Magnussen a McLarennel viccelt – megharagudtak rá…

írta: M4Sport
2016. április 16. 08:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapat korábbi versenyzője, Kevin Magnussen nemrég egy általa viccesnek tartott képet osztott meg közösségi oldalán, sok McLaren-szurkoló azonban rossz néven vette a tréfát, ami érzésük szerint a brit alakulat ellen irányult.

Magnussen ma már a Renault gyári pilótája, ám hosszú évekig szoros kapcsolat fűzte a McLarenhez, hiszen a csapat versenyzői akadémiáján edződött, majd első Forma–1-es szezonját is náluk teljesítette (2014-ben). Az együttműködés 2015-ben ért véget, ráadásul nem túl baráti módon, a McLaren ugyanis pont a versenyző születésnapján közölte, már nem tart igényt tesztversenyzői szolgálataira. Emiatt kétségtelenül maradtak tüskék a fiatal pilótában…

Hogy mindennek volt-e köze ahhoz a tréfásnak szánt üzenethez, ami Magnussen közösségi oldalán jelent meg, azt nehéz megmondani, a McLaren szurkolói azonban kiakadtak a kép láttán, ami egy három keréken guruló Ferrarit ábrázolt „még mindig gyorsabb, mint a McLaren” felirattal. Az „ügy” akkora visszhangot kapott, hogy a Renault versenyzőjének még magyarázkodnia is kellett miatta.

„Elfelejtettem, hogy még mindig vannak McLaren-szurkolók, akik követnek a közösségi oldalakon” – mondta a fiatal dán az Ekstra Bladetnek. „Kicsivel dühösebbek voltak, mint vártam. Láttam, hogy valaki megosztotta ezt a képet, és viccesnek tartottam. Azért gondoltam így, mert a Ferrari akkoriban nevetségesen gyors volt a többiekhez képest. Sokan azonban azt gondolták, a McLarennel viccelődöm. Ráadásul, lehet nem is volt annyira vicces, mint gondoltam” – tette hozzá.

A történet iróniája, hogy egyelőre Magnussen jelenlegi csapata sem tartozik a leggyorsabbak közé, ez azonban őt egy kicsit sem zavarja, hiszen jól tudja, a Renault átmeneti évként gondol 2016-ra, és hosszabb távú tervekkel érkezett a királykategóriába. „Az autónk alapvetően jó, persze tudjuk, hogy még nem elég gyors. Hosszú távú tervekkel rendelkezünk, hiszen tudtuk, hogy most egy átmeneti évről van szó, melyben ismét fel kell építenünk magunkat. A türelem nagyon fontos a projekt ezen szakaszában, de ott leszünk” magyarázta a versenyhétvége kezdetén.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Tasi-r
#2 Tasi-r 2016. április 16. 08:48  
trialboj:
Elég fura, ok nélkül osztotta meg?! Ez vicces lehet ha van valami apropója, de nem hallottam hogy bármi érdekes vagy különleges dolog történt volna a szabadedzéseken?! Na de ettől, még senki nem megy a falnak:)

Ez tavaly még ok . De idén pl az Ő csapata a Mclaren mögött van így nem értem ezt a viccet..

trialboj
#1 trialboj 2016. április 16. 08:36  

Elég fura, ok nélkül osztotta meg?! Ez vicces lehet ha van valami apropója, de nem hallottam hogy bármi érdekes vagy különleges dolog történt volna a szabadedzéseken?!
Na de ettől, még senki nem megy a falnak:)

Utoljára módosítva: 2016. április 16. 11:50

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Carlos Sainz

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa

32016.10.24. 15:48

Arrivabene: Hülyeség változtatni

Inog a talaj a csapatfőnök alatt – a Ferrari barátkozhat a bronzérem gondolatával?