Lauda meggondolatlanuk beszélt – a Mercedes lezárta az ügyet

írta: M4Sport
2016. július 10. 11:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lezárt ügynek tekinti a Mercedes Niki Lauda Lewis Hamiltonról tett nagy port kavart kijelentéseit. Toto Wolff szerint a tanácsadó nem akart rosszat a címvédőnek.

Ha nem okozott elég nagy fejtörést a Mercedes számára két versenyzőjük spielbergi ütközése, Niki Lauda Servus TV-ben tett kijelentése gondoskodott arról, hogy legyen mit megmagyarázni Brackleyben. Az osztrák tanácsadó a korábban fölvett műsorban azt állította, Lewis Hamilton „hazudott” a Nico Rosberggel való kapcsolatáról, továbbá arról számolt be, hogy Bakuban az időmérő után kárt tett saját szobájában, annyira dühös volt.

A Mercedes később közleményben cáfolta meg a szavait.

Toto Wolfftól megkérdezték, hogy reagált a Mercedes mint vállalat a csapat részvényesének megnyilvánulására és az általuk okozott kavarodásra. „Mindenekelőtt ez a nagy vállalat 2012 végén úgy döntött, más útra lép, és ennek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Nem várható el, hogy a vállalat minden alkalommal reagáljon kijelentésekre” – fogalmazott Wolff, utalva Lauda mercedeses korszakának kezdetére, valamint a csapat 2012 végén kezdődő újjászervezésére.

„Niki egy nagyon egyenes ember, akit a szélsőségek jellemzik. Volt egy beszélgetés, amelyen mondott bizonyos dolgokat. Talán rosszul idézték, talán a fordítások során veszett el a tartalom, de nyilvánvaló, hogy semmi rosszat nem akart. A helyzetet aztán tisztázta. Végső soron csak a Lewisszal való kapcsolata számít. Nem akarta, hogy Lewist olyannak lássák, amilyennek ő nem akar látszani, ezért tisztázta a kérdést. Ezzel pedig ez a fejezet le is zárult a csapaton belül.”

Wolffot arról is kérdezték, vannak-e jogi vonatkozásai Nico Rosberg és Lewis Hamilton szempontjából a csapat új, az ausztriai ütközés után bevezetett viselkedési kódexüknek. „Ne aggódjanak a jogi dolgok miatt, semmi olyat nem csinálunk, ami nem megalapozott! De erről nem beszélnék. Elmondtuk, hogy nem árulunk el semmit a megállapodásunkról. Már mindenről beszéltünk milliószor. Most az első két rajthely a miénk, és időnként kellenek is nehéz pillanatok ahhoz, hogy erősebbé válj. A csapat szerintem a lehető legjobban jött ki ebből” – hárított a sportigazgató.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”