Lauda: Rosberg megoldotta, ami Hamiltonnak nehezen ment

írta: M4Sport
2016. június 19. 17:06
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nemcsak Lewis Hamilton, Nico Rosberg is küszködött motorbeállítási problémákkal a bakui versenyen, de ő megoldotta – árulta el Niki Lauda.

Az idén bevezetett szigorúbb rádiós tilalom visszaütött. Lewis Hamilton nem tudta kihasználni Mercedese potenciálját, és a tizedik helyről rajtolva csak az ötödik pozícióig tudta előreverekedni magát, mivel a futam második felében motorbeállításaival küszködött.

A brit a futam közepén kezdett el panaszkodni arra, hogy motorja sok helyen töltő üzemmódba kapcsol, és emiatt lóerőket veszít. „A gond úgy tűnik, a jelenlegi móddal van” – mondta neki mérnöke. „Nem tudom, miről beszélsz” – felelte az elveszett címvédő. Körökön keresztül küszködött, aztán rendkívül ingerülten jelezte, sorra villannak fel a figyelmeztető jelzések kormányán, de nem tud mit kezdeni. „Megpróbálok mindent megváltoztatni” – mondta. „Az nem lenne jó” – figyelmeztette Peter Bonnington, akit hiába kért, nem mondhatta meg, mi a megoldás.

Niki Lauda a leintés után a Sky Sportsnak elárulta, valójában az élen haladó Nico Rosberg is szembesült ugyanezen problémákkal, de neki sikerült önállóan is megoldást találnia rá. „Nincs könnyű dolga a versenyzőknek. Ebben az esetben a motormódokról szólt a vita, de nem mondhattuk meg neki. A versenyzőknek maguknak kell dönteniük, mit tesznek” – nyilatkozta az osztrák. „A probléma mindkét autónknál fellépett, és Nico gyorsabban megoldotta, mint Lewis. Nem szeretném hibáztatni Lewist ezért, mert nehéz vezetni és közben átlátni, mi is történik. A tilalom érvényben van, nekünk pedig alkalmazkodnunk kell hozzá.”

Lauda kiemelte, Hamiltonnak amúgy sem volt meg a tempója. „Azt ne feledjük, hogy Lewis sosem volt igazán annyira gyors, mint Nico. Előtte tiszta volt az út, el is húzott körönként 1,8 másodperccel, miközben Lewis beragadt a forgalomba” – magyarázta.

Hamilton 5. helyével 10 pontot szerzett, így 9 pontos bajnoki hátránya 24 pontra nőtt.

Oszd meg!

38 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

vacsad
#38 vacsad 2016. június 20. 19:38  
s60pcc:
1. bekezdés: Akkor erre pipát tehetünk mert egyetértés van. 2. bekezdés: Mivel versenyző lett megtanulta annak követelményeit...hiszen nem engedték volna autóba ha nem így lenne. Tanulni mindig lehet...vagy tankönyvből, vagy tapasztalás útján, kinek mi a hasznosabb. A lényegi mondanivalóval egyetértek. 3. bekezdés: Gyermekkorban javasolt, nem értem ezt miért kell egy 40 éves példával megkérdőjelezni...(nyilván későbbi diagnózisnál, későbbi a kezelés is) 4. bekezdés: belátni nincs mit, hiszen józanul tekintek a tényekre. Nyilván erősebb a tehetsége mint a szorgalma, de ez az ami egyéniséggé teszi a pályán (a pályán!) Divat elővenni és fikázni azért mert nem úgy éli meg a hírnevet mint ahogyan kellene, én ezt az oldalát egyébként ignorálom. Én futamokat nézek immáron 2 évtizede, nekem nem érdekes ki kivel mászkál, mit csinál...nem foglalkozok ilyesmivel. Ha ennyiért kötnek bele valakibe, az nekem semleges, de ha valakit butának titulálnak anélkül, hogy bizonyos dolgokkal tisztában lennének az számomra a közöny és az ignorancia kicsinyes formája....na ez szülte az első kommentemet.

Engem csak annyiban érdekel a személyisége amennyiben hatással van a pályán nyújtott teljesítményére. A bulvár teljesen hidegen hagy. A lényeg, hogy szerintem kettejük közül simán Rosberg az intelligensebb versenyző (meg mint ember is), ezzel kompenzálja a hátrányát az ösztönös, de kevésbé, mondjuk úgy, kifinomult Hamiltonhoz képest. Ha több energiát fektetne abba, hogy ezt a különbséget megszüntesse, oda-vissza agyonverné Rosberg-et, sansza sem nagyon lenne. Mondjuk úgy, hogy Hamilton nem hoz ki magából mindent, amit lehetne, és ez az életstílusához köthető. De ő tudja, ha bukik vele egy címet, az igazán nem az én problémám ;)

s60pcc
#37 s60pcc 2016. június 20. 19:31  
vacsad:
"csak épp negyven évvel korábban" Ezzel arra utaltam, hogy az ő korában ezt a rendellenséget nem ismerték, nem kezelték, nem voltak programok a problémás fiatalok felzárkóztatására. Ez a lehetőség már egy ideje adott. "ők finanszírozták a versenyzését" Újra megkérdem, szerinted ha a McLaren legígéretesebb fiatalja szeretné magát mélyebben beleásni a mérnöki tudományokba, nem adtak volna rá neki lehetőséget? Nem biztosítottak volna neki támogatást? Dehogynem, aprópénz az egyéb költségeikhez képest. "Ezt már gyermekkorban el kell kezdeni" Stewart már bőven harminc felett járt, amikor egyáltalán diagnosztizálták és sikeresen fejlődött, bármikor el lehet kezdeni. Lásd be, Hamiltont egyszerűen nem érdekli ez, minden lehetősége meg lett volna a tanulásra, ha akarja, de ösztönből akar mindent megoldani. Ez viszont nem mindig lehetséges. Épp ezért tudja az egyébként alapvetően jóval gyengébb Rosberg megszorongatni, ő hajlandó kompenzálni a hátrányát szorgalommal és tanulással. Hamilton inkább bulizik és megpróbálja zsigerből végigvinni a karrierjét. Többnyire működik, de pl. az ilyen helyzetekben kibukik a gyenge pontja.

1. bekezdés:
Akkor erre pipát tehetünk mert egyetértés van.

2. bekezdés:
Mivel versenyző lett megtanulta annak követelményeit...hiszen nem engedték volna autóba ha nem így lenne. Tanulni mindig lehet...vagy tankönyvből, vagy tapasztalás útján, kinek mi a hasznosabb. A lényegi mondanivalóval egyetértek.

3. bekezdés:
Gyermekkorban javasolt, nem értem ezt miért kell egy 40 éves példával megkérdőjelezni...(nyilván későbbi diagnózisnál, későbbi a kezelés is)

4. bekezdés: belátni nincs mit, hiszen józanul tekintek a tényekre. Nyilván erősebb a tehetsége mint a szorgalma, de ez az ami egyéniséggé teszi a pályán (a pályán!)
Divat elővenni és fikázni azért mert nem úgy éli meg a hírnevet mint ahogyan kellene, én ezt az oldalát egyébként ignorálom.
Én futamokat nézek immáron 2 évtizede, nekem nem érdekes ki kivel mászkál, mit csinál...nem foglalkozok ilyesmivel. Ha ennyiért kötnek bele valakibe, az nekem semleges, de ha valakit butának titulálnak anélkül, hogy bizonyos dolgokkal tisztában lennének az számomra a közöny és az ignorancia kicsinyes formája....na ez szülte az első kommentemet.

Utoljára módosítva: 2016. június 20. 19:32

vacsad
#36 vacsad 2016. június 20. 14:45  
s60pcc:
"csak épp negyven évvel korábban" Igen...40 éve pont ennyi összefüggést kellett feldolgozni a versenygéppel kapcsolatban....logikus. "ők finanszírozták a versenyzését" - nem a taníttatását. Mikor van lehetősége/ideje valakinek a versenyzés mellett speciális oktatási körülmények között kompenzálni a zavarát? Ezt már gyermekkorban el kell kezdeni, nem betegség...sajátosság. De egy dologban igazad van...a tehetséget nem lehet pénzen megvenni!

"csak épp negyven évvel korábban"
Ezzel arra utaltam, hogy az ő korában ezt a rendellenséget nem ismerték, nem kezelték, nem voltak programok a problémás fiatalok felzárkóztatására. Ez a lehetőség már egy ideje adott.

"ők finanszírozták a versenyzését"
Újra megkérdem, szerinted ha a McLaren legígéretesebb fiatalja szeretné magát mélyebben beleásni a mérnöki tudományokba, nem adtak volna rá neki lehetőséget? Nem biztosítottak volna neki támogatást? Dehogynem, aprópénz az egyéb költségeikhez képest.

"Ezt már gyermekkorban el kell kezdeni"
Stewart már bőven harminc felett járt, amikor egyáltalán diagnosztizálták és sikeresen fejlődött, bármikor el lehet kezdeni.

Lásd be, Hamiltont egyszerűen nem érdekli ez, minden lehetősége meg lett volna a tanulásra, ha akarja, de ösztönből akar mindent megoldani. Ez viszont nem mindig lehetséges. Épp ezért tudja az egyébként alapvetően jóval gyengébb Rosberg megszorongatni, ő hajlandó kompenzálni a hátrányát szorgalommal és tanulással. Hamilton inkább bulizik és megpróbálja zsigerből végigvinni a karrierjét. Többnyire működik, de pl. az ilyen helyzetekben kibukik a gyenge pontja.

s60pcc
#35 s60pcc 2016. június 20. 14:23  
vacsad:
Jackie Stewart pontosan ugyanilyen problémákkal küzdött, csak épp negyven évvel korábban, amikor még azt sem tudták, mi a diszlexia. Aztán mégis annyit tanult, hogy a Ford mérnöki konzultánsa lett belőle. Elhivatottság és munka, ennyi kellett hozzá. Hamilton 13 éves korától a McLaren protezsáltja, onnantól ők finanszírozták a versenyzését. Ha odament volna Ron Dennis-hez és azt mondja "szeretnék itt meg itt tanulni, segítetek?" vajon elutasítják? Na persze. Kifogások. Hamilton ösztönösen gyors versenyző, de azt hiszi, hogy ez önmagában mindig elég is lesz és nem nyitott arra, hogy újat tanuljon. Mint látjuk, ez nem mindig elég....

"csak épp negyven évvel korábban"
Igen...40 éve pont ennyi összefüggést kellett feldolgozni a versenygéppel kapcsolatban....logikus.

"ők finanszírozták a versenyzését" - nem a taníttatását. Mikor van lehetősége/ideje valakinek a versenyzés mellett speciális oktatási körülmények között kompenzálni a zavarát? Ezt már gyermekkorban el kell kezdeni, nem betegség...sajátosság.

De egy dologban igazad van...a tehetséget nem lehet pénzen megvenni!


vacsad
#34 vacsad 2016. június 20. 13:25  
s60pcc:
Olvass egy hozzászólással lejjebb, majd rájössz. Egyébként vicces is egyben, hogy egy gazdag család sarjának lehetőségeit, hasonlítod egy munkásosztályból származóéval...aki ráadásul a lent ecsetelt zavarral küzd. Az élet nem mindenkinek adja meg ugyanazt az esélyt gyermekkorától...de láss csodát mégis a szegény zsebében a 3 VB cím. Más kérdés, hogy nem jól bánik a hírnévvel.

Jackie Stewart pontosan ugyanilyen problémákkal küzdött, csak épp negyven évvel korábban, amikor még azt sem tudták, mi a diszlexia. Aztán mégis annyit tanult, hogy a Ford mérnöki konzultánsa lett belőle. Elhivatottság és munka, ennyi kellett hozzá.
Hamilton 13 éves korától a McLaren protezsáltja, onnantól ők finanszírozták a versenyzését. Ha odament volna Ron Dennis-hez és azt mondja "szeretnék itt meg itt tanulni, segítetek?" vajon elutasítják? Na persze.
Kifogások.
Hamilton ösztönösen gyors versenyző, de azt hiszi, hogy ez önmagában mindig elég is lesz és nem nyitott arra, hogy újat tanuljon. Mint látjuk, ez nem mindig elég....

Utoljára módosítva: 2016. június 20. 13:35

cyberpunk999
#33 cyberpunk999 2016. június 20. 12:44  

Rosberg egy f1 vb fia, aki monacoban nőtt fel...
Elég igazságtalan az összehasonlítás.

s60pcc
#32 s60pcc 2016. június 20. 12:33  
vacsad:
Hátizé. Azért Rosbergnek mérnöki diplomája van, illetve az Imperial College meghívta az aerodinamikai tanszékre tanulni, de elutasította. Mindeközben Hamilton nem tudom mit csinált, de vannak tippjeim :D

Olvass egy hozzászólással lejjebb, majd rájössz.
Egyébként vicces is egyben, hogy egy gazdag család sarjának lehetőségeit, hasonlítod egy munkásosztályból származóéval...aki ráadásul a lent ecsetelt zavarral küzd.
Az élet nem mindenkinek adja meg ugyanazt az esélyt gyermekkorától...de láss csodát mégis a szegény zsebében a 3 VB cím. Más kérdés, hogy nem jól bánik a hírnévvel.

vacsad
#31 vacsad 2016. június 20. 12:18  

Hátizé. Azért Rosbergnek mérnöki diplomája van, illetve az Imperial College meghívta az aerodinamikai tanszékre tanulni, de elutasította. Mindeközben Hamilton nem tudom mit csinált, de vannak tippjeim :D

s60pcc
#30 s60pcc 2016. június 20. 10:44  
Tasi-r:
Rosberg 7 nyelven beszél Hamilton 1-et se túl jól. Mindent elárul nem egy okos gyerek a Lewis nyilván neki több idő kell, hogy megtanulja ezeket. Ez van legközelebb nem lesz ilyen hiba és nem kell Hami eszére hagyatkozni :D Addig amig ösztönből kell és csak nyomni a gázt jobb mint Rosberg csak gondolkodni ne kelljen :)

Azért mielőtt valakit lehülyézel jó lenne a hátteret is ismerni, Hamilton olvasási és tanulási nehézséggel küzd, ami azért extrém kellemetlen F1 környezetben.
Egyébként ez nagyon is távol áll az intellektuális képességektől. Pontosan az ép intellektus miatt nem feltételezett zavar, az agy egy vagy több hálózatának nem tipikus fejlődésére vezethető vissza.

Számomra kellő ismeretek nélkül véleményt alkotni butaság...de távol álljon tőlem véleményt alkotni...hiszen az pont a fent ecsetelttel menne szembe.

Utoljára módosítva: 2016. június 20. 10:45

Lombardo
#29 Lombardo 2016. június 20. 09:10  

Elképesztő, hogy Lauda milyen irreálisan fényezi idén a szerinte ’verhetetlen’ Rosberget. Talán a tavalyiért kompenzál, nem tudom. Már az is vicces volt, amikor Hamilton folyamatos pechszériája alatt Rosberg sétakocsikázásait Hamilton tavalyi győzelmi szériájához hasonlította.

s60pcc
#28 s60pcc 2016. június 20. 08:11  

A Mercedes oldaláról már nem hiteles a "mindkét autónak ugyanaz a gondja" szöveg.
Ha a versenyben vezető pilóta fél szóval említi, hogy gondja van akkor azt azonnal halljuk a közvetítésben...
Egyszerűen roppant rossz beállítás állt össze Hamiltonnál, amivel csüt-pénteken fölényesen vezetett, azzal szombattól csak szenvedett.

Na de az egyszerű fórumozók most legalább ömlenghetnek, hogy milyen buta Raikkonen meg Hamilton, hogy nem találtak megoldást menet közben....holott Alonso, Vettel legfrissebb nyilatkozata hűen tükrözi mennyire kilátástalan a pilóta helyzete ha motorvezérlést kell állítani.

1. az olyan vezetéstechnikai tanácsokat én is felfüggeszteném, mint " 30 méterrrel később fékezz", a " 3as kanyart 3. sebességben vedd".
2. Ha viszont olyanról van szó, hogy fix beállítást (amin nem változtattak parc fermé alatt) kell menet közben teljesen átvariálni akkor az már nem arról szól ki mennyire gyors.

Sebaj, Kimi és Lewis buci hülye! :D
Rosberg atomfizikus! :)

Tasi-r
#27 Tasi-r 2016. június 19. 23:23  
Haminka:
5 nyelvet beszél. Nem mintha az kevés lenne, de na... :D És ha jól emlékszem ő sem volt a helyzet magaslatán a kapcsolókkal Barcelonában Ettől függetlenül Ham nem egy észlény, Ros viszont szerintem a legintelligensebb pilóta.

6 ot akrtam írni jogos (német-francia-olasz-spanyol-angol- Finn (ez az egy nem folyékony )

R0LAND
#26 R0LAND 2016. június 19. 23:10  

Ez most szimulátor vagy autóverseny?
Űrtechnika az van most, jövőre lehet le kellene kicsit
egyszerűsíteni. Nagyobb lesz a hangsúly is a vezetésen, talán.
Kinek mi tetszik, nekem az ösztönös jobban, azt nem lehet tanulni!

stonefly
#25 stonefly 2016. június 19. 21:57  
Sebees:
Azért néha gondolkodni sem ártana! Mitől lett rossz az a motorbeállítás hirtelen amivel eddig működött az autó? Unatkozott és szórakozásból eltekergette? Annyit mondtak neki hogy az alap beállítással van a gond, ergo amit megtanult az nem ott van ahol eddig na akkor találd ki.

+1

stonefly
#24 stonefly 2016. június 19. 21:56  
mb c124:
The Buxton blog: "A kulcsfontosságú különbség Lewis és Nico problémája között az, hogy míg Nico önmaga álította el, így könnyen visszacsinálhatta, addig Lewis nem önmagának okozta a problémát." A Mercedes emelett megerősítette, hogy a britnél a futam elejètől fennállt a probléma.

Csak ezt sokan nem értik... :)

stonefly
#23 stonefly 2016. június 19. 21:55  

Olvasva a kommentek nagy részét .....hát :)

Szóval amit a boxban látnak hibát, 30 monitoron, szegmensekre szedve a 10 külön rendszer adatait ,fotelban ülve , de a pilóta nem látja, arra az amúgy 15 mérnök helyett kellene a pilótának megoldást találnia 300-as tempónál. :)
A szabály mikor létrejött már egyértelmű volt, hogy a káoszt hivatott szolgálni, mert amúgy a 40 évvel ezelőtti technikai szinvonalhoz passzol.

Utoljára módosítva: 2016. június 19. 22:00

AnTomySm7
#22 AnTomySm7 2016. június 19. 21:23  
Brundle:
Hamolton nagyott bukott a hétvégén. Nem pontokban, hanem megítélésben... Egyértelmű, hogy nem készült a versenyre, úgy volt vele, hogy majd megoldja ő ösztönből. Esett-kelt, bénázott... Jobban járt volna, ha leszervez valami gyorsulási versenyt a beszívott haverokkal L.A.-ben, mert ez nem F1-es szint volt.

:D:D:D

Polarity
#21 Polarity 2016. június 19. 20:34  

Ez a Lauda meglehetősen gyökér nyilatkozatokat tud tenni. Lehet az is?

mb c124
#20 mb c124 2016. június 19. 20:09  

The Buxton blog: "A kulcsfontosságú különbség Lewis és Nico problémája között az, hogy míg Nico önmaga álította el, így könnyen visszacsinálhatta, addig Lewis nem önmagának okozta a problémát." A Mercedes emelett megerősítette, hogy a britnél a futam elejètől fennállt a probléma.

Enveblo
#19 Enveblo 2016. június 19. 19:48  
cyberpunk999:
Nem érdemes csitítani a hatereket, mert akik ma olyanokat is lehetett olvasni, hogy azért nem megy hamiltonnak, mert biberrel barátkozik meg ilyenek. Meg volt, aki nem értette, hogy mi a sértő a "feka" kifejezésben. Hamilton magának csinálta, hogy a mezőnyben kellett autóznia. A tegnapit nagyon elcsezte. Szóval ez akkor is az ő hibája most. Mondjuk kb nulla köze van az ilyennek a pályabejáráshoz, vagy a szimulátorhoz, de aki hater, az mindenbe beleköt, ha baromság is, akkor is. Reméljük a következő futam izgalmasabb lesz, ez a baku egy rakás szar volt. A gp2 vagy mi ment előtte jobb volt, de ott is az hozta az izgalmakat, hogy valami japán pilta elmebeteg módon viselkedett az sc utáni újraindításoknál...

miért kell mindent offenzíven venni, senki nem írta "fekát" sértésként, remélem az is zavar hogy az "ausztrál" vagy az "ázsiai" manoros... ne amerikaisodjunk már le, ott divat ezt csinálni.

Enveblo
#18 Enveblo 2016. június 19. 19:46  
Sebees:
Azért néha gondolkodni sem ártana! Mitől lett rossz az a motorbeállítás hirtelen amivel eddig működött az autó? Unatkozott és szórakozásból eltekergette? Annyit mondtak neki hogy az alap beállítással van a gond, ergo amit megtanult az nem ott van ahol eddig na akkor találd ki.

hú micsoda következtetések egyetlen darab kétértelmű mondatból amit maga Hamilton sem értett, igazi foteles vagy. ugye ezt nem gondoltad komolyan?

kayassine
#17 kayassine 2016. június 19. 19:45  

Néztem a sky-os riportokat, ahol Hamilton azt moindta, hogy magától múlt el a probléma. Nem túl koherensek a nyilatkozatok.
Biztos vagyok benne, hogy Hamilton összekapja magát, és örülök, hogy Rosbergnek sikerült behúzni.
Update: Most látom, hogy Hamilton is tekergette a beállításokat elég rendesen. Johnny Herbert elemezte Hamilton ügyködését, a belső kamerás képek alapján.

Utoljára módosítva: 2016. június 19. 19:59

Haminka
#16 Haminka 2016. június 19. 19:40  
Tasi-r:
Rosberg 7 nyelven beszél Hamilton 1-et se túl jól. Mindent elárul nem egy okos gyerek a Lewis nyilván neki több idő kell, hogy megtanulja ezeket. Ez van legközelebb nem lesz ilyen hiba és nem kell Hami eszére hagyatkozni :D Addig amig ösztönből kell és csak nyomni a gázt jobb mint Rosberg csak gondolkodni ne kelljen :)

5 nyelvet beszél. Nem mintha az kevés lenne, de na... :D És ha jól emlékszem ő sem volt a helyzet magaslatán a kapcsolókkal Barcelonában

Ettől függetlenül Ham nem egy észlény, Ros viszont szerintem a legintelligensebb pilóta.

Tasi-r
#15 Tasi-r 2016. június 19. 19:21  

Rosberg 7 nyelven beszél Hamilton 1-et se túl jól. Mindent elárul nem egy okos gyerek a Lewis nyilván neki több idő kell, hogy megtanulja ezeket. Ez van legközelebb nem lesz ilyen hiba és nem kell Hami eszére hagyatkozni :D Addig amig ösztönből kell és csak nyomni a gázt jobb mint Rosberg csak gondolkodni ne kelljen :)

cyberpunk999
#14 cyberpunk999 2016. június 19. 18:46  
sfdrake:
Azért nem olyan egyszerű ez, nem kell Hamiltont basztatni, nyilván Niconak az élen haladva kényelmesebb dolga volt beállításokat keresni, mint Hamiltonnak forgalomban. Akinek van jogsija, autója próbálja ki, hogy nyomkodja a GPS-t, rádiót, telefont városban forgalomban, vagy senkitől sem zavartatva autópályán. hamarabb megtalálja amit keres ha nincs semmi zavaró tényező.

Nem érdemes csitítani a hatereket, mert akik ma olyanokat is lehetett olvasni, hogy azért nem megy hamiltonnak, mert biberrel barátkozik meg ilyenek.
Meg volt, aki nem értette, hogy mi a sértő a "feka" kifejezésben.

Hamilton magának csinálta, hogy a mezőnyben kellett autóznia. A tegnapit nagyon elcsezte. Szóval ez akkor is az ő hibája most.
Mondjuk kb nulla köze van az ilyennek a pályabejáráshoz, vagy a szimulátorhoz, de aki hater, az mindenbe beleköt, ha baromság is, akkor is.

Reméljük a következő futam izgalmasabb lesz, ez a baku egy rakás szar volt.
A gp2 vagy mi ment előtte jobb volt, de ott is az hozta az izgalmakat, hogy valami japán pilta elmebeteg módon viselkedett az sc utáni újraindításoknál...

sfdrake
#13 sfdrake 2016. június 19. 18:39  

Azért nem olyan egyszerű ez, nem kell Hamiltont basztatni, nyilván Niconak az élen haladva kényelmesebb dolga volt beállításokat keresni, mint Hamiltonnak forgalomban. Akinek van jogsija, autója próbálja ki, hogy nyomkodja a GPS-t, rádiót, telefont városban forgalomban, vagy senkitől sem zavartatva autópályán. hamarabb megtalálja amit keres ha nincs semmi zavaró tényező.

cyberpunk999
#12 cyberpunk999 2016. június 19. 18:38  

A másik cikkben lévő nyilatkozat alapján nem éppen ugyanaz volt a problémájuk... Azt se tudja a mercinél a két vezető, hogy mit hazudott a másik...

jtfan
#11 jtfan 2016. június 19. 18:16  

Nem csak annyi ugrott be a verseny kapcsán, hogy Hamilton túl messze volt Rosbergtől hogy kilökje, így nem is volt izgalom.
Viccet félretéve Hamltton most beégette magát. Kb. úgy járt mint Fisichella az egyik Benetton-os versenyén. Új pálya volt és nem igazán gyakorolt a szimulátoron. Briós le is baxxta érte.

hammertime
#10 hammertime 2016. június 19. 18:16  
Jasper:
A minap nyilatkozott olyat a mezőny legkisebb egójú Twitter Hercege, hogy ő milyen igazságtalanul van technikai szempontból alábecsülve. Soha jobbkor!

Ja, az ilyen szájkaraték mindig instant visszaütnek nála.

Konszpiresiszeoriz
#9 Konszpiresiszeoriz 2016. június 19. 18:04  

Talán Palvin Barbi túl szitta....persze nyer gyorsan párat, nekimegy Rosbergnek párszor oszt kész!

Sebees
#8 Sebees 2016. június 19. 18:03  

Azért néha gondolkodni sem ártana! Mitől lett rossz az a motorbeállítás hirtelen amivel eddig működött az autó? Unatkozott és szórakozásból eltekergette? Annyit mondtak neki hogy az alap beállítással van a gond, ergo amit megtanult az nem ott van ahol eddig na akkor találd ki.

Jasper
#7 Jasper 2016. június 19. 17:57  
hammertime:
Amikor Rosbi nyer mindig utólag kiderül mekkora problémái voltak.:)

A minap nyilatkozott olyat a mezőny legkisebb egójú Twitter Hercege, hogy ő milyen igazságtalanul van technikai szempontból alábecsülve. Soha jobbkor!

hammertime
#6 hammertime 2016. június 19. 17:49  
F1890:
sztem sem biztos h ekkora űrtechnológiát egy emberre bízzunk, de láthatjuk h ez néha viszont izgalmakat okoznak. rózbinak is volt már ilyen baja múltkor lehet ő most ezért tudta megoldani. hamilton viszont nagyon beégette magát a hétvégén. egyrészt a technikai felkészültségét próbálta megvédeni a hétvége elején h csak a fontosakat jegyzi meg, a másik meg a túlzott magabiztosság. jól írta a 2-es hszben h nem készült fel hamilton erre a hétvégére eléggé.

Igen, ez a hétvége most totál betli volt tőle, amit lehetett elcseszett, nincs ezen mit szépíteni. De amúgy sokszor volt már ez, szájkarate, pofáraesés, aztán össze szokta kapni magát és nyer gyorsan párat.:)

hammertime
#5 hammertime 2016. június 19. 17:47  

Amikor Rosbi nyer mindig utólag kiderül mekkora problémái voltak.:)

F1890
#4 F1890 2016. június 19. 17:46  

sztem sem biztos h ekkora űrtechnológiát egy emberre bízzunk, de láthatjuk h ez néha viszont izgalmakat okoznak. rózbinak is volt már ilyen baja múltkor lehet ő most ezért tudta megoldani.
hamilton viszont nagyon beégette magát a hétvégén. egyrészt a technikai felkészültségét próbálta megvédeni a hétvége elején h csak a fontosakat jegyzi meg, a másik meg a túlzott magabiztosság. jól írta a 2-es hszben h nem készült fel hamilton erre a hétvégére eléggé.

HannaLill
#3 HannaLill 2016. június 19. 17:42  

Meg kellene előbb tanulni a dolgokat és csak utána kellene elmenni zülleni :):):) erre mondják aki hülye az haljon meg.

Brundle
#2 Brundle 2016. június 19. 17:42  

Hamolton nagyott bukott a hétvégén. Nem pontokban, hanem megítélésben... Egyértelmű, hogy nem készült a versenyre, úgy volt vele, hogy majd megoldja ő ösztönből. Esett-kelt, bénázott... Jobban járt volna, ha leszervez valami gyorsulási versenyt a beszívott haverokkal L.A.-ben, mert ez nem F1-es szint volt.

Mendez
#1 Mendez 2016. június 19. 17:29  

"valójában az élen haladó Nico Rosberg is szembesült ugyanezen problémákkal, de neki sikerült önállóan is megoldást találnia rá."

No comment.......

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál