„Legalább már harcolhatunk”

írta: M4Sport
2016. augusztus 09. 13:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Egyértelmű, hogy a McLaren-Honda fejlődött 2015 óta, előrelépésük egyik legpozitívabb hozadéka pedig az, hogy a versenyzők már harcolhatnak ellenfeleikkel – véli Jenson Button, kinek véleménye szerint a további javuláshoz nemcsak a motorpartnernek kell összekapnia magát…

A McLaren már az első 12 verseny alatt több pontot gyűjtött, mint az előző szezonban, és a bajnokságban is előkelőbb pozíciót foglal el: jelenleg hetedikek a tabellán (és csak három pont választja el őket a Toro Rossótól), míg 2015-ben a kilencedik helyen szerénykedtek a nyári szünet alatt. A versenyzők azonban nemcsak a jobb eredmények miatt örülnek a fejlődésnek.

„Minél közelebb vagy az elsőhöz, annál jobb! Most legalább már harcolhatunk a többiekkel” – mutatott rá egy, a pilóták számára fontos tényezőre 2009 világbajnoka, aki egy éve nemcsak a pontszerzéstől, hanem a test-test elleni csatáktól is messze volt. „Korábban gondunk volt a hatékonysággal, és mindenki lehagyott minket. Most ez rendben van. Jelenleg az a gond, hogy nagyon nehezen tudunk előzni a csaták során, mert hiányoznak bizonyos dolgok” – tette hozzá.

A középmezőnyben való csatározás persze nem új Button számára, hiszen csapata 2013-ban és 2014-ben is itt tanyázott (akkor még Mercedes-motorokat használtak). 2009-es bajnoki címe, és az azt követő viszonylag sikeres évek után ez meglehetősen rosszul érintette a brit klasszist. „Nehéz… sok versenyző eligazolt ezalatt, és néhányak esetében működött a dolog, mert beültek egy olyan autóba, ami nyer, sőt folyamatosan nyer. Mi most hullámvölgyben vagyunk. Leginkább 2013 volt nehéz az azt megelőző sikeres szezonok miatt, hiszen arra az évre is jó teljesítményt jósoltunk” – magyarázta.

Idén azonban elmondása szerint sikerült visszatalálniuk a helyes útra, igaz, ő is nagyon jól tudja, hosszú út áll még előttük, és a komolyabb előrelépéshez nemcsak a Hondának kell fejlődnie. „A jó úton járunk, ez egyértelmű. De ha összevetjük a csapatot a Red Bull-lal, akkor látjuk, hogy aerodinamika tekintetében is le vagyunk maradva. Nagyon jó az autójuk, és mindannyian tudjuk, hogy a Mercedeshez képest az ő motorjuk sem olyan erős, szóval a csapat jó mérce lehet számunkra. Jól haladunk, de addig nem lehetsz elégedett, míg nem vagy ott az élmezőnyben. Egyértelmű, hogy nem vagyunk, de bízom abban, hogy jövőre ismét előrelépéseket tesz a csapat” – mondta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Valtteri Bottas

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához

62016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni