Lauda: Verstappennel a Red Bull párosa lesz olyan jó, mint a Mercedesé

írta: M4Sport
2016. május 14. 09:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

Miközben Helmut Marko igyekszik csökkenteni a terhet Max Verstappen vállán, Niki Lauda máris amiatt aggódik, hogy a Red Bullnak olyan ütőképes párosa lesz, mint a Mercedesnek.

Bár az élen továbbra is a Mercedes és a Ferrari versenyzői között folyik a küzdelem, a barcelonai hétvégén legalább akkora figyelem övezi Max Verstappen minden mozdulatát, mint Nico Rosbergékét. A Red Bull Szocsi utáni hirtelen versenyzőcseréje állandó beszédtémát jelent a paddockban, és ez egyúttal nyomásként is nehezedik az ifjú hollandra.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója ezt a nyomást próbálja csökkenteni. „Nyugodtan kell felkészülnie. Nem kell feltétlenül legyőznie Ricciardót, de azonos szinten kell teljesítenie. A csapat számára fontos ez” – nyilatkozta az ORF1 tévécsatornának.

Majd hozzátette, nem osztja azok véleményék, akik szerint túl korai volt a 18 esztendős tehetség A-csapatba emelése. „Jól emlékszem még arra, hogy folyton azt kellett hallgatnom, hogyan hozhattunk az F1-be egy 17 évest. Aztán nem sokkal később jöttek a dicshimnuszok, és az FIA gáláján három díj Verstappennél landolt. Ha nem tudtuk volna pontosan, milyen erős mentálisan, milyen jó képességű, nem léptük volna ezt meg. Hosszú távon is bírnia kell ezt a nyomást. Világbajnok akar lenni, most pedig itt az alkalom, hogy megmutassa, valójában mire lehet képes.”

A Verstappennel szembeni elvárásokról sokat elárul ugyanakkor, hogy Marko honfitársa és barátja, Niki Lauda mindeközben nem annyira örül a holland előléptetésének. Mégpedig azért, mert úgy érzi, a Red Bull párosa mostantól már vetekszik a Mercedesével!

„Helyes döntést hoztak. Helmutnak csak egy indokra volt szüksége, hogy tesztelhesse a fiatal Verstappent, akit 17 évesen hozott az F1-be. Most két ütközés volt az indok, és ezzel cserélhettek” – magyarázta a háromszoros bajnok. „Most az a kérdés, mire lesz képes Verstappen Ricciardo ellen. Ha sikerül legyőznie, és ha Verstappen hozza, amit várnak tőle, akkor aggódom. Helmutnak ugyanis így 2017-re ugyanolyan csúcspárosa lesz, mint amit Lewis és Nico alkot. Kockázatos útra tévedt, és a következő versenyeken kiderül, hogy ez lesz-e a helyes út.”

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

sába
#4 sába 2016. május 14. 13:37  

El kell ismernem, én is fanyalogtam, amikor ezt a dedóst behozták a sorozatba. Viszont az idő Markot igazolta, helye van itt a srácnak. Aki meg nem látja benne a klasszist, az szimplán csak vak, vagy elvakultan utálja a gyereket.

sába
#3 sába 2016. május 14. 13:34  
Masters_Of_Hardcore:
Ilyenkor nyugi van, Kvyatot meg lehet kiidegelték :D Szimpatikus csapat... a-ha... :)

Nem hiszem, hogy amikor beültették Vettel helyére, nagyobb nyomást gyakoroltak rá, mint most Vertsappenre.

Masters_Of_Hardcore
#2 Masters_Of_Hardcore 2016. május 14. 12:25  

Ilyenkor nyugi van, Kvyatot meg lehet kiidegelték :D Szimpatikus csapat... a-ha... :)

Jadeite
#1 Jadeite 2016. május 14. 11:54  

„Nyugodtan kell felkészülnie. Nem kell feltétlenül legyőznie Ricciardót, de azonos szinten kell teljesítenie." - igazán jófej, végül is nem helyez nagy nyomást a gyerekre, nem kell legyőznie, ’csak’ azonos szinten kell teljesítenie a pilótával, aki már 3. éve ott van és első évében szarráverte Vettelt...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"