Lowe reagált a ferraris pletykára

írta: M4Sport
2016. szeptember 16. 10:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem kellett sokat várni arra, hogy az érintett, Paddy Lowe is kommentálja a Ferrarival kapcsolatos pletykákat. A Mercedes technikai igazgatója Szingapúrban igyekezett egyértelműé tenni, nagyon jól érzi magát jelenlegi munkaadójánál.

Az elismert brit szakember szerződése állítólag az idei év végén jár le, adott esetben tehát „szabad préda lehet” az ellenfeleknek. Több olasz és spanyol forrás szerint a Ferrari már fel is figyel rá, és tesz is egy próbát a megszerzésére. Egy hasonló kaliberű vezető érkezésére egyébként nagy szükségük volna, miután saját technikai igazgatójuk nemrég távozott.

A híresztelésekről csütörtökön az olaszok pilótája, Sebastian Vettel is szót ejtett. Elmondta, ha egy olyan szakember, mint Lowe elérhetővé válik, a csapatoknak azonnal fontolóra kell venniük a szerződtetés lehetőségét, majd gyorsan hozzátette, tudomása szerint a brit nem elérhető.

Nem sokkal később magát az érintettet is felkeresték, aki nyilatkozatában egyértelművé tette, nem áll szándékában elhagyni a címvédő csapatot és egyúttal a Ferrari érdeklődésével kapcsolatos pletykákat is cáfolta. „Nem tárgyalok a Ferrarival, és ők sem tárgyalnak velem” – mondta az Auto Bild Motorsportnak. „Boldog vagyok ott, ahol most vagyok. Egy nagyszerű csapattal dolgozom. Remek emberek vesznek körül. Nagyon jól kijövök Toto Wolff-fal. Nincs ok a váltásra” – tette hozzá.

A Mercedest 2013 óta erősítő technikai igazgató egyébként sem híres a gyors munkaváltásokról, 1987 óta ugyanis mindössze három F1-es istállónál dolgozott. A királykategóriába a Williamsszel érkezett, ahonnan 1993-ban igazolt a McLarenhez. A wokingiakat kereken két évtizedig segítette, mielőtt elfogad a Mercedes gyári alakulatának ajánlatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa