„Legalább alázatosabbak lettünk…”

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. január 12. 12:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Noha elsősorban a vártnál gyengébb eredményekről és a műszaki hibákról marad emlékezetes, a McLaren-Honda nagyon sokat tanult a 2015-ös évben, a csapattagok pedig sokkal alázatosabbá váltak – jelentette ki a versenyigazgató, Éric Boullier.

A McLaren és a Honda dolgozói is sejtették, 2015-ben nem tudják megismételni a múlt sikereit, végül azonban nemhogy lemásolni, megközelíteni sem tudták korábbi eredményeiket: a csapat mindössze 27 pontot szerzett, és csak az utolsó pillanatban megmenekülő Manor-istállót győzte le a gyártók bajnokságában. A folyamatos nehézségek ellenére a csapattagok rendre hangot adtak optimizmusuknak, Boullier pedig utólag is inkább a „jóra” akar emlékezni.

„A McLaren egy nagy csapat, a Honda pedig egy nagy cég; mindkettőnek komoly hagyományai vannak. Nagyon nehéz megőrizni a bizalmat és a hitelességet az emberek szemében. Ez tényleg egy kemény feladat” – kezdi az Autosportnak nyilatkozó francia szakember. „De láthattuk, hogy tavaly sikerült lefektetni az alapokat. Furcsa, de a sok rossz dolog valamilyen szinten jó volt a McLaren számára, hiszen alázatosabbá váltunk, és most a hangulat is jobb a csapatban” – folytatja.

„Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az emberek izgatottak voltak az eredmények miatt, hiszen azok mindenkinek csalódást okoztak, de a hangulat, az emberek elszántsága és az egyetértés most tényleg magas szinten van” – magyarázza, majd amikor megkérdezik, miért ennyire jó a hangulat, miközben az eredmények kiábrándítóak voltak, gyorsan rávágja: „Ezekben az esetben vagy megsemmisül a teljes rendszer, vagy mindenki újra tudja építeni magát. Azt hiszem, a McLaren most sikeres átszervezte önmagát!”

Boullier – aki Forma-1-es pályafutása legnehezebb szezonjának nevezte a tavalyit – később elismerte, a 2016-os év kezdete előtt komoly nyomás nehezedik a csapattagok vállára, hiszen az előző idényben elért eredményeknél mindenképpen jobbakat kell szállítaniuk, a közvélemény pedig el is várja tőlük, hogy javuljanak; főleg az ezzel kapcsolatos hangzatos nyilatkozatok után. „Mindenki érzi ezt a nyomást! Először is, a győzni akarás miatt van rajtam nyomást, és azt hiszem, másféle nyomásra már nincs is szükségem” – zárta gondolatát a rutinos sportvezető.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#4 GreenHonda 2016. január 12. 19:26  
albutr:
gondolom január végén-február elején lehetnek.

Azért kérdem mert ilyenkor már mindig tudtunk legalább 5-6 bemutató dátumot, most meg semmi.

albutr
#3 albutr 2016. január 12. 18:11  
GreenHonda:
Amúgy nem jönnek már az autóbemutatók, vagy mi lesz?

gondolom január végén-február elején lehetnek.

GreenHonda
#2 GreenHonda 2016. január 12. 17:22  

Amúgy nem jönnek már az autóbemutatók, vagy mi lesz?

Tasi-r
#1 Tasi-r 2016. január 12. 14:27  

Azt majd meglátjuk a tesztek után

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra