Kvjat: Sosem kaptam maximális támogatást a Red Bulltól

írta: M4Sport
2016. május 28. 10:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az alatt az időszak alatt, amit az első számú csapatnál töltött, Danyiil Kvjat sosem érezte, hogy a Red Bull maximálisan támogatja őt, 2016 elején pedig sejtette, valami készül a háttérben, azaz idő előtt elveszítheti versenyzői ülését.

Bár a döntés az Orosz Nagydíj után vált hivatalossá, az elmúlt hetekben egyértelművé vált, hogy Kvjatnak nem a hazai futamon elkövetett hiba miatt kellett elhagynia a Red Bullt, a vezetőség ugyanis hosszabb ideje elégedetlen volt teljesítményével. Hogy valami készül, azt ő maga is érezte, például a Kínai Nagydíj után sem véletlenül üzente csapatrádióján, hogy dobogós helyezése „reményei szerint az első a közösek sorában” – már ekkor tudta, versenyzői ülése veszélyben lehet.

„A háttérben mindig történt valami” – mondta az F1i-nek, amikor a Monacói Nagydíj helyszínén a történtekről kérdezték. „Sosem éreztem úgy, hogy kijelenthetem, 120 százalékosan támogatnak engem. Márpedig ez szerintem elengedhetetlenül fontos, ha az ember egy sikeres csapatot akar felépíteni. Folyamatosan próbáltam egy lépéssel közelebb kerülni; a rádióüzenet is egy volt a sok-sok lépés közül, amit igyekeztem megtenni” – utalt a már említett megjegyzésre.

„Természetesen éreztem, hogy valami van a levegőben; tudtam, hogy a szezon második felében talán történhet valami, de arra nem voltam felkészülve, hogy ez az egész ilyen hamar megtörténik. Ez derült égből villámcsapásként ért. Akkoriban nem éreztem túl jól magam, de őszintén mondom, sikerült egészen gyorsan magam mögött hagyni a történteket” – magyarázta az orosz, aki a Spanyol Nagydíj óta a bikások nevelőcsapatánál, a Toro Rossónál versenyez, ahol elmondása szerint barátsággal fogadták, és ahol már csak a feladatára koncentrál.

„Mondhatjuk, hogy a régi-új csapatommal jöttem ide, hogy kihasználjak minden lehetőséget, ami még az asztalon maradt. Amíg itt vagy, mindig lesznek lehetőségek, amiket kihasználhatsz és a lehető legjobbat hozhatod ki belőlük, a pályán és a pályán kívül” – jelezte, majd amikor arról kérdezték, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a jövőben újra a Red Bull versenyzője legyen, vagy jövőre már egy másik csapatnál láthatjuk, diplomatikusan a következetőt válaszolta. „Olyan helyzetben akarok lenni, hogy versenyeket nyerhessek. Ehhez természetesen ki kell használnom a jelenlegi lehetőségeimet, szóval most egyedül az motivál, hogy jó helyzetbe hozzam magam a következő évre.”

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

trialboj
#5 trialboj 2016. május 28. 12:27  
f1m12:
de őszintén mondom, sikerült egészen gyorsan magam mögött hagyni a történteket pont nem így tűnik. csak vergődik. mi lenne, ha tényleg dolgozna úgy, ahogy mondja??? a pályán adná meg a választ, nem pedig picsigás formájában. egy szétesett emberre jellemző, amit csinál, és még nem is férfias. mutogat ujjal, hátra fele tekint.....közben meg az ellenkezőjét nyilatkozza. szánni való

Pont ezt akartam mondani. Miért nem tudja visszafogni, legalább a menedzsere. végezzen előrébb 2-3 vagy inkább 5-10 futamon mint a csapattársa, és akkor jogos lesz a hőbörgése, de így csak azt éri el, hogy 2-3 hasonlóan nyers megnyilvánulása után még idény vége előtt kirakják, mert megtehetik.
És ha az RB el akar ásni, akkor el is fog, nem kap majd mástól sem lehetőséget... Kicsit tanulhatna Ham és Alotol hogy kell tolni ezt a nyilatkozatháborút... Lesson 1: Érj el valamit amire építheted a hatalmas arcodat :))

f1m12
#4 f1m12 2016. május 28. 11:38  

de őszintén mondom, sikerült egészen gyorsan magam mögött hagyni a történteket

pont nem így tűnik. csak vergődik. mi lenne, ha tényleg dolgozna úgy, ahogy mondja??? a pályán adná meg a választ, nem pedig picsigás formájában. egy szétesett emberre jellemző, amit csinál, és még nem is férfias. mutogat ujjal, hátra fele tekint.....közben meg az ellenkezőjét nyilatkozza. szánni való

Diák Murphy
#3 Diák Murphy 2016. május 28. 11:14  
Thibczy:
Ez a sírás már rosszabb, mint amit Massa meg Birka leművelt a Ferraritól való kirúgás után.

Pedig náluk még jogos is volt (részben).

Kvyjat meg egy középzerű valaki akit ugyanúgy elfelejtünk majd, mint Algersuarit, Buemit, Liuzzit, Di Restát meg a többi szürke egeret.

Chris05
#2 Chris05 2016. május 28. 11:02  

A saját sírját ássa, ha nem áll le. Lehet mindent mondani, de az tény, hogy Max az első versenyét megnyerte a Red Bullal (De nehéz volt leírni, nagyon nem rajongok érte). Ő sajnos ezt nem tudta megtenni. Örülhet, hogy nem dobták ki egyből.

Thibczy
#1 Thibczy 2016. május 28. 10:26  

Ez a sírás már rosszabb, mint amit Massa meg Birka leművelt a Ferraritól való kirúgás után.

Utoljára módosítva: 2016. május 28. 10:26

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”