Lesz-e csapatutasítás? Döntött a Mercedes!

írta: M4Sport
2016. július 07. 15:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes pilótái a folytatásban is szabadon versenyezhetnek egymással, a csapat azonban szorosabb házon belüli szabályokat fog alkalmazni, vagyis, ha ütköznek a versenypályán, újra fontolóra vehetik a csapatutasítás alkalmazását.

A spanyol futam már az első körben véget ért a stuttgartiak számára, Ausztriában pedig az utolsó pillanatok hozták el a drámát: bár Spielbergben mindkét autójuk befejezte a versenyt (sőt, Lewis Hamilton meg is nyerte azt), pilótáik ismét ütköztek a győzelemért folyó küzdelem hevében. A gyár sportigazgatója, Toto Wolff az eset után jelezte, kezd elege lenni a versenyzők kakaskodásából.

A csapat vezetői, Wolff és Paddy Lowe csütörtök délelőtt, az istálló főhadiszállásán beszélték át az esetet pilótákkal, néhány perccel ezelőtt pedig kiadtak egy hivatalos közleményt, melyben tudatták a nyilvánossággal, egyelőre nem fognak csapatutasítást alkalmazni (korábban ez is felmerült, hiszen mindenképpen meg akarták zabolázni a „rendetlenkedőket”), azaz hagyják, hogy Hamilton és Nico Rosberg szabadon küzdjön egymással a versenypályán.

A közlemény kiemeli, a Mercedes szenvedéllyel tekint a sportra, melynek a pilóták közötti versengés képezi az alapját, ebbe pedig nem szeretnének belerondítani, de azt is aláhúzza, hogy a feleknek tiszteletben kell tartaniuk csapatukat és annak értékeit. Szó esik egy szigorított házon belüli egyezményről is, melynek értelmében az újabb incidens „keményebb következményeket” von majd maga után. A versenyzők sorsa tehát „saját kezükben van”.

Bár azt nem fejtik ki, mit jelentenek a keményebb következmények, nem nehéz kitalálni, hogy a harmadik balesettel végződő incidens esetén ismét szóba kerül majd a csapatutasítás (és feltehetően valamilyen formában alkalmazzák is, ahogyan arra nemrég Niki Lauda is utalt), vagy „büntetéssel” sújtják majd az általuk vétkesnek ítélt pilótát.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Sebees
#4 Sebees 2016. július 08. 09:39  

Rosberg rájöhetne hogy a keménykedés nem az ő műfaja, ami nem megy ne erőltessük. Sunyin nem lehet keménynek lenni mert a kettő ellent mond egymásnak.

deze75
#3 deze75 2016. július 07. 18:21  
s60pcc:
Egyem meg....tényleg?

Egyed!

s60pcc
#2 s60pcc 2016. július 07. 18:05  
deze75:
Szó esik egy szigorított házon belüli egyezményről is, melynek értelmében az újabb incidens „keményebb következményeket” von majd maga után. A versenyzők sorsa tehát „saját kezükben van” Sorry de nem versenyzőket akartatok írni...csak versenyző (Nico)..csak az Ő szamara volt eddig is és ezután is regula.

Egyem meg....tényleg?

deze75
#1 deze75 2016. július 07. 17:35  

Szó esik egy szigorított házon belüli egyezményről is, melynek értelmében az újabb incidens „keményebb következményeket” von majd maga után. A versenyzők sorsa tehát „saját kezükben van”


Sorry de nem versenyzőket akartatok írni...csak versenyző (Nico)..csak az Ő szamara volt eddig is és ezután is regula.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”