Kvjat Verstappen győzelméről: Őszintén szólva nem érdekel

írta: M4Sport
2016. május 16. 13:15
FOTÓ: ©xpbimages.com

Danyiil Kvjat állítja, akár nyerhetett volna a Red Bull-lal. Kárvallottjai is vannak Max Verstappen gyorsan jött sikerének…

Max Verstappen beült a Red Bullba, és azonnal nyert. Azzal az autóval, amit két hete még Danyiil Kvjat vezetett Szocsiban – bele Sebastian Vettel Ferrarijába. Miközben a barcelonai hétvége elején még arról folyt a vita, vajon jól döntöttek-e az osztrákok a hirtelen versenyzőcserével, a holland sikerével máris a háttérbe szorultak a történtek.

S hogy mit szól mindehhez a kárvallott orosz? „Őszintén szólva nem érdekel” – felelte a Verstappen győzelmével kapcsolatos kérdésre. „Én most a saját feladatomra koncentrálok, a saját új autómmal. Természetesen elgondolkodtat, hogy én is megcsinálhattam volna ezt. Semmi kétség. Ez csak azt mutatja, hogy megvan a potenciál bennünk arra, hogy megcsináljuk – ez ilyen egyszerű.”

Kvjatnak Verstappen győzelme árnyékában meg kellett elégednie a 10. hellyel idei első Toro Rossó-s versenye végén. Valamint F1-es pályafutása első leggyorsabb körével, melyet a hajrában futott meg. „Egész jó volt, a verseny második felében versenyképes voltam. Szóval sok pozitívumot vihetek magammal, jó verseny volt. A végén jó volt a tempónk, sok pontot is szerezhettem volna, ha nem köröznek le. A futam eleje viszont nehezen alakult, sok időt vesztettem. De mihelyst tiszta volt előttem az út, versenyképes és elégedett voltam.”

„Az elején nem bíztam a fékekben. Az új autókkal mindig nehéz. Elég korán fékeztem az első kanyar előtt, és természetesen ezzel meg is előztek. Aztán mindig két autó között álltunk ki kereket cserélni – egyszerűen pechesek voltunk. A biztonsági autó sem segített, akkor is sok időt vesztettünk, és ez nehézzé tette a versenyemet. Sok pontot hagytunk ott. De ettől még jó futam volt.”

Csapattársa, Carlos Sainz eközben a 6. helyen ért célba – a leintés után pedig sportszerűen gratulált volt márkatársának első futamgyőzelméhez. Közben viszont bizonyára hasonlóan érezhetett, mint Kvjat. „Biztosra veszem, hogy úgy érzi, nem kezelték őt igazságosan, és egyszerűen átnéztek rajta” – mondta Martin Brundle. „Viszont ezt egy ugródeszkának kell tekintenie. A Toro Rossónál nagyjából egy szinten álltak Verstappennel. Ez azt is jelenti, hogy Sainz talán nem szerepelt volna rosszabbul a Red Bull-lal, mint Verstappen. És ezt a csapat is tudja” – biztatta a spanyolt a volt versenyző.

Oszd meg!

94 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#94 albutr 2016. május 17. 21:57  
Benhower:
Akkor mégsem Sebet tartod a legjobbnak? Most csalódtam... :D Viccet félretéve szimpatikus a srác, és nekem egy az egyben Sebet juttatja eszembe. Mert aki már a kezdetektől követte tudja hogy vele is ez volt, nagy volt a médiahype (az igaz hogy nem akkora mint most Max esetében, és egy angol (Hami) árnyékában is volt), a média mindig is szerette, csak a szurkolok voltak sokan ellene. Most ugyanez érezhető Max esetében is. Azonnal mennyi anti jelent meg... ha nem bizonyít (időmérős vereség, és a mértéke) az a baj, ha meg igen (lazán tartotta Ricci tempóját) akkor az a baj. Szóval nekem úgy tűnik lesz egy kedvencem Seb mellé, mert eléggé úgy tűnik hogy Maxot is kell majd védeni itt eléggé, ahogy annó Sebet.

és Vandoorne?

guide
#93 guide 2016. május 17. 13:57  

Akit érdekel,itt van egy tökéletes elemzés az RB és a Ferrari vasárnapi taktikai bakijairól!

http://www.jamesallenonf1.com/2016/05/spanish-gp-debrief-who-made-the-bigger-mistake-red-bull-or-ferrari/

Néhány idézet:

"Before the race Pirelli said that three stops was a marginally faster strategy, but the experienced team strategists were all saying that they would be surprised if anyone did anything different from a two stop with a short stint on softs at the start and then two stints on mediums. Overtaking has always proved difficult on this track unless there was a significant difference in tyre life or car pace. Even then, the lead car needs only to get a good drive out of the final chicane to have enough of a margin across the start finish line to hold onto the position."

"The most controversial decisions were Red Bull’s surprise move to switch Ricciardo onto a three-stop strategy on Lap 28, when he had the race under control and even more controversially, Ferrari’s decision to follow him."

"The obvious thing to do in Barcelona was to ask Verstappen to drop back three seconds behind Ricciardo, dropping Vettel out of range of undercutting the Australian. From there Ricciardo would be certain to win the race and a team victory would be secure. Verstappen would probably have finished third in that scenario.

But they either didn’t want to ask Verstappen to do that or didn’t want to prioritise Ricciardo for the win. Perhaps a supremely strong result for Verstappen on his Red Bull debut would justify dropping Daniil Kvyat in favour of the Dutchman. Perhaps, based on his track record of accepting team orders at Toro Rosso, they didn’t think he’d comply!"

"Ferrari make an even bigger mistake

At this point Ferrari could have laughed out loud and carried on with both cars on two stop strategies. Yes they would have to deal with a fast finishing Ricciardo late in the race, but they would have two cars for him to try to pass and that would have been hard.

Meanwhile they would have had two cars against Verstappen, which meant that they could have undercut him with Vettel at the second stop and won the race. "

Szóval ezt a versenyt Vettel nyerhette volna,ha a Ferrari nem megy ész nélkül az RB után!!!

Utoljára módosítva: 2016. május 17. 14:08

guide
#92 guide 2016. május 17. 12:46  
Benhower:
Akkor mégsem Sebet tartod a legjobbnak? Most csalódtam... :D Viccet félretéve szimpatikus a srác, és nekem egy az egyben Sebet juttatja eszembe. Mert aki már a kezdetektől követte tudja hogy vele is ez volt, nagy volt a médiahype (az igaz hogy nem akkora mint most Max esetében, és egy angol (Hami) árnyékában is volt), a média mindig is szerette, csak a szurkolok voltak sokan ellene. Most ugyanez érezhető Max esetében is. Azonnal mennyi anti jelent meg... ha nem bizonyít (időmérős vereség, és a mértéke) az a baj, ha meg igen (lazán tartotta Ricci tempóját) akkor az a baj. Szóval nekem úgy tűnik lesz egy kedvencem Seb mellé, mert eléggé úgy tűnik hogy Maxot is kell majd védeni itt eléggé, ahogy annó Sebet.

Az f1-ben nehéz megmondani,hogy ki a legjobb pilóta a különböző autók miatt.Valószínűleg futamonként is változik a sorrend.Azon viszont már többször is elgondolkodtam,hogy mi alapján választok kedvencet.Tényleg van abban némi igazság,hogy nem sorolok be a mögé a pilóta mögé,akit a legjobbnak tartanak.Például annak idején én is úgy gondoltam,hogy Schumi jobb,mint Hakkinen.Valahogy azt szeretném,hogy ne csak a legjobb győzzön.Dávid győzze le Góliátot vagy ilyesmi!:D Valószínűleg ezért nem leszek Verstappen szurkoló sem.Azelőtt nem ismertem,hogy mint ember közel kerülhessen hozzám,most meg már látom,hogy a tehetségével mennyire kiemelkedik.De ne búsulj,rengeteg fanja lesz!!!:)


A tehetséges fiatalokat segíteni,támogatni,biztatni kell.Egyengetni az útjukat,hogy önbizalmuk legyen,ne veszítsék el a lelkesedésüket.Az RB most pontosan ezt teszi!
A verseny előtt két kiállást terveztek,de amikor látták,hogy Verstappen gyorsabb,mint Ricsi,kivették előle.Ha nincsenek a Ferrarik közvetlenül a nyomukban szerintem akkor is valami hasonlót húztak volna,hogy Max ragyoghasson.
Ricsinek most nehéz dolga lesz.Okos fiú,már le is nyilatkozta,hogy akár máshová is elszerződne.Neki nincs 4 vb címe és ha nagyon kikap,az nem tesz jót a hírnevének.A Ferrari nem tudom bevállal e még egy "kiselejtezett" RB pilótát.Persze nagyon korai még erről beszélni,még csak egy verseny ment le.

Mondjuk én örülök,hogy ha már nem nyerhetett egy ferraris,akkor Verstappen nyerte a futamot.Így Ricsi legalább már nincs Seb előtt az összetettben.Bár egy lyukas garast nem adnék azért,hogy ez év végén is így marad.Sajnos.:(

kimi-sebfan
#91 kimi-sebfan 2016. május 17. 06:11  
F1890:
vette rajtja akit érdekel https://www.youtube.com/watch?v=OkNVu06RqKI ahogy előzi sainzot, nem értem mért bénázott ezzel az ide oda rángatással :D https://www.youtube.com/watch?v=ulZs8o7bWNE ricsi próbálja megelőzni https://www.youtube.com/watch?v=cWd1K6xEGaE

Azért rángatta,mert az előző körben Sainz is kétszer váltott irányt előtte.Gondolom át akarta vágni!

Benhower
#90 Benhower 2016. május 17. 01:32  
successboy:
Úgy érted Sainz javára az időmérőn.Természetesen az rengeteg.Futamokon meg teljesen kiegyenlített lett volna a helyzet ha nincsenek a technikai gondjai , ezt Marko-ék is lenyilatkozák. A szenzánciónál nincs nagyobb reklám.És ez a szenzáció jelenleg a 18 évet jelenti amennyivel Max rendelkezik.Jelenleg..

Ez most csak hergelés vagy komolyan is gondolod? Így első blintre nem tűnik egy edzésmenőnek Max, de a tavalyi év 2. felétől kezdve rengeteget fejlődött és Sainz fölé nőtt időmérőn is. Versenyeken meg egyértelműen Max a jobb, vagy ha történik vele valami akkor meg kb egál.
A párosuk szerintem olyan Alo-Massa arányban áll (talán közelebb van Maxhoz Sainz időmérőn), de hogy kiegyenlített azt nem gondolhatod komolyan.
(Mondom ezt úgy hogy én figyeltem a párharcukat)

Utoljára módosítva: 2016. május 17. 01:33

Benhower
#89 Benhower 2016. május 17. 01:23  
guide:
Most telibe találtad azt a taktikát,amit követhettek volna,ha Ricsit akarják elsőnek.Verstappen feltartja a Ferrarikat,amíg Ric kiautóz egy jókora előnyt.Én pont ettől tartottam a verseny elején.

Ez a taktika sosem volt jellemző az RBre. Ők mindig a biztosra mentek, hasonló helyzetekben( gondolok itt arra hogy 2 csapat egy szinten 4 autóval) nem is emlékszem olyanra amikor nem különböző stratégián voltak. Így hirtelen 2013 maláj ugrik be, az se a túl szép emlékek miatt :D
Az meg hogy most az alternatív taktika jött be, hát van ilyen. Szerintem ha Ricci 3 körig kinn bírt volna még maradni az uccsó etapja előtt, akkor elég lett volna a gumielőny és nyer, de nincs ha. Azt kétlem hogy szándékosan hozták volna Maxot helyzetbe, mert ha hibázott volna nemcsak a győzelem ment volna el, hanem csorbult volna a hírneve is, és az látható volt az uccsó körökben milyen nehéz volt a pályán tartani az autót a kopott gumikon

Benhower
#88 Benhower 2016. május 17. 01:15  
guide:
Wéber próbál elfogulatlan lenni,de sokszor kilóg a lóláb.Néha megnézem a facebook oldalát,ahol arról ír,ami szerinte fontos.A Ferrari,meg a ferrari pilóták egyáltalán nem érdeklik.:D A Red Bullal és a Mercivel van általában elfoglalva meg Alonsoval. Nálam sajnos az ilyen típusú megszólalásai pont az ellenkező hatást váltják ki,pedig tényleg zseniális a srác.De mondjuk nálam különben is a "hátrányos" helyzetű pilóták a nyerők.A legjobbnak szurkolni?Abban mi a kihívás?:DD

Akkor mégsem Sebet tartod a legjobbnak? Most csalódtam... :D
Viccet félretéve szimpatikus a srác, és nekem egy az egyben Sebet juttatja eszembe. Mert aki már a kezdetektől követte tudja hogy vele is ez volt, nagy volt a médiahype (az igaz hogy nem akkora mint most Max esetében, és egy angol (Hami) árnyékában is volt), a média mindig is szerette, csak a szurkolok voltak sokan ellene. Most ugyanez érezhető Max esetében is. Azonnal mennyi anti jelent meg... ha nem bizonyít (időmérős vereség, és a mértéke) az a baj, ha meg igen (lazán tartotta Ricci tempóját) akkor az a baj.
Szóval nekem úgy tűnik lesz egy kedvencem Seb mellé, mert eléggé úgy tűnik hogy Maxot is kell majd védeni itt eléggé, ahogy annó Sebet.

Utoljára módosítva: 2016. május 17. 01:24

vacsad
#87 vacsad 2016. május 16. 22:50  
Kepano:
Melyik nagy csapat érdeklődött iránta? Szerintem komolyabban egyik sem.

A Ferrari 100% hogy érdeklődött utána, ezt biztos forrásból tudom.

F1890
#86 F1890 2016. május 16. 22:45  

vette rajtja akit érdekel
https://www.youtube.com/watch?v=OkNVu06RqKI
ahogy előzi sainzot, nem értem mért bénázott ezzel az ide oda rángatással :D
https://www.youtube.com/watch?v=ulZs8o7bWNE
ricsi próbálja megelőzni
https://www.youtube.com/watch?v=cWd1K6xEGaE

Utoljára módosítva: 2016. május 16. 22:48

guide
#85 guide 2016. május 16. 22:32  
Lewisthebest:
Fel se merül benned, hogy azért nem növelte a tempót mert nem tudta? :D Ő ha rágyorsít egy kicsit akkor is kevésbé fognak kopni a gumijai mint Verstappennek és Vettelnek akik szélárnyékban mennek. És így könnyed győzelmet arathatott volna egyébként mert, ha ő gyorsabb tud lenni Maxnál, a Holland meg feltartja Vettelt akkor hamar kitudott volna építeni olyan különbséget amivel már nem kell tartson az elé vágástól.

Most telibe találtad azt a taktikát,amit követhettek volna,ha Ricsit akarják elsőnek.Verstappen feltartja a Ferrarikat,amíg Ric kiautóz egy jókora előnyt.Én pont ettől tartottam a verseny elején.

guide
#84 guide 2016. május 16. 22:27  
f1m12:
lássuk be: az utóbbi időkben a RB és a Merci a legfontosabb és legsikeresebb csapat a F1-ben. képesek a változásra, átalakulásra, átszervezésre. ők a tényezők. a többiek csak rajtrácsfeltöltők :DD Alot mindig szerette, Vettelt sosem tartotta valami sokra, még akkor sem, ha az innovatív Rb család tagja volt.

2015 óta nem foglalkozik Vettellel.Előtte sokszor megvédte,ha támadták.Szerintem elismeri őt is,de Verstappenbe teljesen belezúgott!:DD

Lewisthebest
#83 Lewisthebest 2016. május 16. 22:27  
Jadeite:
Egy páran itt mindjárt elélveznek Verstappen tempójától, h tartotta Ricciardot, de azt gondolom már nem képesek összerakni, h Ric nem véletlenül spórolt a gumikkal az elején, mivel 2 kiállásra készült, ahogy elmondta, így 2szeresen is kiszúrtak vele. Egyébként meg még őt Raikkönen gyakorlatilag letolta a pályáról, és csak barcelona karakterisztiája miatt maradt előtte, mivel kb lehetetlen hasonló szintű autót megelőzni, addig Ricci és Vettel is beérték őket, miközben Ricci is beérte Vettelt, szóval szerintem Verstappen egyetlen ásza még mindig csak az, h 18 éves, mivel ezt innen Kvyat is simán megcsinálta volna.

Fel se merül benned, hogy azért nem növelte a tempót mert nem tudta? :D Ő ha rágyorsít egy kicsit akkor is kevésbé fognak kopni a gumijai mint Verstappennek és Vettelnek akik szélárnyékban mennek. És így könnyed győzelmet arathatott volna egyébként mert, ha ő gyorsabb tud lenni Maxnál, a Holland meg feltartja Vettelt akkor hamar kitudott volna építeni olyan különbséget amivel már nem kell tartson az elé vágástól.

Lewisthebest
#82 Lewisthebest 2016. május 16. 22:22  
Lombardo:
Miert adjuk meg, h kvalin jobb Sainz, amikor nem támasztják alá a számok?

Mert már így is elfogult Verstappen drukker vagyok mert leírom azt amit viszont számok támasztanak alá :D

MS_argo001
#81 MS_argo001 2016. május 16. 22:09  

Ha már itt tartunk, Wéberről például süt, hogy ki nem állhatja Massát. Anno Schumachert sem bírta, emlékszem, egyszer kérdezték tőle egy interjúban, hogy melyik csapat szimpatikus neki, amire azt válaszolta, hogy a Ferrari volt, de amióta ott van Schumacher, azóta nem.

Szeretem hallgatni, ahogy a szakmai dolgokat részletezi, de amikor a pilóták teljesítményét értékeli, ott nem mindig értek vele egyet.

f1m12
#80 f1m12 2016. május 16. 22:04  
Jadeite:
Egy páran itt mindjárt elélveznek Verstappen tempójától, h tartotta Ricciardot, de azt gondolom már nem képesek összerakni, h Ric nem véletlenül spórolt a gumikkal az elején, mivel 2 kiállásra készült, ahogy elmondta, így 2szeresen is kiszúrtak vele. Egyébként meg még őt Raikkönen gyakorlatilag letolta a pályáról, és csak barcelona karakterisztiája miatt maradt előtte, mivel kb lehetetlen hasonló szintű autót megelőzni, addig Ricci és Vettel is beérték őket, miközben Ricci is beérte Vettelt, szóval szerintem Verstappen egyetlen ásza még mindig csak az, h 18 éves, mivel ezt innen Kvyat is simán megcsinálta volna.

naná, ha nem megy neki a rajtnál alapból valakinek :DDD

amúgy szerinted van a rajtrácson elég megfelelő pilóta, vagy az még nem született meg?

f1m12
#79 f1m12 2016. május 16. 22:03  
guide:
Wéber próbál elfogulatlan lenni,de sokszor kilóg a lóláb.Néha megnézem a facebook oldalát,ahol arról ír,ami szerinte fontos.A Ferrari,meg a ferrari pilóták egyáltalán nem érdeklik.:D A Red Bullal és a Mercivel van általában elfoglalva meg Alonsoval. Nálam sajnos az ilyen típusú megszólalásai pont az ellenkező hatást váltják ki,pedig tényleg zseniális a srác.De mondjuk nálam különben is a "hátrányos" helyzetű pilóták a nyerők.A legjobbnak szurkolni?Abban mi a kihívás?:DD

lássuk be: az utóbbi időkben a RB és a Merci a legfontosabb és legsikeresebb csapat a F1-ben. képesek a változásra, átalakulásra, átszervezésre. ők a tényezők. a többiek csak rajtrácsfeltöltők :DD
Alot mindig szerette, Vettelt sosem tartotta valami sokra, még akkor sem, ha az innovatív Rb család tagja volt.

guide
#78 guide 2016. május 16. 21:39  
successboy:
Azért remélem nem ezzel a "tudással" fog bezsebelni 5 VB címet a kis holland. Jól jellemzi a Verstappen-t csodáló rajongók felszínnességét ebben a témában Wéber tudósítása is: Verstappen előzése: "Verstappen nagyon szépen jön vissza a külső íven, vettel alatt megcsúszik az autó és Verstappen elképesztően agresszíven jön vissza a külső íven és előzi vissza Vettelt." Konkrétan kikerülte a lendületét vesztő Vettelt a nyújtott kanyarban :D Sainz 3. előzése: "Sainz itt megelőzi a Ferrarit.." Ennyit reakciót váltott ki Wéberből az ahogyan a jóval nehezebb lassú visszafordító kanyarban ezután külső íven kifékezi Vettelt és elhúz mellette. No comment :D

Wéber próbál elfogulatlan lenni,de sokszor kilóg a lóláb.Néha megnézem a facebook oldalát,ahol arról ír,ami szerinte fontos.A Ferrari,meg a ferrari pilóták egyáltalán nem érdeklik.:D A Red Bullal és a Mercivel van általában elfoglalva meg Alonsoval.

Nálam sajnos az ilyen típusú megszólalásai pont az ellenkező hatást váltják ki,pedig tényleg zseniális a srác.De mondjuk nálam különben is a "hátrányos" helyzetű pilóták a nyerők.A legjobbnak szurkolni?Abban mi a kihívás?:DD

Jadeite
#77 Jadeite 2016. május 16. 21:15  

Egy páran itt mindjárt elélveznek Verstappen tempójától, h tartotta Ricciardot, de azt gondolom már nem képesek összerakni, h Ric nem véletlenül spórolt a gumikkal az elején, mivel 2 kiállásra készült, ahogy elmondta, így 2szeresen is kiszúrtak vele. Egyébként meg még őt Raikkönen gyakorlatilag letolta a pályáról, és csak barcelona karakterisztiája miatt maradt előtte, mivel kb lehetetlen hasonló szintű autót megelőzni, addig Ricci és Vettel is beérték őket, miközben Ricci is beérte Vettelt, szóval szerintem Verstappen egyetlen ásza még mindig csak az, h 18 éves, mivel ezt innen Kvyat is simán megcsinálta volna.

Lombardo
#76 Lombardo 2016. május 16. 20:41  
Lewisthebest:
Tavaly 10-9-re jöttek ki időmérőn ha minden igaz, de ok adjuk meg, hogy Sainz jobb kvalin annak ellenére, hogy idén már abban is Verstappen állt 3-1-re. Viszont futamon rendszeresen megvolt köztük átlagban 2-3 tized Max javára és tovább életben tudta tartani a gumijait is a Holland. Marko meg nyilván nem fogja lenyilatkozni, hogy Sainz lassú amíg náluk vezet. Majd ha elmegy akkor kiderülhetnek még részletek pl miután Vergne-t elküldték és leigazolta a Ferrari azután Marko már beszólt, hogy a Francia használhatatlan volt a szimulátoros munkákhoz.

Miert adjuk meg, h kvalin jobb Sainz, amikor nem támasztják alá a számok?

albutr
#75 albutr 2016. május 16. 19:36  
Lewisthebest:
Tavaly 10-9-re jöttek ki időmérőn ha minden igaz, de ok adjuk meg, hogy Sainz jobb kvalin annak ellenére, hogy idén már abban is Verstappen állt 3-1-re. Viszont futamon rendszeresen megvolt köztük átlagban 2-3 tized Max javára és tovább életben tudta tartani a gumijait is a Holland. Marko meg nyilván nem fogja lenyilatkozni, hogy Sainz lassú amíg náluk vezet. Majd ha elmegy akkor kiderülhetnek még részletek pl miután Vergne-t elküldték és leigazolta a Ferrari azután Marko már beszólt, hogy a Francia használhatatlan volt a szimulátoros munkákhoz.

azért Sainz nem olyan rossz versenyző.

Kepano
#74 Kepano 2016. május 16. 19:36  
MS_argo001:
Ritkán értek veled egyet, de ebben igen. Nem kell ebbe az egész Verstappen-mizériába összeesküvés elméleteket belelátni (ennyi erővel a Ferrari is KR-t favorizálta Vettel helyett - egyszerűen jobb volt az ő taktikájuk, ennyi). A Red Bull így működik, tesztelik a pilótákat a Toro Rossónál, és aki arra érdemes, azt felviszik a nagycsapathoz. Vettel, Ricciardo, és most Verstappen esetében azt hiszem nem szorul magyarázatra, miért pont őket. Kvjat már debütáló évében sem nyújtott kiemelkedő produkciót, 2015-ben pedig összességében rendre Ricciardo mutatott jobb formát. Az idei éve pedig egyszerűen 0 volt eddig, szerintem örülhet annak, hogy kapott egy esélyt a Toronál.

Sokan örülnének egy ilyen 0 évnek

MS_argo001
#73 MS_argo001 2016. május 16. 19:34  
F1890:
aha ,és szted ennyire komolyan veszik a legfitalabb győztesnek járó díjat vagy inkább a végeredményt nézik h kiben van több potenciál. ismerhetnéd már annyira a rb programját h sokan megkapják a lehetőséget de aki nem él vele annak viszlát van. na most ez történt,az egyiket kitették. a másik meg egyből hozta ric tempóját futamon amire kvyat csak szökőévente volt képes. és még mindig van tér a fejlődésre ilyen fiatalon. ennyi. van aki él a lehetőségével van aki nem, a holland megragadta, és nem ereszti már másfél éve

Ritkán értek veled egyet, de ebben igen. Nem kell ebbe az egész Verstappen-mizériába összeesküvés elméleteket belelátni (ennyi erővel a Ferrari is KR-t favorizálta Vettel helyett - egyszerűen jobb volt az ő taktikájuk, ennyi).

A Red Bull így működik, tesztelik a pilótákat a Toro Rossónál, és aki arra érdemes, azt felviszik a nagycsapathoz. Vettel, Ricciardo, és most Verstappen esetében azt hiszem nem szorul magyarázatra, miért pont őket.

Kvjat már debütáló évében sem nyújtott kiemelkedő produkciót, 2015-ben pedig összességében rendre Ricciardo mutatott jobb formát. Az idei éve pedig egyszerűen 0 volt eddig, szerintem örülhet annak, hogy kapott egy esélyt a Toronál.

F1890
#72 F1890 2016. május 16. 18:23  
successboy:
1. 2 évvel idősebb nála 2. Orosz Én jövöre már Red Bull VB-t jósolok.Persze nem Ricci lesz a befutó :))

aha ,és szted ennyire komolyan veszik a legfitalabb győztesnek járó díjat vagy inkább a végeredményt nézik h kiben van több potenciál. ismerhetnéd már annyira a rb programját h sokan megkapják a lehetőséget de aki nem él vele annak viszlát van. na most ez történt,az egyiket kitették. a másik meg egyből hozta ric tempóját futamon amire kvyat csak szökőévente volt képes. és még mindig van tér a fejlődésre ilyen fiatalon. ennyi.

van aki él a lehetőségével van aki nem, a holland megragadta, és nem ereszti már másfél éve

successboy
#71 successboy 2016. május 16. 18:20  
F1890:
akkor áruld már el h kvyat aki 2 évvel idősebb nála őt mért nem tolta a rb?:D ha már ennyire konteózni akarsz

1. 2 évvel idősebb nála
2. Orosz

Én jövöre már Red Bull VB-t jósolok.Persze nem Ricci lesz a befutó :))

Utoljára módosítva: 2016. május 16. 18:22

Lewisthebest
#70 Lewisthebest 2016. május 16. 18:19  
successboy:
Úgy érted Sainz javára az időmérőn.Természetesen az rengeteg.Futamokon meg teljesen kiegyenlített lett volna a helyzet ha nincsenek a technikai gondjai , ezt Marko-ék is lenyilatkozák. A szenzánciónál nincs nagyobb reklám.És ez a szenzáció jelenleg a 18 évet jelenti amennyivel Max rendelkezik.Jelenleg..

Tavaly 10-9-re jöttek ki időmérőn ha minden igaz, de ok adjuk meg, hogy Sainz jobb kvalin annak ellenére, hogy idén már abban is Verstappen állt 3-1-re. Viszont futamon rendszeresen megvolt köztük átlagban 2-3 tized Max javára és tovább életben tudta tartani a gumijait is a Holland. Marko meg nyilván nem fogja lenyilatkozni, hogy Sainz lassú amíg náluk vezet. Majd ha elmegy akkor kiderülhetnek még részletek pl miután Vergne-t elküldték és leigazolta a Ferrari azután Marko már beszólt, hogy a Francia használhatatlan volt a szimulátoros munkákhoz.

Kepano
#69 Kepano 2016. május 16. 18:02  
F1890:
akkor áruld már el h kvyat aki 2 évvel idősebb nála őt mért nem tolta a rb?:D ha már ennyire konteózni akarsz

Ez könnyű: Verstappen 18éves, a győzelme hatalmas szenzáció.
Egyébként anno Algersuarit sem azért vitték a Toro-hoz, mert olyan hú de nagy tehetséget láttak benne, hanem mert így ő lehetett a legfiatalabb versenyző. (persze még csak véletlenül sem akarom a tehetségüket összehasonlítani)

F1890
#68 F1890 2016. május 16. 17:54  
successboy:
Verstappen most szerzi a szurkolóit.A korabeliek is tudnak vele azonosulni ,rengeteg szurkolót csábítva az F1-be.Erre minden eddiginél nagyobb szüksége is van ennek a sportnak, jól tudja ezt Bernie és a Red Bull is.Ezért KELL hogy Verstappen a címlapon avagy VB legyen.

akkor áruld már el h kvyat aki 2 évvel idősebb nála őt mért nem tolta a rb?:D ha már ennyire konteózni akarsz

Kepano
#67 Kepano 2016. május 16. 17:49  
fist1:
Nem régóta nézheted az F1-et, ha ezt sem tudod: bárhol lehet bármikor üresedés. Szerződés ide vagy oda. No mindegy, amatőrökkel és/vagy súlyosan elfogultakkal kár vitázni. A tények magukért beszélnek. Mindig lesz néhány elégedetlen ember, akinek semmi sem elég. MSc 7 VB-cím után sem volt mindenki által egyöntetűen elismerve. Ez természetes, mindig vannak emberek, akik a saját szerencsétlen sorsukért másokra haragudnak.. Amúgy ez a Verstappen csak annyira kiforratlan, hogy első versenyén hozta az élpilóta csapattárs versenytempóját.

De komolyan, írd már le, hogy melyik NAGY csapatokra gondoltál? Ha jól tudom a Mercinél mindkettőnek szerződése van, és amúgy sem kellene nekik Max, mert ott van náluk Ocon.
Ferrari nem szokott fiatal pilótákat leszerződtetni, és amúgy is olyanokat nyilatkoztak mostanság, hogy Kimi valószínűleg marad.
Ezeken kívül élcsapatnak tekinthető még a Red Bull

Az utolsó mondatodra: Ja, de a győzelme előtt, tehát mikor még állítólag érdeklődtek iránta, ezt azért senki sem tudta róla, mármint, hogy első élcsapatos versenyén ennyire jó lesz. (itt most arra gondolok, hogy hibátlanul ment, és élt a felkínált lehetőséggel)

Utoljára módosítva: 2016. május 16. 17:54

successboy
#66 successboy 2016. május 16. 17:46  
fist1:
"Futamokon meg teljesen kiegyenlített lett volna a helyzet ha nincsenek a technikai gondjai , ezt Marko-ék is lenyilatkozák." Nos, szerintem meg a PR-szagú nyilatkozatok inkább ezek. Verstappent kellett bevédeniük a többi élcsapattól vagy Sainzot? Amúgy nem sértésképp mondom, de Verstappen nem a legszebb példány. Kiminél mindig a helyes pofázmányát emlegették az ellenszurkolói, Verstappen meg az életkora miatt eladható, no persze. Gyerekek, mire annyira befut, hogy komoly tényező legyen a piacon, már nem lesz szenzáció, mert addigra lesz 20-21 éves.

Verstappen most szerzi a szurkolóit.A korabeliek is tudnak vele azonosulni ,rengeteg szurkolót csábítva az F1-be.Erre minden eddiginél nagyobb szüksége is van ennek a sportnak, jól tudja ezt Bernie és a Red Bull is.Ezért KELL hogy Verstappen a címlapon avagy VB legyen.

Utoljára módosítva: 2016. május 16. 17:47

fist1
#65 fist1 2016. május 16. 17:40  
Kepano:
Melyik élcsaptoknál van üresedés? Max. a Ferkától fog visszavonulni Kimi, de a vörösök úgysem szerződtetnek le kiforratlan pilótákat.

Nem régóta nézheted az F1-et, ha ezt sem tudod: bárhol lehet bármikor üresedés. Szerződés ide vagy oda. No mindegy, amatőrökkel és/vagy súlyosan elfogultakkal kár vitázni. A tények magukért beszélnek. Mindig lesz néhány elégedetlen ember, akinek semmi sem elég. MSc 7 VB-cím után sem volt mindenki által egyöntetűen elismerve. Ez természetes, mindig vannak emberek, akik a saját szerencsétlen sorsukért másokra haragudnak..


Amúgy ez a Verstappen csak annyira kiforratlan, hogy első versenyén hozta az élpilóta csapattárs versenytempóját.

Utoljára módosítva: 2016. május 16. 17:42

successboy
#64 successboy 2016. május 16. 17:38  
Kepano:
Melyik élcsaptoknál van üresedés? Max. a Ferkától fog visszavonulni Kimi, de a vörösök úgysem szerződtetnek le kiforratlan pilótákat.

Főleg nem raknak egy 4x-es VB mellé egy "zsenit"..

Kepano
#63 Kepano 2016. május 16. 17:35  
fist1:
"Futamokon meg teljesen kiegyenlített lett volna a helyzet ha nincsenek a technikai gondjai , ezt Marko-ék is lenyilatkozák." Nos, szerintem meg a PR-szagú nyilatkozatok inkább ezek. Verstappent kellett bevédeniük a többi élcsapattól vagy Sainzot? Amúgy nem sértésképp mondom, de Verstappen nem a legszebb példány. Kiminél mindig a helyes pofázmányát emlegették az ellenszurkolói, Verstappen meg az életkora miatt eladható, no persze. Gyerekek, mire annyira befut, hogy komoly tényező legyen a piacon, már nem lesz szenzáció, mert addigra lesz 20-21 éves.

Melyik élcsaptoknál van üresedés? Max. a Ferkától fog visszavonulni Kimi, de a vörösök úgysem szerződtetnek le kiforratlan pilótákat.

fist1
#62 fist1 2016. május 16. 17:32  
successboy:
Úgy érted Sainz javára az időmérőn.Természetesen az rengeteg.Futamokon meg teljesen kiegyenlített lett volna a helyzet ha nincsenek a technikai gondjai , ezt Marko-ék is lenyilatkozák. A szenzánciónál nincs nagyobb reklám.És ez a szenzáció jelenleg a 18 évet jelenti amennyivel Max rendelkezik.Jelenleg..

"Futamokon meg teljesen kiegyenlített lett volna a helyzet ha nincsenek a technikai gondjai , ezt Marko-ék is lenyilatkozák."

Nos, szerintem meg a PR-szagú nyilatkozatok inkább ezek.


Verstappent kellett bevédeniük a többi élcsapattól vagy Sainzot?

Amúgy nem sértésképp mondom, de Verstappen nem a legszebb példány. Kiminél mindig a helyes pofázmányát emlegették az ellenszurkolói, Verstappen meg az életkora miatt eladható, no persze. Gyerekek, mire annyira befut, hogy komoly tényező legyen a piacon, már nem lesz szenzáció, mert addigra lesz 20-21 éves.

Utoljára módosítva: 2016. május 16. 17:36

Kepano
#61 Kepano 2016. május 16. 17:31  
fist1:
És Kvyat iránt is érdeklődött a többi nagy csapat? Ezért került már év közben a RB-hoz, nehogy a Ferrari lecsapjon rá? Verstappen leszerződtetésének körülménye teljesen más. Ezek tényleg ilyen bonyolult dolgok?

Melyik nagy csapat érdeklődött iránta? Szerintem komolyabban egyik sem.

successboy
#60 successboy 2016. május 16. 17:30  
fist1:
És Kvyat iránt is érdeklődött a többi nagy csapat? Ezért került már év közben a RB-hoz, nehogy a Ferrari lecsapjon rá? Verstappen leszerződtetésének körülménye teljesen más. Ezek tényleg ilyen bonyolult dolgok?

Honnan tudod hogy érdeklődtek Verstappen iránt?? JA mert ők mondták.. Ez lehetett egy gyönyörű blöff is..

F1890
#59 F1890 2016. május 16. 17:29  
successboy:
Úgy érted Sainz javára az időmérőn.Természetesen az rengeteg.Futamokon meg teljesen kiegyenlített lett volna a helyzet ha nincsenek a technikai gondjai , ezt Marko-ék is lenyilatkozák. A szenzánciónál nincs nagyobb reklám.És ez a szenzáció jelenleg a 18 évet jelenti amennyivel Max rendelkezik.Jelenleg..

sztem nézd újra az f1-es futamokat, kb egál technikai malőrjük volt tavaly sainz és verstappennek. és volt olyan futam h defekt miatt kiállt verstappen futam elején majd végül megverte sainzot. kvalin ugyan egál, de futamokon egyértelműen lezúzta sainzot

fist1
#58 fist1 2016. május 16. 17:28  
Kepano:
Kvyat is bekerült az RB-be, ez nem jelent semmit. Vagy igen?

És Kvyat iránt is érdeklődött a többi nagy csapat? Ezért került már év közben a RB-hoz, nehogy a Ferrari lecsapjon rá?
Verstappen leszerződtetésének körülménye teljesen más. Ezek tényleg ilyen bonyolult dolgok?

successboy
#57 successboy 2016. május 16. 17:27  
Lewisthebest:
Szerintem azt nem kell magyarázni, hogy az F1-ben 2-3 tized is rengeteg.

Úgy érted Sainz javára az időmérőn.Természetesen az rengeteg.Futamokon meg teljesen kiegyenlített lett volna a helyzet ha nincsenek a technikai gondjai , ezt Marko-ék is lenyilatkozák.
A szenzánciónál nincs nagyobb reklám.És ez a szenzáció jelenleg a 18 évet jelenti amennyivel Max rendelkezik.Jelenleg..

F1890
#56 F1890 2016. május 16. 17:24  

sztem kepanora ne reagáljunk, süt róla az irigység vagy szimplán túl hülye ahhoz h belássa h vki 18 évesen az f1 krémjével felveszi a versenyt azt gy nevezik jobb helyeken h ZSENI.

Utoljára módosítva: 2016. május 16. 17:28

Kepano
#55 Kepano 2016. május 16. 17:24  
fist1:
Nem kutyaütő, de valami oknál fogva Verstappen került a RB-hoz, és iránta érdeklődött a többi nagy csapat is. Ez elég beszédes. Az viszont nem, hogy néhány negatívan elfogult rajongó "semmi extrát" nem lát pl. Sainzhoz képest. Hogy a Maldonadóval egy lapon említésről ne is beszéljünk. Maldonado iránt baromi nagy volt az élcsapatok érdeklődése. :D

Kvyat is bekerült az RB-be, ez nem jelent semmit. Vagy igen?

Lewisthebest
#54 Lewisthebest 2016. május 16. 17:17  
successboy:
Ja el is felejtettem hogy Sainz mekkora egy senki Verstappenhez képest.. :)

Szerintem azt nem kell magyarázni, hogy az F1-ben 2-3 tized is rengeteg.

fist1
#53 fist1 2016. május 16. 17:15  
Kepano:
Értjük, ő zseni. Szerintem a soron következő versenyeket meg se rendezzék akkor....

Nyilvánvaló, hogy zseni. Aki nem látja, az nem akarja látni, vagy nem ért hozzá.

fist1
#52 fist1 2016. május 16. 17:14  
Kepano:
Sainz korántsem olyan kutyaütő, mint ahogy az újdonsült Verstappen divatfanboyok szeretnék őt beállítani.

Nem kutyaütő, de valami oknál fogva Verstappen került a RB-hoz, és iránta érdeklődött a többi nagy csapat is. Ez elég beszédes. Az viszont nem, hogy néhány negatívan elfogult rajongó "semmi extrát" nem lát pl. Sainzhoz képest. Hogy a Maldonadóval egy lapon említésről ne is beszéljünk. Maldonado iránt baromi nagy volt az élcsapatok érdeklődése. :D

Utoljára módosítva: 2016. május 16. 17:18

Kepano
#51 Kepano 2016. május 16. 17:10  
fist1:
Itt nem arról van szó, hogy neki a képességeihez mérten mennyire okoz nehézséget, hanem hogy általában egy pilótának mennyire okoz nehézséget. Öregem, ezzel az erővel egy Nobel-díjas tudós, pl. Einstein sem csinált semmi figyelemre méltót, mert meg tudta csinálni (és Einstein nem is tartotta rendkívülinek).

Értjük, ő zseni. Szerintem a soron következő versenyeket meg se rendezzék akkor....

fist1
#50 fist1 2016. május 16. 17:06  
aw123:
En ugy latom a hetvege legkonyebb pontja maga a megszokas volt neki. Csak azert foglalkozom a temaval mert egyesek azt akarjak irrealisan felnagyitani, szerintem alaptalanul. Most komolyan, lenyilatkozza, hogy lo**sz az egesz akkor mi miert akarjuk megmagyarazni, hogy de akkor is komoly kihivas volt ezen resze.

Itt nem arról van szó, hogy neki a képességeihez mérten mennyire okoz nehézséget, hanem hogy általában egy pilótának mennyire okoz nehézséget.

Öregem, ezzel az erővel egy Nobel-díjas tudós, pl. Einstein sem csinált semmi figyelemre méltót, mert meg tudta csinálni (és Einstein nem is tartotta rendkívülinek).

successboy
#49 successboy 2016. május 16. 16:58  
Kepano:
Sainz korántsem olyan kutyaütő, mint ahogy az újdonsült Verstappen divatfanboyok szeretnék őt beállítani.

Nekem ne mond, csak a többieknél szállt le a lila köd és estek szerelembe.Hiába, a fiatalok mindig kapósabbak :))

Kepano
#48 Kepano 2016. május 16. 16:55  
successboy:
Ja el is felejtettem hogy Sainz mekkora egy senki Verstappenhez képest.. :)

Sainz korántsem olyan kutyaütő, mint ahogy az újdonsült Verstappen divatfanboyok szeretnék őt beállítani.

successboy
#47 successboy 2016. május 16. 16:52  
Lewisthebest:
Emberfüggő. Webber pl mindig akkor volt jó a csapattársához viszonyítva amikor pocsék volt az autó vagy legalábbis nem volt sínre rakva. Egyébként meg Kvyat lehet, hogy rosszabb autót, de egyben könnyebb ellenfelet is kapott.

Ja el is felejtettem hogy Sainz mekkora egy senki Verstappenhez képest.. :)

Kepano
#46 Kepano 2016. május 16. 16:52  
F1890:
jah megnyerte, úgyh a ferrari űrhajó volt azon a futamon :D manapság meg a rbal úgy nyert h lassabb futamon 42 msc sem volt egykörön a leggyorsabb, hanem futamon volt jó

Röhejes vagy, öcsém. Persze Kimi alatt rakéta volt, de Max erőből nyerte meg ezt a futamot, még csak szerencse sem kellett hozzá. Nincs több kérdésem, te tényleg egy gyökér vagy.

Lewisthebest
#45 Lewisthebest 2016. május 16. 16:49  
successboy:
Melyik szituációt könnyebb megszokni szerinted? Egy lassab autóból átülni egy nagyobb tapadással rendelkező autóba és azt megszoknii vagy fordítva?

Emberfüggő. Webber pl mindig akkor volt jó a csapattársához viszonyítva amikor pocsék volt az autó vagy legalábbis nem volt sínre rakva. Egyébként meg Kvyat lehet, hogy rosszabb autót, de egyben könnyebb ellenfelet is kapott.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Verstappen

72016.10.28. 18:31

Hamilton egy hajszállal a Ferrarik előtt délelőtt – Rosberg csak 7. lett

Fékprobléma hátráltatta a Red Bullt a piros zászlót is hozó első edzésen

42016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek