Lowe ferraris szerződése helyett Allison köt ki a Mercedesnél?

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 11. 22:16
FOTÓ: ©xpbimages.com

Miközben Paddy Lowe cáfolta, hogy a Ferrarihoz tartana, a legfrissebb pletykák szerint az olaszok volt technikai igazgatója, James Allison ezzel szemben kiköthet a bajnokcsapatnál.

Már hónapokkal ezelőtt felröppent a pletyka, miszerint a Mercedes jelenlegi technikai vezetője, Paddy Lowe nem kívánja meghosszabbítani hamarosan lejáró szerződését a németekkel, s helyette kacérkodik a gondolattal, hogy a Ferrari technikai igazgatója legyen. Egyes források azt is tudni vélték, hogy a Scuderia mesés fizetésről szóló ajánlatot tett neki.

A BBC-nek most viszont (újra) cáfolta, hogy csapatváltáson törné a fejét. „Ez egy fantasztikus csapat, az elmúlt három évben hihetetlen munkát végzett, sok rekordot megdöntöttünk. Jobban élvezem ezt a munkát, mint pályafutásom során bármikor” – jelentette ki az 52 esztendős szakember.

Azt nem tagadta, hogy közeledik jelenlegi szerződésének végéhez, arra a kérdésre viszont, hogy a Ferrari valóban felvette-e vele a kapcsolatot, „nemmel” felelt. Azt is megkérdezték tőle, szeretne-e a Ferrarinál dolgozni. „Erre a kérdésre nem tudok válaszolni” – mondta.

A Ferrarinál többször is hangsúlyozták a vezetők, hogy a Német Nagydíj előtt távozó James Allisont nem kívánják nagy névvel pótolni, elégedettek a helyére ültetett motormérnök, Mattia Binotto személyével, valamint a csapat „horizontális” átszervezésével. Egy Lowe-kaliberű szakemberre ugyanakkor sokak szerint nagy szükségük lenne az olaszoknak, ráadásul ily módon ellenfelüket is gyengíthetnék.

A sors furcsa fintora lenne, ha ehelyett Allison csatlakozna a Mercedeshez. A hírek szerint tudniillik erre is van esély. A kényszerszabadságát töltő brit számos istállótól kapott ajánlatot maranellói távozása után, ám úgy hírlik, mind a Renault, mind a Red Bull, mind pedig a Williams kosarat kapott tőle. Két lehetőség állhat még előtte: a Mercedes és a McLaren.

A BBC Toto Wolffot kérdezte arról, elképzelhetőnek tartja-e Allison szerződtetését. Csak annyit felelt, nem kommentálhatja a kérdést. A McLarennél eközben állítólag csak abban az esetben lehet esélye Allisonnak, ha Ron Dennis távozik a csapat éléről (és a hírek szerint ennek egyre nagyobb a valószínűsége). Ennek oka, hogy mielőtt Allison visszatért volna a Ferrarihoz, 2013-ban Dennis is szerette volna szerződtetni őt, ám nemet mondott neki.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Go.Michael
#4 Go.Michael 2016. november 11. 23:09  

Hát, én ebből nagyon nem azt szűröm le hogy Lowe cáfolja a ferraris felvetést. :D Tipikus nyilatkozat, élő szerződése van, világbajnokság még nyitott, mi mást nyilatkozhatna? Amikor először felvetődött az ötlet arra gondoltam erre akkora a sansz mint 2x megnyerni a lottót egymás után, de így ezeket a nyilatkozatokat olvasva, egyszer essen már le egy siker a ferrarinak is.

Allison pedig a merciben megmutathatja, hogy valóban jó mérnök-e.

andrea1
#3 andrea1 2016. november 11. 23:06  
Zasalamel:
Októberben még arról beszéltek h a RB-nál köt ki.

Amit Marko azt hiszem cáfolt is. Meg oda minek ?

F1890
#2 F1890 2016. november 11. 23:01  

igazolják már le paddyt könyörgöm :D

egyedül benne bízok mindközül :D

Zasalamel
#1 Zasalamel 2016. november 11. 22:26  

Októberben még arról beszéltek h a RB-nál köt ki.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél