„Lewist sosem szabad leírni”

írta: M4Sport
2016. augusztus 25. 18:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapattárs hátrasorolásos büntetése semmin sem változtat – jelentette ki Nico Rosberg, aki nem érzi, hogy extra nyomás került a vállára Lewis Hamilton büntetése miatt, ami a Belga Nagydíj egyértelmű favoritjává tette őt.

Bár még csak a sajtónapnál tartunk, az már biztos, hogy a pontverseny éllovasának a mezőny végéről kell indulnia, a Mercedes ugyanis több erőforrásegységet is kicserél autójában. Látva a stuttgartiak erőfölényét (idén csak azt a versenyt nem nyerték meg, melyen pilótáik összeütköztek), ezzel Rosberg vált a futam egyértelmű favoritjává – a német azonban óvatosan kezeli a helyzetet.

A hétvége előtt kiemelte, a Forma–1-ben semmit sem szabad biztosra venni, még akkor sem, ha valóban neki áll a zászló. „Ez az egész semmit sem változtat a rajtam lévő nyomáson. Mindenképpen a lehető legtöbbet szeretném kihozni a versenyből. Nyerni akarok” – nyilatkozta. „Persze tisztában vagyok Lewis balszerencséjével, és azzal, hogy így könnyebb lehet a dolgom, hiszen továbbra is ő a legnagyobb közvetlen ellenfelem” – tette hozzá, majd figyelmeztette a jelenlévőket.

„Ennek ellenére a hétvége komoly kihívás lesz, főleg ha felelevenítjük a négy héttel ezelőtti versenyt, melyen a Red Bullok mögött értem célba. Szóval, le kell győznöm az összes ellenfelet és Lewist is, hiszen vele mindig számolnod kell. Nem látom, hogy egy kis szerencsével, például egy biztonsági autós fázissal miért ne tudna gyorsan felzárkózni a mezőny végéről. Főleg egy olyan pályán, ahol eléggé egyszerű előzni” – magyarázta a német.

Rosberg igyekezett egyértelművé tenni, egyelőre azzal sem foglalkozik, hogy a Red Bull versenyzői, vagy a többi rivális adott esetben fontos pontokat lophat Hamiltontól, aki egyelőre 19 egységgel vezeti a tabellát. „Nem foglalkozom ezzel, mert azt akarom, hogy megnyerjük a versenyt, legyőzve a Red Bullt és a többi ellenfelet. A pontokat még nem számolgatom” – mondta.

A bajnoki esélyek szempontjából roppant fontosnak ígérkező hétvégére egyébként „teljesen felfrissülve” készül a háromhetes nyári pihenő után. „A nyáron is edzettem, hiszen ez egy jó lehetőség, hogy megtartsam a formám, és egyébként is szeretem. Nem voltak futamok, szóval a fennmaradó szabadidőt a családommal töltöttem. Csodás volt, szerencse, hogy ennyit lehettem a feleségemmel és a kislányommal. Beletelt pár napba, hogy megemésszem a hockenheimi futamot, mert nagy csalódás volt, de egy idő után nem gondoltam a versenyzésre, csak élveztem a szabadidőt. Most sem foglalkozom a múlttal, csak azzal, hogy ismét van egy lehetőségem a győzelemre!”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

72016.10.24. 12:32

Fény derült Räikkönen elszúrt kerékcseréjének okára

"A zöld jelzést megkaptam, és ilyenkor persze, hogy elindulok"

52016.10.24. 11:36

Jött, de ki hívta? – Verstappen hatalmas bakival is a „verseny embere” lett

„Tíz másodperccel előtte közölte: »Jövök a boxba!« De akkor már a boxutcában volt!