Lehet még csapatutasítás a Mercedesnél?

írta: M4Sport
2016. május 31. 08:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kivételes helyzet volt, mégsem zárható ki, hogy a Mercedes a jövőben is a csapatutasítás eszközéhez nyúl – véli Lewis Hamilton.

A németek a Monacói Nagydíj 16. körében utasították az akkor még a második helyen haladó Nico Rosberget, engedje el jóval gyorsabb tempóra is képes csapattársát, hogy megpróbálhasson fölzárkózni az egyre távolodó Daniel Ricciardóra. A fékek hőmérsékletével és a gumik tapadásával küszködő bajnoki éllovas belátta, hogy nincs esélye emelni a tempón, ezért az első kanyar kigyorsításánál szabad utat engedett Lewis Hamiltonnak.

Bár a Mercedes 2014 óta mindent megtesz azért, hogy két versenyzője teljesen szabadon versenyezhessen egymással, Rosberg és Hamiton pedig riválisként aligha tesznek egymásnak szívességet, a csapat döntése ezúttal mégis ésszerű volt: végül ennek köszönhették futamgyőzelmüket.

Rosberg a verseny után elárulta, ő is természetesnek vette a kérést, miközben Hamilton jelezte, nem ő követelte ki csapatától társa félreállítását. „Nem kért ilyesmit, még csak annyit se mondott, hogy feltartja őt” – erősítette meg Paddy Lowe.

Toto Wolff hozzátette, most csak a rendkívül helyzet kényszerítette ki belőlük Rosberg félreállítását. „Tartozunk annyival a sportágnak, hogy elengedjük a pórázukat.”

Hamilton mindazonáltal épp a monacói futam előtt beszélt arról, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a Mercedes barcelonai ütközésük megismétlődésétől tartva a csapatutasítás eszközéhez nyúljon. „Ha még egyszer történne egy ütközés, akkor biztosra veszem, hogy így járnának el” – mondta a címvédő. „Szóval minden esély megvan arra, hogy megtörténjen. De mindent meg fogunk tenni, hogy ne így legyen. Végső soron azért fizetnek minket, hogy versenyezzünk. A versenyzést nem tilthatják meg nekünk. Nem akarunk ütközni, célba akarunk érni. Több mint ezer emberérnek tartozunk felelősséggel, mind azt várják tőlünk, hogy pontokat szerezzünk.”

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

T.L.G
#6 T.L.G 2016. május 31. 20:36  
blackmore:
Ezzel a Merci egyértelművé tette, hogy Hamiltont favorizálják, és amíg ő ott van, addig Rosberg nem lesz náluk világbajnok. Rosberg helyében én nem engedtem volna el.

Én pont azt mondom, hogy ezzel a Mercedes nem tett egyértelművé, csak azt, hogy nem hagyják, hogy az egyik pilótájuk a másik problémája miatt a középmezőnyben végezzen. Ez viszont teljesen érthető.

blackmore
#5 blackmore 2016. május 31. 18:00  
Raikkönen:
Rosberg teljesen jól döntött, amikor elengedte Hamiltont.Ne felejtsük el, hogy míg a britnek 18 végéig van szerződése, Niconak még nincs...ha most arcoskodott volna, akkor nehezebb helyzetbe hozza magát a tárgyalásoknál, sőt lehet hogy a csapat is úgy dönt hogy nem kell a feszkó és hoznak egy fiatalt. Hamilton pedig brutál jól ment a hétvégén, azért majdnem 50 kört menni az ultralágy gumin nem kis teljesítmény :D

Ezzel a Merci egyértelművé tette, hogy Hamiltont favorizálják, és amíg ő ott van, addig Rosberg nem lesz náluk világbajnok. Rosberg helyében én nem engedtem volna el.

continental
#4 continental 2016. május 31. 12:29  
Raikkönen:
Rosberg teljesen jól döntött, amikor elengedte Hamiltont.Ne felejtsük el, hogy míg a britnek 18 végéig van szerződése, Niconak még nincs...ha most arcoskodott volna, akkor nehezebb helyzetbe hozza magát a tárgyalásoknál, sőt lehet hogy a csapat is úgy dönt hogy nem kell a feszkó és hoznak egy fiatalt. Hamilton pedig brutál jól ment a hétvégén, azért majdnem 50 kört menni az ultralágy gumin nem kis teljesítmény :D

Szerintem meg jobban járt volna,ha nem enged.
Tegyük fel, kevesebb ponttal kap ki év végén,mint amit most hozott rajta Ham,akk kb. kitörölheti az új szerződésével.
Én a helyében mindent megtennék,h idén vb legyen,aztán ha a merci nem.hosszabbít,max elmegy a ferkába,de legalább vb-ként.

Raikkönen
#3 Raikkönen 2016. május 31. 09:42  

Rosberg teljesen jól döntött, amikor elengedte Hamiltont.Ne felejtsük el, hogy míg a britnek 18 végéig van szerződése, Niconak még nincs...ha most arcoskodott volna, akkor nehezebb helyzetbe hozza magát a tárgyalásoknál, sőt lehet hogy a csapat is úgy dönt hogy nem kell a feszkó és hoznak egy fiatalt.
Hamilton pedig brutál jól ment a hétvégén, azért majdnem 50 kört menni az ultralágy gumin nem kis teljesítmény :D

Konszpiresiszeoriz
#2 Konszpiresiszeoriz 2016. május 31. 09:27  
trialboj:
Azért nem bánnánk ha több ilyen nem lenne. Én pont letojom a csapatérdeket, sosem drukkoltam csapatnak. Előzzék meg egymást ahogy sikerül, és úgy elfogadom hogy nyertek. Ugyanakkor az ilyen esetek tényleg neccesek, de privát vb szempontból ez ugyanolyan verseny mint a többi, ahol most az éllovasuknak kárára hoztak döntést. Hammer nem valószínű hogy ennyire eggyütműködő lenne. Én azt mondom, ő minden megígérne hogy még pár kör stb, és menni fog, de lehet tévedek és már ő is érettebb lett. Ezt az esetet betudhatjuk annak hogy Hammernek több problémája volt, és így törlesztettek kicsit. Ugyanakkor Rózi balfaszkodása az utolsó métereken nonszensz volt. Azt nyilatkozta hogy nem maradt már tapadás, de szerintem hamarabb vette el mint kellett volna. És az a 2 pont még nagyon nagyon fájhat a vége fele.

Valószínű Rosberg úgy gondolta befutnak 2-3 sorrendben és az jó a bajnokság szempontjából rá nézve. Hogy miért nem működött alatta a Merci? Rejtély!

trialboj
#1 trialboj 2016. május 31. 08:57  

Azért nem bánnánk ha több ilyen nem lenne. Én pont letojom a csapatérdeket, sosem drukkoltam csapatnak. Előzzék meg egymást ahogy sikerül, és úgy elfogadom hogy nyertek. Ugyanakkor az ilyen esetek tényleg neccesek, de privát vb szempontból ez ugyanolyan verseny mint a többi, ahol most az éllovasuknak kárára hoztak döntést.

Hammer nem valószínű hogy ennyire eggyütműködő lenne. Én azt mondom, ő minden megígérne hogy még pár kör stb, és menni fog, de lehet tévedek és már ő is érettebb lett.

Ezt az esetet betudhatjuk annak hogy Hammernek több problémája volt, és így törlesztettek kicsit.

Ugyanakkor Rózi balfaszkodása az utolsó métereken nonszensz volt. Azt nyilatkozta hogy nem maradt már tapadás, de szerintem hamarabb vette el mint kellett volna. És az a 2 pont még nagyon nagyon fájhat a vége fele.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Valtteri Bottas

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához

62016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni