„Kvjat nem veszítette el a tehetségét”

írta: M4Sport
2016. augusztus 08. 19:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Toro Rossót irányító, Franz Tost reméli, a csapatváltása óta gyengén teljesítő Danyiil Kvjat hamarosan megoldja „pszichológiai jellegű” problémáit és megtarthatja helyét az istállónál a következő szezonban.

Amikor a Red Bull lefokozta orosz pilótáját, abban bízott, a második számú alakulatnál újra felépítheti önmagát és F1-es pályafutását, ennek azonban pont az ellenkezője történt: a Spanyol Nagydíj óta huszonnéggyel kevesebb pontot szerzett, mint új márkatársa, Carlos Sainz és egyelőre nem érzett rá Toro Rosso autójára. A német futam után pedig elismerte, nagy szüksége volt most a nyári szünetre.

A csalódott Kvjat azt is egyértelművé tette, ha így folytatja, F1-es jövője nem lesz túl fényes, ugyanakkor megjegyezte, a versenyen már jobban érezte magát az autóban, és ez jó jel lehet a folytatásra nézve. Csapatvezetője reméli, valóban sikerül összeszednie magát, hiszen ő örülne, ha az orosz 2017-ben is velük maradna. „Remélem így lesz, hiszen előbb-utóbb meg fogja mutatni, mire képes és vissza fogja nyerni az igazi sebességét” – nyilatkozta az Autosportnak.

Az osztrák szakember elismerte, nem lepődött meg azon, hogy versenyzője veszített önbizalmából a Red Bull döntése után, ugyanakkor kijelentette, Kvjatnak el kell hinnie, hogy a cég még mindig támogatja őt és pályafutását. „Megértem a bizalmatlanságát, hiszen komoly váltás visszatérni a Red Bulltól a Toro Rossóhoz. Másrészről viszont a Red Bullnak két csapata van, és továbbra is lehetőséget biztosít neki a Forma–1-es szerepvállalásra. Ez mindenképpen pozitív” – magyarázta.

Amikor megkérdezték, mire lenne szüksége az orosznak, Tost ismét egyértelmű választ adott. „Egy jó eredmény kell neki ahhoz, hogy visszanyerje az önbizalmát. Németországban szerintem jól ment. Az időmérőn egy kicsit szerencsétlen volt. Túl sokat kockázatott és az első kanyarban elveszített három tizedmásodpercet. Így nem jutott be a Q2-be” – fogalmazott.

„A másik két szektorban viszont versenyképes volt. Remélem, hamar összeszedi magát, a csapat pedig ütőképes autót biztosít majd neki. Ha teljesít egy jó versenyt, akkor az önbizalma vissza fog térni. Mindannyian tudjuk, hogy Danyiil képes a jó teljesítményre. Megnyerte a GP3-as bajnokságot. Sok futamgyőzelmet szerzett abban a sorozatban, és idén áprilisban az F1-ben is dobogós helyezést szerzett a kínai versenyen. Nem vesztette el a tehetségét pár hónap alatt” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Valtteri Bottas

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához

62016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni