Magnussen elnézést kért

írta: M4Sport
2016. május 19. 15:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Vállalta a felelősséget és elnézést kért csapattársától, Kevin Magnussen, aki a Spanyol Nagydíj utolsó körében ütközött Jolyon Palmerrel. A dán feleslegesnek nevezte manőverét, amiért a futam után még büntetést is kapott.

Magnussen a futam késői szakaszában kapott lágy keverékű abroncsokat, melyek sokkal frissebbek voltak a márkatárs által használtaknál. A dán hamar felzárkózott a 13 helyen haladó újoncra, az utolsó körben pedig egy előzési manőverrel is próbálkozott az utolsó lassítóban. Ezt azonban nem sikerült jól kiviteleznie, így ütközött a márkatárssal.

Ügyüket még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is vizsgálta, sőt végül 10 másodperces időbüntetéssel sújtotta Magnussent (aki így a tizennegyedikről a tizenötödik helyre került a hivatalos eredménylistán), és két büntetőpontot is kiosztott neki. A dán két nappal az eset után ült ismét autóba a barcelonai teszt második napján, a helyszínen pedig a történtekről is beszélt.

„Ütköztünk és ez az én hibám volt” – ismerte el őszintén a fiatal pilóta. „Igazság szerint a futam végén négy-öt másodperccel gyorsabb voltam körönként. Meglepődtem, milyen gyorsan utolértem őt. Akkor arra gondoltam, hogy megpróbálom! Igazából ez egy kissé felesleges volt, hiszen nem a pontszerzés volt a tét. De az ember néha izgatottá válik. Bocsánatot kértem tőle, mert felesleges volt a manőver” – tette hozzá.

Ha a verseny után nem is, a tesztet követően Magnussen boldogan hagyta el a barcelonai pályát, hiszen a csapat tartalékversenyzőjéhez és a Red Bull versenyzőihez hasonlóan ő is roppant elégedett volt a Renault új erőforrásával, melynek nem győzte dicsérni vezethetőségét. Bár a pilóták jelezték, legszívesebben már a monacói futamon ezzel a motorral mennének, a Renault Sport ügyvezetője, Cyril Abiteboul valószínűbbnek tartja, hogy az eredeti tervnek megfelelően Kanadában debütál majd.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary