Kvjat: Olyan volt a tempónk, mint a Ferrarié!

írta: M4Sport
2016. július 13. 18:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapat orosz pilótája, Danyiil Kvjat úgy érzi, a Toro Rosso jobb eredményeket érdemelt volna a múlt vasárnapi Brit Nagydíjon, ahol versenytempó tekintetében a Ferraritól sem maradtak el, sőt…

Kvjat tizedikként ért célba Silverstone-ban, nem sokkal a csapattárs, Carlos Sainz és a Ferrarit hajtó Sebastian Vettel mögött, aki a vörösök legújabb fejlesztésű erőforrását használta, míg a Toro Rosso autóit a 2015-ös specifikáció hajtotta. A jelentős különbség ellenére az orosz szerint versenytempóban ezúttal nem volt túl nagy különbség a két csapat között.

„Szerintem a tempónk hasonló volt Sebastian tempójához” – értékelt. „És ha a mi versenytempónk ezen a pályán összevethető a Ferrariéval, akkor azt hiszem, nem mondhatjuk, hogy egy rossz futamot hagytunk magunk mögött. Nagyon sok dolgot kell még kielemeznünk, de eddig jól éreztem magam az autóban” – tette hozzá a fiatal orosz, aki hazai versenye után tért vissza az olaszokhoz, miután a Red Bull úgy döntött, helyét Max Verstappennek adja.

A csere óta Kvjat most ért célba másodszor a pontzónában (Spanyolországban szintén tizedik lett), amit önmagában jó eredménynek tart, a fent említettek fényében azonban úgy érzi, csapata sikeresebben is szerepelhetett volna. „Visszaküzdöttük magunkat a pontszerzők közé, viszont egy kicsivel többet érdemeltünk volna, főleg azok a srácok, akik az én garázsomban dolgoznak. Már pénteken éreztem, hogy az autómnak jó lehet a versenytempója. A futamon egy kicsit beragadtunk, amikor a közepeseket kezdtük használni a köztes abroncsok után. De később nem voltak gondok.”

Ezt a formát a jövő héten rendezendő magyar futamra is átmentené, igaz, a helyszín teljesen más lesz, mint Silverstone volt, papíron viszont a Hungaroring még jobban feküdhet a Toro Rossónak, hiszen itt nem kerül akkora hangsúly az erőforrásokra. „Az egy lassabb versenypálya. Nem szabadna rosszul teljesítenünk, és várunk is némi javulást, de majd meglátjuk, végül hogyan teljesítünk. A futam azonban egy jó teszt lesz a csapat számára” – zárta gondolatát az orosz.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

velorex
#1 velorex 2016. július 13. 18:58  

No ez azért egy kicsit túlzás,ne Vettel beteges teljesítményével hasonlítsa össze, hanem Kimi tempójával!FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

562016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta