Kvjat: Nekem nem kell pszichológus

írta: M4Sport
2016. június 10. 12:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Danyiil Kvjat úgy érzi, nincs szüksége sportpszichológusra, hiszen egyedül is meg tudja oldani problémáit, és jól kezeli jelenlegi helyzetét. A fiatal oroszt nemrég jövőjéről is kérdezték, ő azonban ismét egyértelművé tette, ezzel még nem foglalkozik.

A 2012-es évben Romain Grosjean több komoly hibát is elkövetett, melyek után sportpszichológushoz fordult, hogy gyorsabban túllépjen a történteken és változtasson hozzáállásán. A francia nem titkolja, a szakember komoly segítséget jelentett, a közös munkának köszönhetően pedig mára „sokkal jobb versenyzővé vált”. Egyes vélemények szerint az idei szezon „rosszfiújának”, Danyiil Kvjatnak is jól jönne egy sportpszichológus segítsége.

Az orosz ugyanis több hibát is vétett, ráadásul azt is fel kellett dolgoznia, hogy hazai versenye után „lefokozták”, Monte-Carlóban pedig egy műszaki hiba miatt veszítette el a jó szereplés lehetőségét – már a verseny elején. Ő maga azonban nem ért egyet azokkal, akik szerint a jelenlegi helyzetben külső segítségre lenne szüksége. „Nem” – jelentette ki egyértelműen, amikor a Kanadai Nagydíj helyszínén arról kérdezték, nem akar-e egy sportpszichológussal dolgozni. „Meglepően jól kezeltem a helyzetet. Egy pszichológus segíthet, hogy a fontos dolgokra figyelj, de én már túlléptem a történteken. Abban hiszek, hogy a saját problémáidat neked kell megoldanod” – tette hozzá.

Kvjat neve mostanában nemcsak a hibák kapcsán került szóba a Forma–1-es sajtóban, hanem a 2017-es lehetőségek miatt is. Felmerült ugyanis, hogy az orosz az év végén végleg búcsút int a Red Bull kötelékének (arról, hogy 2016 után már nem kap lehetőséget korábban is cikkeztek, de ő maga is utalt a váltás lehetőségére a monacói futam után). Ez persze nem jelenete egyet azzal, hogy Forma–1-es pályafutása is véget ér, hiszen állítólag több csapat is érdeklődik iránta. Az orosz automobil-szövetség elnöki tanácsadója például elkotyogta, hogy az egyik ilyen alakulat a Williams.

A téma természetesen Kanadában is szóba került, Kvjat azonban nem akarta kommentálni a pletykákat, sőt egyértelművé tette, ő még nem foglalkozik a 2017-es szezonnal. „Monacóban már mindent elmondtam erről, és a szavaim továbbra is érvényesek. Most csak és kizárólag az idei évre összpontosítok, később pedig a jövővel is foglalkozom majd. Ennyire egyszerű! Most csak a feladataimmal akarok foglalkozni. Persze gondolok a holnapra is, de nem erre összpontosítok. Jól érzem magam a csapatnál, és ők a lehető legjobbat akarják számomra. Majd meglátjuk, mi történik, ha jól dolgozom a folytatásban. Semmi sem dőlt még el” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#2 albutr 2016. június 10. 14:53  

mostanában nem úgy tűnik.

vacsad
#1 vacsad 2016. június 10. 13:54  

Lehet kettő kéne neki.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Verstappen

72016.10.28. 18:31

Hamilton egy hajszállal a Ferrarik előtt délelőtt – Rosberg csak 7. lett

Fékprobléma hátráltatta a Red Bullt a piros zászlót is hozó első edzésen

42016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek