Kvjatnak idén sem sikerült

írta: M4Sport
2016. március 20. 18:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull-os Danyiil Kvjattal sorozatban másodszor fordult elő Melbourne-ben, hogy műszaki hiba miatt már a rajtrácsra sem tudott felállni.

Az energiaital-gyárosok felemás napját tökéletesen jellemzi, hogy míg a hazai pályán versenyző Daniel Ricciardo nem sok híján a dobogóra is felállhatott (negyedik lett), addig csapattársa, az orosz Danyiil Kvjat autója már a felvezető körön megadta magát. A fiatal pilótával ez sorozatban második éve esik meg a szezonnyitón – bár idén legalább már a felvezető körre el tudott indulni, miután 2015-ben még ez sem sikerült neki.

Kvjat első idei rajtját elektronikai hiba hiúsította meg.

„Úgy néz ki, hogy elektronikai hiba miatt estünk ki” – erősítette meg. „Egyszerűen csak leállt a kocsi – gondolom nem akart versenyezni. De a következő futamon, Bahreinben ott leszünk, és kezdjük elölről az egészet. Szerintem Ausztrália eddig nem tartozik a legszerencsésebb országaim közé.”

A Red Bull méltán híres versenyzői iskolájának növendéke idén sokkal felkészültebbnek érzi magát a hasonló helyzetek kezelésében.

„Tavaly nagyon mellbevágott, hogy nem tudtam indulni” – jegyezte meg. „De idén már erősebb vagyok mentálisan, úgyhogy minden rendben lesz. Előfordulnak ilyesmik, ilyen az élet – és ilyen a versenyzés is.”

Aki még Kvjatnál is balszerencsésebb volt

Bármily hihetetlenül hangzik is, nem Kvjat tartja azt a rekordot, hogy egy versenyző kvalifikálja magát egy futamra, majd önhibáján kívül egyetlen versenykört sem képes befejezni az adott helyszínen. Csak a közelmúltból is találni nála „jobbat”, mégpedig Nico Hülkenberget, akinek ez három éven át esett nehezére – ráadásul szintén az Albert Parkban! Hülkenberg 2010-ben és 2012-ben is rajtbaleset áldozata lett (2011-ben csak tesztpilótaként szerepelt a száguldó cirkuszban), 2013-ban pedig az üzemanyag-rendszer hibája miatt már fel sem állhatott a rajtrácsra.

Kvjat számára jó előjel lehet, hogy kollégája viszont azóta folyamatosan erős pontszerző pozíciókban végez itt – két évvel ezelőtt a 6. helyen, 2015-ben és idén pedig 7.-ként intették le.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.20. 23:31

Alonso: Vissza a normalitásba

Amiért Szuzukát csak egyszeri kisiklásnak tekintik

12016.10.20. 23:02

Verstappen már nem függ Ricciardótól

Nem hatotta meg a Mercedes óvása

02016.10.20. 22:44

Megnevettetett újságírók: A texasi cowboy szólalt meg Ricciardóból!

"A pokolba is, inkább egy kicsit lassabban megyek!"