Kvjat úgy érzi, most túlteljesít

írta: M4Sport
2016. október 12. 16:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

A szezon közepén Danyiil Kvjat sem volt elégedett eredményeivel, mostanra azonban összeszedte magát, sőt úgy érzi, az utóbbi időben rendre túlteljesít a Toro Rosso autójával, és azt is bizonyította, megérdemel még egy esélyt.

Kvjat a Spanyol Nagydíj előtt veszítette el versenyzői ülését a Red Bull első számú csapatánál, és került vissza a Toro Rossóhoz, ahol kezdetben nagyon nehezen kapta el a ritmust. Csapattársa, Carlos Sainz folyamatosan jobban teljesített, ő pedig több hibát is elkövetett. A nyáron elmondta, a Red Bull döntése megtörte és elvette az önbizalmát is. A szünet alatt azonban összeszedte magát.

Az utóbbi időben többször legyőzte márkatársát (igaz, egységek tekintetében alig zárkózott, hiszen a Toro Rosso visszaesett, így csatájuk gyakran a pontzónán kívül zajlik) és a motivációját is sikerült visszaszereznie, hiszen már sokkal jobban érzi magát a Toro Rosso volánja mögött. „Azt hiszem, mostanában túlteljesítek ezzel az autóval. Szóval, ha ez nem elég, akkor nem tudom, mi az” – felelte az Autosportnak, amikor arról kérdezték, bizonyította-e, hogy megérdemli a szerződéshosszabbítást.

„Sokkal kényelmesebben érzem magam, mint néhány hónappal ezelőtt, ez egészen biztos. A hétvégék már az első pillanattól kezdve jóval élvezetesebbek. Néha már a hétvége kezdete előtt tudjuk, hogy a verseny nem lesz könnyű, de harcolunk, én pedig boldogan teszem a dolgom, függetlenül a jelenlegi helyzettől. Minden nap örömteli” – magyarázta magabiztosan.

„Néhány hónappal ezelőtt még voltak kétségeim, de most már minden világos számomra. Imádom, amit csinálok, és ameddig csak lehet, ezt akarom csinálni” – tette hozzá a fiatal orosz, aki több forrás szerint is jó eséllyel megtartja ülését a Red Bull második számú alakulatánál, hiába pályázik a helyére a GP2 bajnoki címéért harcoló Pierre Gasly.

Noha a sajtóban ismét beindult a találgatás, Kvjat igyekezett egyértelművé tenni, ő még nem tudja, megkapja-e az újabb esélyt. „Amint elérkezett az idő, megszületik a döntés. Most már hamarosan sor kerül rá, addig azonban nem akarok erre gondolni. Jelenleg a karrierem a Red Bull kezében van. Annak, aki már nyert néhány versenyt könnyebb a helyzete. Velem ez még nem történt meg. Bár vannak dobogós helyezéseim, ami persze megkönnyíti a dolgot, de ezek mégsem győzelmek. Jelenleg is egyeztetünk a Red Bull-lal a jövőmről” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

cybergyerek
#3 cybergyerek 2016. október 13. 16:28  

Kvjat egy igazi, jó sztahanovista! :D

Enveblo
#2 Enveblo 2016. október 12. 18:30  

1 jó verseny ellenben 15 moslék, na most akkor mi van?

f1m12
#1 f1m12 2016. október 12. 18:17  

hát hajrá. habár még a vb pilóták egy jól sikerült futam után sem szokták mondani, hogy túlteljesítettek. általában mindig elégedetlenek, ami érthető látva azt, hol van a legtöbbjük most. lehet ő úgy érzi, h túlteljesít, de ilyen a forma 1-ben igen ritkaFORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 02:01

Mire fel a változás? – Wolff elbeszélgetett Hamiltonnal a szuzukai balhéról

"Jól tudja, mi a feladata az autóban és azon kívül"

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”