Kvjat miatt változtatott a Toro Rosso

írta: M4Sport
2016. május 13. 13:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Toro Rosso visszatérő versenyzője, Danyiil Kvjat beilleszkedését akarta megkönnyíteni a Max Verstappen távozása után történt személyi változásokkal – árulta el a csapatvezető, Franz Tost, aki biztosra veszi, hogy az általa sokra tartott orosz pilóta jól teljesít majd a szezon hátralévő részében.

Nem sokkal azt követően, hogy a Red Bull bejelentette, Verstappen veszi át Kvjat helyét az első számú alakulatnál, az orosz pedig visszatér a Toro Rossóhoz, a kiscsapat jelezte, a holland versenymérnöke, Xevi Pujolar és adatmérnöke, Olivier Helvig távozik posztjáról. Amikor ezekről a változtatásokról kérdezték, a Toro Rosso csapatvezetője elmondta, elsősorban Kvjatot szerették volna segíteni azzal, hogy egy általa már ismert mérnököt helyeznek mellé.

„Nem akartunk mindent a nulláról kezdeni Danyiillal, Pierre Hamelin személyében ezért helyeztünk mellé egy olyan mérnököt, akivel már dolgozott együtt korábban; régebben ugyanis ő volt a teljesítménymérnöke” – mondta az osztrák szakember a Motorsportnak, amikor a változásokról kérdezték. „A csapat mindent meg fog tenni azért, hogy támogassa Danyiilt. Való igaz, a mérnöki személyzetet már átszerveztük ennek értekében” – tette hozzá.

Noha a Red Bull hite némileg megingott az oroszban (csapatvezetőjük szerint folyamatosan „szenvedett a csapattárshoz képest”), Tost továbbra is sokra tartja a fiatal pilótát, akiről 2014-es távozása óta is többször elismerően nyilatkozott. Nem meglepő tehát, hogy örömmel vette tudomásul a visszatérés hírét. „Jó munkát fog végezni! Mindenki örül, hogy ismét vele dolgozhat, hiszen egy igen magas szintű versenyzőről van szó. Biztosra veszem, hogy két-három futam elég lesz ahhoz, hogy otthonosan érezze magát, és mindenhez hozzászokjon” – magyarázta.

„Mindenki örömmel fogadta, hiszen kedveljük őt. Versenyzőként is sokra tartom, szóval szerintem minden rendben lesz. Tudják, egy versenyző számára az a legfontosabb, hogy jó teljesítményt nyújtson az autóban. És annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészítsük, mindent megteszünk azért, hogy motiváljuk és tudtára adjuk, hogy bízunk benne. Mindenben támogatni fogjuk, hogy a lehető legjobb eredményeket érje el” – fogadta meg a tapasztalt sportvezető.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a csere bejelentése után azt mondta, Kvjat az anyacsapat versenyzőjeként nehezen birkózott meg a rá nehezedő nyomással, ami közrejátszott abban, hogy egy szezon és négy futam után visszaküldték a Toro Rossóhoz. Bár a környezet nyugodtabb, nyomás régi/új csapatánál is lesz rajta, hiszen jól kell teljesítenie, ha folytatni akarja F1-es pályafutását, Tost azonban nem kételkedik abban, hogy az orosz elviseli majd ezt a terhet. „Azt hiszem, jól kezeli majd ezt a nyomást. A múltban is jól teljesített, ha nyomás alatt kellett bizonyítania. A Forma–1-ben pedig a nyomás mindennapos dolog. Nem látok ebben semmi rosszat. Biztos, hogy jó munkát végez majd!”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

glória, Magnussen

12016.10.29. 00:44

Rosberg tart a Ferraritól

Hamilton szerint nem lesznek annyira veszélyesek

02016.10.29. 00:31

Tüdőgyulladással kezelik Frank Williamst

Állapota „lassan, de folyamatosan” javul

02016.10.28. 23:58

Már üzemanyagpartnerét is elvette a Red Bull a McLarentől

Komoly változások a nagycsapatoknál