:52  
jtfan:
Vettel divatot csinált a káromkodásból az F1-ben, aminek nem örülök. Egyre több a bxaszd meg. Grojean is odatette tegnap. Kvyat-nak tegnap pechje volt, aztán nem bírta tovább.

mert szerinted a többiek tudják ha valaki káromkodott? ők nem nézik a közvetítést sem

jtfan
#2 jtfan 2016. május 30. 23:34  

Vettel divatot csinált a káromkodásból az F1-ben, aminek nem örülök. Egyre több a bxaszd meg. Grojean is odatette tegnap.
Kvyat-nak tegnap pechje volt, aztán nem bírta tovább.

KIMI AND THE RED POWER
#1 KIMI AND THE RED POWER 2016. május 30. 18:16  

Nem gondoltam volna 2 éve, hogy a sportban maradásért fog küzdeni, de jó lesz összeszednie magát, mert ez a kapkodás a legrosszabb amit tehet ilyenkor.

HairHungary