Magnussen: „Erősebb lettem a kihagyás alatt”

írta: M4Sport
2016. február 11. 09:14
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault új szerzeménye úgy érzi, hogy az egy év kihagyás többet segített, mint ártott a karrierjének.

Kevin Magnussen Forma–1-es karrierje álomrajtot vett, amikor a fiatal dán versenyző azonnal egy ezüstéremmel nyitott a 2014-es világbajnokság első futamán, Ausztráliában. Ennek ellenére az év végén mégis elveszítette az ülését a McLarennél – igaz, nem mással, mint a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval szemben. A Renault gyári csapatánál idén második lehetőséghez jutó Magnussen úgy érzi, hogy gyors alkalmazkodóképessége rengeteget segített neki átvészelni a kényszerpihenőt.

„Én magam mindig meglepődöm egy kicsit, hogy milyen gyorsan tudok alkalmazkodni a különböző versenyautókhoz” – ecsetelte a Speedweek hasábjain. „Ezért lehetett az, hogy amikor a Porsche megadta nekem a lehetőséget, hogy vezethessem az LMP1-es prototípusukat, akkor elég gyorsan felvettem a tempót, és jó időket raktam le az asztalra. Azt hiszem, készen állok a Renault-ra is.”

A 23 éves pilóta a Porschéhoz hasonló LMP2-es prototípussal két éve Le Mans-ban is győző Oliver Turvey-t és a GP3-as kategória korábbi bajnokát, Mitch Evanst pipálta le a német márka barcelonai tesztjén, 2015 novemberében. A legjobb köridő akkor bevallottan elégedettséggel töltötte őt el (a Porsche kifejezetten a versenyzőkre volt kíváncsi), jóllehet, sosem rejtette véka alá, hogy némiképp meglepte, amikor a McLaren nem őt választotta 2015-re.

„Az ilyesmi elég karakterépítő élmény” – mondta. „Én mindig is úgy véltem, hogy nem voltam túl rossz Jenson Button ellen 2014-ben. Hatéves korom óta versenyzem, és az, hogy akkor hirtelen nem vezethettem többet, az teljesen új helyzet volt számomra.”

Való igaz, a dán többnyire sokkal közelebb volt világbajnok csapattársa tempójához annál, mint amit az eredmények sugallnak, önmegítélését pedig abban az időben a paddock jó része is osztotta. Akárhogy is, a kényszerszünet alatt Magnussen kiválóan alkalmazta az „ami nem öl meg, az erősebbé tesz”-elvet.

„Így, hogy nem versenyeztem, sokkal több időm volt edzeni. Fittebb vagyok, mint valaha; fizikailag erősebbnek érzem magam, mint valaha. Tesztpilótaként azért 2015-ben is gyakran ültem az autóban, és ha így volt, akkor jöttem csak rá, hogy mennyire élvezem ezt az érzést.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

glória, Magnussen

12016.10.29. 00:44

Rosberg tart a Ferraritól

Hamilton szerint nem lesznek annyira veszélyesek

02016.10.29. 00:31

Tüdőgyulladással kezelik Frank Williamst

Állapota „lassan, de folyamatosan” javul

02016.10.28. 23:58

Már üzemanyagpartnerét is elvette a Red Bull a McLarentől

Komoly változások a nagycsapatoknál