Legendák adtak tanácsot Webbernek

írta: M4Sport
2016. október 17. 16:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

A versenyzéstől való végleges visszavonulását a múlt héten bejelentő Mark Webber nemrég elárulta, két korábbi világbajnokkal is „érdekes beszélgetéseket folytatott” és mindketten „remek tanácsokkal látták el” mielőtt eldöntötte, szögre akasztja a bukósisakot.

Webber múlt csütörtökön közölte a nyilvánossággal, 2017-ben egyik versenysorozatban sem vesz részt, az idei szezon végén ugyanis a megbízhatósági világbajnokság (WEC) mezőnyének is búcsút int és a jövőben már inkább a Porsche nagyköveteként dolgozik. Ezzel párhuzamosan megtartja televíziós szakértői munkáját és a Red Bullnál is folytatja PR-tevékenységét.

Bejelentése után részt vett a WEC japán futamán, ahol természetesen a döntéséről és annak hátteréről is faggatták. Az egyik beszélgetés során elárulta, hosszú hónapokig gondolkodott, mielőtt elhatározta, végleg szögre akasztja a bukósisakot, ebben az időszakban pedig nem akárkiktől kapott tanácsokat. „A csapatomnak sok mindent elmondtam Belgiumban. A döntés akkor még nem volt végleges, de jeleztem, hogy az év végén lehetnek változások” – kezdte nyilatkozatát.

„Az előző hónapokig azonban semmi sem volt kőbe vésve. A profi karrier befejezése egy igen komoly döntés, de olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy a sport két legendájától is tanácsot kérhettem az időzítést illetően. Ahogy az ember idősödik, úgy változik a hozzáállása, és az is, mely dolgok a legfontosabbak az életében. Ahogyan a Forma–1-es visszavonulás esetében is, ezúttal is jó, hogy én magam dönthettem a távozás mellett” – magyarázta, majd megnevezte „segítőit”.

„Volt egy nagyon jó beszélgetésem Niki Laudával Bahreinben az F1-es hétvége során. Szóba került az élet, és az is, hogyan lehet ezt végigcsinálni, és ő roppant nyitott volt. Nagyszerű tanácsokat kaptam tőle, és Sir Jackie Stewarttól is. Ez egy nagyon komoly döntés, egy olyan döntés, amit az embernek saját maga miatt kell meghoznia” – jelentette ki határozottan.

Bár Webbernek több nagy balesete is volt hosszú autóversenyzői pályafutása során (emlékezetes marad például az 1999-es Le Mans-i 24 óráson, a 2003-as Brazil Nagydíjon, vagy a 2010-es Európa Nagydíjon történt) most elismerte, a legutóbbi – amit 2014-ben szenvedett el a WEC brazil hétvégéjén – egyfajta „fordulópont” volt életében és karrierjében egyaránt.

„Az a baleset szörnyű volt a feleségemnek, édesanyám pedig onnantól kezdve már nem élvezte a versenyeimet. Nagyon szerencsés voltam. Erőteljes becsapódás volt, és korábban egyik baleset után sem tartott ennyi ideig, hogy újra talpra álljak. Nagyon önző szakma a mienk, de ezeket is figyelembe vettem. És az utóbbi időben volt, hogy megfordult a fejemben, miért ülök még autóba? Amikor az ember felteszi magának ezt a kérdést, akkor itt az idő, hogy abbahagyja” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”

22016.10.27. 20:52

Verstappen: A rádióban arrogánsnak tűnhetek…

"Szerintem ki fogom venni a rádió gombot!"